I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Wednesday, March 21, 2007

Χανουμ μπουρεκ ελλαδα του φωτος


Γυρναω με πονοκεφαλο απο βραδια ιντερνασιοναλ σε ενα απο τα κολεγια του Μπαφαλο.

Χοροι και πανηγυρια, της κακιας ωρας, αλλα επρεπε να κανω τη χαρη σε 2 φιλες απο εδω που με ζαλισαν να παρευρεθω στο απειρου καλους θεαμα και πηγα με τον μεχικανο φιλο να τα λεμε και να σχολιαζουμε σαν τους γερους του μαπετ σοου οταν βαριομαστε.

Καποια στιγμη λοιπον μετα τα τσαλαπηδητα διαφορων αλλων λαων, ερχεται και η σειρα του Μιντλ Ηστ! Δυο χοντρες νεες κοπελες βγαλμενες απο χαρεμι αρχισαν να τραμπαλιζονται και να ταλαντωνουν το λιπος τους παιζοντας με την βαρυτητα υπο ρυθμους ακρως μεσοανατολιτικους, νταχτιριντι...

Ε λοιπον, στα δεκα δευτερολεπτα συνειδητοποιησα πως ενω περιμενα να ακουσω αραβικα και να αποχωρησω καπου πιο ηρεμα μεχρι να τελειωσει το μαρτυριο για μενα, ο στιχος ηταν ελληνικος με αναμεικτα αραβικα!!! Μου ηρθε ταμπλας! Κοκκινησα, ηθελα να ανοιξει η γη να με καταπιει κι ας μην καταλαβαινε κανεις. Αισθανθηκα σαν να με βιαζει καποιος με αυτο το αποκρουστικο κιτς σαματα. Ο μεχικανος νομισε οτι θα επεφτα απο την καρεκλα μου. Στο διαολο, στα γαμιδια ολα, τι σκατα ειμαστε τελικα?

Πρεπει να σας ομολογησω πως σιχαινομαι οτι ανατολιτικο. Ειναι σαν να μου τριζεις σπασμενη κιμωλια στον πινακα, σαν να γδερνεις με τα νυχια σου οτι πιο ενοχλητικο φανταζεστε, σαν να σου διαπερνα το τυμπανο ο πιο αποκρουστικος θορυβος. Αληθεια, δεν το κανω επιτηδες. Μου συμβαινει. Ενα απο τα προβληματα που εχω με την Ελλαδα ειναι αυτη η μονιμη αλλοιθωρια στη ανατολη. Τα χανουμ-μπουρεκ κωλοτραγουδα, τα ντεφια και οι λαικουρες που τις χαιρεται ο Αμπντουλ στην Βαγδατη και την Δαμασκο, που τις χορευει ο Χασαν στο Καιρο, το κλαψομουνικο σπασιμο φωνης-παρατεταμενο κολυβοτραγουδο/αμανες αραβικων προδιαγραφων, μοιρολογικου υφους και τεχνοτροπιας βλαχοκιτσοαχβαχ.

Και ολη η συνοδευνομενη υποκουλτουρα , η συμπεριφορα και οι συμπαθειες περισσοτερο με αυτους τους λαους (που ποτε μου δεν ενιωσα, ποτε!, τι μας ενωνει με δαυτους, παρα με τη Δυση που απο καθε αποψη αισθανομαι οτι ειναι ο φυσικος μας χωρος) κατατασοντας μας ενιοτε περισσοτερο στην μεση ανατολη και τους υποαναπτυκτους λαους παρα με εναν προοδευτικο δυτικο πολιτισμο. {Και παει μακρυα η βαλιτσα, ως και απο την σταση της "αγιας" εκκλησιας τα τελευταια 800+ χρονια, προτιμοτερο να μας βιαζουν εξ ανατολης παρα να "φραγκεψουμε", μεχρι τον τωρινο χριστοδουλα μουτζαχεντιν που εχει αδερφο τον χομεινι δενοντας τα γενια τους παρεα βριζοντας με λιβανια την "κοσμικη" Ευρωπη και τη Δυση}.

