I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Monday, March 30, 2009

Καπως ετσι


Σαββατο βραδυ. Αθηνα. Βγαινουμε απο το Νιξον, κατευθυνομαστε προς το μετρο του Κεραμεικου. Σ'ενα απο τα σοκακια γυρω απο το Γκαζι, ακουμε να μας προσεγγιζει πρωτα η μουσικη και μετα ο ηχος του αυτοκινητου πισω μας. Ολα γινονται σχετικα γρηγορα. Στην αντιθετη κατευθυνση παρατηρω την εκφραση του τυπου που περπαταει προς εμας κι εχει στο πεδιο του το διερχομενο αυτοκινητο. Γελαει φωναχτα με ενα κοφτο 'μπουαχα'! Γυρναμε το κεφαλι μας καθως μας προσπερναει το παλιο Κορολα κι αντικρυζουμε τον παπα στη θεση του οδηγου ν'ακουει στη διαπασων red hot chili peppers... give it away now! - Το ειδες αυτο? Μου λεει η Τζ. - Αλλος ενας λογος για να συνεχισω να επιστρεφω στον τοπο που γεννηθηκα.

**********
Σαββατο βραδυ. Βουδαπεστη. Ειμαστε στο Dürer Kert, κι ακουμε την Pannonia Ska Orchestra να βαραει αλυπητα. Ειμαι με την Τσ. στο μπαρ, λιγο απομακρυσμενοι απο το χαμο, υιοθετουμε τη γνωστη σταση παρατηρητη και χαζευουμε. Νεαρος ψιλολελεκας ημι-emo, μας ρωταει. - Δικο σας ειναι το ποτο αυτο? Αναφερομενος σε μια διπλανη παραμελημενη ξεθυμασμενη μπυρα πανω στον παγκο, που μπορει και να χρησιμευε κι ως τασακι. - Οχι, του λεω, κανοντας μισο βημα πισω να τον βλεπω και καλυτερα , με την κορη του ματιου μου να διαστελεται. Ο τυπος με γρηγορες κινησεις, στα κλεφτα, κατεβαζει την αγνωστη μπυρα διπλα μας κι εγω με την Τσ. να παρακολουθουμε. Συνεχιζει συστηματικα να προχωραει στο μπαρ και με κλεφτες ματιες και γρηγορες κινησεις να κατεβαζει στα μουλωχτα οτι ορφανο ποτο εβρισκε στο διαβα του. Μια απολαυση να τον παρακολουθεις κι ενα στοιχημα για το ποτε θα εκδηλωσει την ηπατιτιδα α, η καποια αλλη τροφικη δηλητηριαση...


2 Comments:

At Apr 3, 2009, 4:07:00 AM , Blogger paperflowers said...

Συμπτωματικά ξέρω για ποιον παπά γράφεις (πόσοι τέτοιοι θα υπάρχουν άλλωστε) και σε πληροφορώ ότι αυτό που είδες είναι το λιγότερο!
Μεγάλη μούρη ο τύπος!

 
At Apr 3, 2009, 6:54:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Ase mas mwre me tous Darth Vaders ths Elladas.. Egrapse o Obama sto G20, einai o keratas h megalyterh mourh!!!

Neuronas

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home