Και μη μου αρχισει κανεις παρακαλω οτι αυτο ειναι προτερημα κλπκλπ γιατι θα λιποθυμησω. Την βλεπουμε καθημερινα την κατασταση της ελλαδας και ποσο εξοντωτικα φερεται σ αυτους που θελουν να βελτιωσουν τα πραγματα και ποσο οπισθοδρομικοι ειμαστε ακομα σε σχεση με αλλους λαους που ξεκινανε πολυ πιο πισω αλλα τρεχουν σαν λοκομοτιφ και θα φαμε τη σκονη τους σε λιγα χρονια συνεχιζοντας να βλογαμε τα γενια μας με το ποσο τσιχλιμαγκες ειμαστε.

Ελληνικη αραβια αλα αντζελα και ολα τα συναφη ειναι για μενα ο απολυτος βιασμος της εναπομεινουσας ελληνικης ταυτοτητας μου και αυτος ο "πολιτισμος" που βλεπω να προτασεται στον υπολοιπο κοσμο ως ελληνικος (βλεπε λιβανεζους νταχτιριντι ευροβιζιους που λικνιζονται ως γιουσουφακια, δις ιζ δε φεης οφ γκρης).

Το ξερω ειμαι ισοπεδωτικος, αλλα εχω βαρεθει αυτην την ανατολιτικη επιρροη και υποκουλτουρα που τεινει να επικρατησει ως "κουλερ λοκαλ" οχι μονο στην ασημαντη ελλαδα αλλα και στον υπολοιπο κοσμο για του λογου μας...χωρις να αναγνωριζω τιποτε ελληνικο σε αυτο. Ωραιοι ειμαστε! Σταα'ααολο!

Συγνωμη για τις παναγιες βραδιατικα/πρωνιατικα...



41 Comments:

At Mar 21, 2007, 6:03:00 AM , Anonymous Anonymous said...

S'aresei den s'aresei, o sygxronos Ellhnas einai enas exeurwpaismenos anatoliths, as mhn koroideuomaste, Damaskos, Kwnstantinoupolh, Byrhtos kai Tel Aviv einai poly poio konta mas apo Londino, Parisi kai Bryxelles! Isws prepei apla na to paroume apofash kai na mhn to paideuoume pleon, allwste poia allh afrikanikh h mesanatolikh xwra einai melos ths EU? Ela re Elladara!!!

 
At Mar 21, 2007, 6:15:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

θες να με τσακισεις πρωινιατικα, εε?
Το Τελ Αβιβ ειναι πιο κοντα στο Μαιαμι παντως, στο λεω.
Επρεπε να με δεις οταν αρχισανε οι αμανεδες στα ελληνικα! Σαν ντροπιασμενο αγριμι σε κλουβι...

 
At Mar 21, 2007, 8:45:00 AM , Blogger Μαρω_Κ said...

Καλημέρα σας.
Οταν θα σας περάσει η επίδραση της Αντζελας και του αμανέ, σας παρακαλώ να αναλογιστείτε και ολίγον την καταγωγή μας.
Διότι σαφέστατα δεν είμαστε οι απόγονοι των 300 (έτσι κι αλλιώς αυτούς τους έφαγε το μαύρο σκότος), και μάλλον όλο και κάποιος Οθωμανός, Τουρκαλβανός, Αρβανίτης, Σλάβος, Βλάχος θα βρίσκεται στο γενεαλογικό μας δέντρο.
Οπότε αγαπητέ μου, παρά το ιστορικόν "Ανήκωμεν στην Δύσην", μάλλον γέρνουμε προς την Ανατολήν.
Ψυχραιμία, εσεις να κάνετε πως είστε εξαιρετικά σνομπ.
Το ίδιο κάνουμε κι εμείς εδώ πίσω στην πατρίδα σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

 
At Mar 21, 2007, 10:47:00 AM , Blogger Olyf said...

Στοιχείο τής ελληνικότητας δεν υπήρξε ποτέ ούτε η ανατολή ούτε η δύση, αλλά η ποιότητα και τό φώς σε όποιο σημείο του ορίζοντα κι αν στέκονται αυτά, συνεπώς αναπαύσου δημιουργικά, μάλλον με θετικά προσημα προσδιορίζονται οι ταυτότητες, όπως θά λεγαμε πχ "ότι αγαπάμε είμαστε".

 
At Mar 21, 2007, 11:02:00 AM , Blogger Eleni63 said...

Συμφωνώ. Το κακό είναι όμως ότι η σχετική υποκουλτούρα κυκλοφορεί και στην πολιτική και κοινωνικη ζωή. Ασε πιά στην παιδεία. Ετσι είμαστε ολοένα και πιό ξένοι...

 
At Mar 21, 2007, 11:08:00 AM , Blogger Lupa said...

Μην ανησυχείς ότι είσαι ισοπεδωτικός. Η εποχή χρήζει ισοπέδωσης άλλωστε!!!!!
Κατά τα άλλα επειδή λείπεις, να σε πληροφορήσω ότι όπως έμαθα εχθές στον Λαζόπουλο (Βλ. Αλ Τσαντίρι Νιουζ) η Άντζελα έβγαλε επαναστατικό (επαναλαμβάνω ε-πα-να-στα-τι-κο) τραγούδι για κυβερνώντες, εξουσίες και συμφέροντα. Ε, ναι λοιπόν μετά το τσιφτετέλι σας προσφέρουμε και ολίγο από επανάσταση που έχει πέραση τελευταία και θα φορεθεί πολύ αυτό το καλοκαίρι.
Hasta la Vista!

 
At Mar 21, 2007, 11:29:00 AM , Blogger ioannisk said...

Είσαι ισοπεδωτικός. Ένα προϊόν εξάγουμε στην Μ. Ανατολή, τα σκυλό-ποπ, και εσύ το υποθάλπεις :)

Μου θύμισες έναν Ελληνο-Βέλγικο (στο Βέλγιο) γάμο που είχα πάει πριν από λίγο καιρό. Κατά τις 1 το πρωί εμφανίστηκαν οι μπουζουκτσίδες και εγώ εξαφανίστηκα...

 
At Mar 21, 2007, 1:16:00 PM , Blogger spiretos72 said...

Χεχε.... ξεχάσατε να σχολιάσετε τον απαράμμιλο ήχο του μπουζουκιού και την "ελληνικότητά" του. Ινδικά δεν είχε το πρόγραμμα? Τότε τυχερός είστε :-)))

Πάντως, όπως προ-ειπώθηκε, μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτά αρέσουν στην μεγάλη πλειοψηφία των νεοελλήνων, οπότε.... το πρόβλημα δεν είναι δικό τους!

Να προσέχετε σε τι μέρη συχνάζετε :-)

 
At Mar 21, 2007, 2:27:00 PM , Blogger Astero said...

Α-χα! (όχι το συγκρότημα) Σας ανακάλυψα!

Λοιπόν, λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά ζούσα ενάμιση χρόνο στη Μέση Ανατολή, και μάλιστα στην καρδιά του Περσικού, και πρέπει να σας πληροφορήσω ότι από άποψη νοοτροπίας και συμπεριφοράς, μοιάζουμε πολύ περισσότερο
"στην μεση ανατολη και τους υποαναπτυκτους λαους" παρα σε εναν "προοδευτικο δυτικο πολιτισμο".

Και μιλάμε για Αραβούκλες βέρους, όχι κυριλέ Λιβανέζους. Και φαντάσου πώς ένοιωσα, που σιχτίριζα στην Ελλάδα με τα σκυλοάσματα και βρέθηκα στην Αραβία να ακούω Άντζελα και Βανδή!

Έτσι, για να μην κοροϊδευόμαστε ότι είμαστε και Ευρωπαίοι...

 
At Mar 21, 2007, 3:58:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Marw

:)
Pote mou den anagw thn tautothta se genetika krithria, katheis autoprosdiorizetai opws aisthanetai!
To na anhkeis sth dysh h sthn anatolh omws einai syneidhth epilogh, kai eilikrina den exei na kanei me thema snobismou. T oti me apwthei h anatolh exei na kanei me poly sygekrimena koinwnikopolitika krithria!
Dystyxws to antilambanomai oti megalo kommati ths elladas mallon sth Bagdath tha aisthanotan pio poly spiti tou para sto Londino/Parisi alla ayto emena me stenoxwrei dysanaloga ths shmasias tou...

Olyf
Asteievesai?
Poia poiothta? poio fws? Ton hlio ennoeis?
H dikh mou enapomeinousa ellhikothta einai oso pio fysika Dytikh pandws dioti etsi megalwsa kai poly fwteinh thn vlepw...
Epishs pali den katalavainw ti ennoeis me to "thetika proshma prosdiorizontai oi taytothtes"?
Den yparxoun arnhtika stoixeia pou se tautopoioun dhladh???

Elenh
Etsi einai dystyxws, protimw na mhn to skeftomai alla otan to kanw gemizw thymo ki apogohteush, ki as prospathoume pandote na dikaiologhsoume t adikailologhta!

 
At Mar 21, 2007, 4:24:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Lupa

Kalhmera!
(Kalytera, as mhn arxisw kai gia to Lazopoulo twra...)
Pws symbainei kai auto pou mou perigrafeis pou einai exairetika PARALOGO einai apolytws fysiko sthn ellada tou shmera, pes mou!
Me kaneis na skeftomai oles autes tis pseudoepanastaseis ths pordis kai mou gyrizoun t andera...

IoannisK

Den katalavainw, kaneis den drepetai gia thn exiswsh ths elladas sto exwteriko me authn thn eikona? Dioti auth einai!
Ti logo exei auth h psedopehfania gyftiko skeparni? Einai profanws, complex katwterothtas, den borei na einai kaneis perhfanos pou mas vlepoun san tous araves ths notiou eurwphs!!!

Pali kala, o teleutaios gamos pou phga sthn Ellada agaphmenwn filwn den eixe oute ena stoixeio Baghdad!

Spiretos
Nai etsi einai...Skyvw to kefali htthmenos. To gnwrizw pws to dax-ti-ri-di palamaki antiproswpeuei thn pleionothta pou to xairetai makaria enw egw pathainw egkefaliko!
Me xtyphse apo ekei pou den to perimena, gia allo phga-allo elava, gi ayto h antidrash :)

Asterw
Allhloanakalypsh! :) Kalimera.
Poly stenaxwro ayto pou mou les, kai to xerw alla me dialyei otan to skeftomai.
Exw piasei to nohma kai apo ta sxolia sas, oti siga to neo pou sas eipa, entaxei den eimai ornio!

Den xerw pws to ekanes na zhseis ekei, den borw na fantastw ton eayto mou, oute gia plaka...

Egw Eurwpaios eimai pandws, fantazomai kai oi pio polloi apo emas edw...

 
At Mar 21, 2007, 7:43:00 PM , Blogger basik-ly said...

Αν δεν είχαν και μαλλί κατάξανθο (από το ίδιο μπουκάλι), μπορεί και να μην ήταν Ελληνίδες! Κακέ!

 
At Mar 21, 2007, 8:40:00 PM , Blogger ioannisk said...

identityCafe
Αστειευόομουνα με την πρώτη μου παράγραφο ή τουλάχιστον προσπάθησα :)

 
At Mar 21, 2007, 11:52:00 PM , Blogger gerasimos said...

Από την εποχή πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης που έλεγαν οι Βυζαντινοί ότι προτιμούσαν τα τουρκικά σκουφιά από τις λατινικές μίτρες, δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Αισθανόμαστε πιο άνετα ως ανατολίτες γιατί...ωχ βρε αδερφέ, δεν πάμε για κανά καφέ;

 
At Mar 22, 2007, 12:23:00 AM , Blogger antvol said...

Συμφωνώ απολύτως, αμάν πια μ' αυτή τη λατρεία της Ανατολής, καιρός πια να ξεκολλήσουμε, να κοιτάξουμε το μέλλον της χώρας, που, βέβαια, είναι δυτικά, και να πάψουμε ν' ακούμε και τα φρικώδη αυτά καψουροτράγουδα, που το μόνο που κάνουν είναι να παρενοχλούν ηχητικά και αισθητικά και μας και το περιβάλλον μας ...

Τώρα, βέβαια, κι όπως τόσο όμορφα και με politically correct λεξιλόγιο περιγράφεις τη σκηνή (αν και κάπου, νομίζω, λες "σκατά", δεν πειράζει όμως, ας πούμε ότι ξέφυγε μια λεξούλα), προσωπικά μιλώντας, αν, λέω αν, αντί για τα δυο αυτά βουνά σηκώνονταν να χορέψουν δυο αιθέριες υπάρξεις, ντυμένες με τον σωστό τρόπο, δηλαδή ελάχιστα, κι αν, λέω, έρχονταν κοντά μου, δηλαδή πολύ κοντά, και με κοιτούσαν και κάπως, ε, τότε, και μόνο τότε, ίσως και να μη με πείραζε τόσο που ο σκοπός δεν ήταν κάποιο απ' τα διάσημα lieder του Bach ή κανένα μαδριγάλι, αλλά το θλιβερό "Σήκω χόρεψε κουκλί μου".

Κι αν, μετά, τα μανούλια μου ζητούσαν να τα συνοδέψω στην παρακείμενη ταβέρνα "το χαρέμι του πασά" για να φάνε κεμπάπ, γιαουρτλού, γαρδούμπες, ιμάμ μπαϊλντί, ζαχάρ μπουρέκ και καζάν ντιπί, καπνίζοντας ναργιλέ και Σαντέ άφιλτρα, ίσως να 'κανα κι αυτή τη θυσία ...

Τελικά, φαίνεται ότι ακόμη κι εμείς, οι αμετανόητα δυτικοστραφείς, έχουμε τις αδύναμες ανατολικές στιγμές μας.

 
At Mar 22, 2007, 5:35:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Basik

Κι ομως δεν ηταν ελληνιδες (η τουλαχιστον ετσι νομιζω):):) αντιπροσωπευαν καποια απροσδιοριστη χωρα στη μεσοανατολη που δεν την επιασα κι ολας γιατι δεν με ενδιεφερε. Ωσπου ακουσα τους αμανεδες στα ελληνικα και παγωσα. :)

Ιωαννη

Εννοειται αγαπητε μου! Το καταλαβα!
Δεν απευθυνοταν σε σενα το γινατι μου! Αναρρωτιουμουν "φωναχτα" ...
Χαιρεσθε φιλτατε! (αν και εχουμε τις διαφορες μας περι ευρωπαικης ενοποιησης, βλεπεις τουλαχιστον στη Δυση, που μονο φιλικα αισθηματα μου δημιουργει, ΛΟΛ :) )

Γερασιμε!
Ναι, δυστυχως!

Ενα καφε με την καλη παρεα σας τον επινα ευχαριστως ομως! Μονο κερδος θα αποτελουσε!


Αντβολ!
Βρε φοβερη ψυχη, φτιαχνεις τοσο κορυφαιες εικονες!!! Παλι γελουσα δυνατα με τα μανουλια σου, και ναι τεινω να ομολογεισω πως ετσι οπως το παρουσιαζεις, αμφιβαλω εαν θα υπηρχε εριφιο να μην υποκυψει στη θυσια! :)
Εισαι πρωτος ρε γαμωτο!

 
At Mar 22, 2007, 12:25:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Kalimera IC mou, poli xairomai pou meta apo toses meres apousias briskomai kai pali konta sou.

Simera sou/mou afierosa arketo xrono gia na “meletiso” oti exo xasei toses meres. Idiaiteri xara mou prokalese bebaia to taxidi pou programmatizeis sto Buenos Aires, xalara metamorfonomai se otidipote xoraei sti balitsa sou kai se akoloutho sti Ciudad Del Tango!... tha katafero na to xeperaso omos, opos prospatho na xeperaso kai to toulaxiston athlio “kathe mera” pou biono stin poli pou katoiko…kathe mera einai kai mia nea mera me disarestes “ekplixeis” kai ekei pou les “…e poso xeirotero na ginei?…” meneis anaudos me tis dinatotites exelixis tou pros to xeirotero…

Anyway isos mas dothei I eykairia na sizitisoume apo konta kapoia stigmi “tropous antimetopisis aytou tou teratos” pinontas ouzaki dipla sti thalassitsa, forontas gyalia iliou kai niothontas ton ilio sto derma mas na mas zestainei, i akoma kai se kapoia plakostroti plateia me sintribani, kapou sti notia Gallia, pinontas kir royal……mipos programmatizeis kanena taxidaki pros Europe mesa sto Maio? ;)

Polla filia
ventura’s wife

 
At Mar 22, 2007, 2:22:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Wowww!
Μάλλον εκνευρίστηκες πολύ!
Από το λίπος η από τον αμανέ τελικά?
έχεις μείνει 2300 χρόνια πίσω καφέ μου,τώρα είμαστε Ρουσφετιστάν, Αμανιστάν,Κουμπαριστάν και άλλες παρόμοιες ονομασίες.
Κοίτα να κάνεις απ ντέιτ αγαπητέ γιατί θα τα βρεις μπαστούνια όταν επιστρέψεις.
:-D

 
At Mar 22, 2007, 4:59:00 PM , Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by the author.

 
At Mar 23, 2007, 12:14:00 AM , Blogger Caesar said...

[να τα λεμε και να σχολιαζουμε σαν τους γερους του μαπετ σοου οταν βαριομαστε]

Μα πού τους θυμήθηκες !!! Ανεπανάληπτο σόου, κι αυτός ο Κέρμιτ, μοναδικός :))))

 
At Mar 23, 2007, 12:15:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

VW!
Καλημσπερα! περα για περα.
Be optimistic, τι αλλο να πω! :):) LOL.
Ναι, νομιζω θα ηταν μια καλη ιδεα να βρεθουμε καπου ομορφα!
Εγω νομιζα πως το κανονιζετε να ερθετε απο εδω παντως!

Συκαλακι!
:) LOL
Απο τον αθλιο αμανε, το λιπος το βλεπω καθε μερα γυρω μου, εχει συνηθισει το ματι...
Συκαλακι θα επιστρεψω στην ευρωπαικη ηπειρο να ειμαι κοντυτερα σε ανθρωπους που νοιαζομαι αλλα οχι πισω, εχει παραχλωμιασει για ελλαδα. Αν ηταν πηγαινα και στο Λιβανο. Να μου λειπει το βυσσινο. Σε Χ χρονια τα παιδια μου αν θελουν και αντεχουν το Ελλαδισταν, πανε.

Δωρα!

Φαντασου με επιασε εδω κλειστοφοβια με την τσιφτετελοκουλτουρα που λες οτι σας σφιγγει...Ειστε ηρωες τελικα που παραμενετε εκει!

Μα υπαρχει τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα? Που ειναι? Οσοι καταφερνουν να ανοιξουν το μυαλο τους και να μορφωθουν ειναι απο προσωπικη προσπαθεια και μονο!

Οταν ανθρωπος της σκεψης θεωρειται ο Ζουραρις εχει ληξει το παιχνιδι.

Το μαυρο ποστ του Οβι κι εμενα με αφησε πολυ στενοχωρημενο...

 
At Mar 23, 2007, 12:17:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Ε, Καισαρα!

Ποσες φορες δεν εχεις νιωσει με φιλο σου σαν τους γερους του μαπετ?
Τους μνημονευω συχνα. Καναμε σχολιο την ιδια στιγμη προ ολιγου...

 
At Mar 23, 2007, 3:53:00 AM , Blogger Lorelei Am Rhein said...

Πες τα να ξεθυμάνεις!
Και η Ελλάδα ένα απέραντο σκυλάδικο είναι!
Πώς γίνεται οι μισθοί να είναι άθλιοι, ο κόσμος να είναι τρελλά υπερχρεωμένος, η ακρίβεια να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα και τα μπουζουκτσίδικα νε είναι γεμάτα, δεν καταλαβαίνω!
Ελλάς το μεγαλείο σου!

 
At Mar 23, 2007, 6:26:00 AM , Anonymous Anonymous said...

kyrallina.blogspot.com kai to "gramma enos foithth", sygxarhthria kai eis anwtera!

 
At Mar 23, 2007, 1:40:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Σώπα σώπα...
πολλά βαρύ σε είδα / διάβασα και δεν θα σχολιάσω, μην το νευριάσω κατά λάθος το παιδί!

Πάρε ένα φιλάκι.

Σμακ.

 
At Mar 23, 2007, 3:17:00 PM , Blogger Olyf said...

@ΙC
-Όταν μιλώ για ποιότητα, ως προσδιοριστικό στοιχείο της ελληνικότητας, αναφέρομαι στην πολιτισμική ποιότητα που αναγνωρίζεται στην αδιάκοπη ιστορική δημιουργία έργων λόγου (λογοτεχνίας), τέχνης (αρχιτεκτονικής ζωγραφικής γλυπτικής και μουσικής), λαϊκής τέχνης και πολιτειακών θεσμών με πνευματικά ανθρωποκεντρικό και οικουμενικό χαρακτήρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αναφέρομαι δηλαδή σε μια ανθρωπολογική πολιτισμική (σχεδον εξ ολοκληρου πνευματική) συνιστώσα που, όπως καταλαβαίνεις, δεν έχει τόσο άμεση σχέση με την γεωγραφία , η άλλα χαρακτηριστικά που κατά καιρούς έχουν ταλανίσει την θεωρία σχετικά με την έννοια της ελληνικής ταυτότητας (σε ορισμένες περιπτώσεις δε, ούτε και με την γλώσσα ακόμα ακόμα -Κοραή μου σχώρα με-).
Υπό την έννοια αυτή, ελληνικό είναι το εργο δημιουργικού πνευματικου μόχθου που ως ατομικό φέρει συνείδηση κοινότητας και ως συλλογικό δεν συνθλίβει την ατομικότητα , ενώ δεν είναι ελληνικό το αποσπασματικό, το ευτελές, το μιμητικό η προγονολατροκαθηλωση και ο ατομικισμός .
Aυτά βεβαια τα στοιχεία δεν ευδοκιμούν και κατά την άποψή μου σε μεμονωμένες γεωγραφικες περιοχές αλλά σε πολλά σημεία του πλανήτη (ευτυχώς) διαφορετικά οπως καταλαβαίνεις η θεωρία του Σείριου θά είχε σοβαρό έδαφος (τώρα αστειεύομαι) .
-Τα αρνητικά στοιχεία από το π.χ. παλαιότατο εμφυλιοπολεμικό ως το πιο σύγχρονο πελατειακό σύστημα στους θεσμούς, αποτελούν διαλυτικά πολιτισμικά στοιχεία οπότε όταν έχει κανείς να κάνει με ακόμα ζώντα οργανισμό επικεντρώνεται σε ότι προτιμάει.
Η προσωπική μου πάντως θέση πώς είναι πώς είναι προτιμότερο κανείς να ασχολείται με τον πολλαπλασιασμό των θετικών παρά μαζί με τα απόνερα να πετάει και το μωρό.

 
At Mar 23, 2007, 4:20:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Lucy

:)
Twra mou perase...
Toulaxiston me kathysyxazei oti yparxoun ki arketoi pou skeftontai diaforetika. Mou kanei kalo na sygxrotizomai me anthrwpous san kai sas :):):)


Neurona!

Mou fainetai hrthe h dikh mou wra na sou dwsw KITRINH!
Kaneis den pairnei thn euthynh twn praxewn tou... Spane, kaine, kai olo kapoioi "gnwstoi , agnwstoi" einai apo pisw, les kai prokeitai peri kapoias nemesis....Me sygxwreis alla ol ayta einai kommatia ths pseudomagkias... Sou kaiw t amaxi alla an me piaseis, eimai athwa peristera, kai to exei kanei kapoios "aoratos traboukos tou kathestwtos"...
Kaneis den euthynetai! Kaneis!

Omws o traboukos einai mesa mas Neurona, gi ayto panda vainoun etsi ta pragmata...
Wx aderfe mou, den to pistevw oti epeses mesa...

Argyrenia
Xairomai pws diavazeis ton IC pou kai pou :) Me tima h parousia sou mias kai grafeis eksoxa, kataplhktika dhladh, xwris ypervolh...
Se parakolouthw alla den sxoliazw, mias kai exeis 100 sxolia se kathe post kai auto pou thelw na pw to exoun hdh pei alloi 15!
Euxaristw gia to smak, antapodidw, estw ki an ftasei me diafora fashs!


Olyf
Eisai poly katartismenos kai euaisthith psyxh, s euxaristw gia to sxolio sou!
An kai tha ithela poly na ta poume apo konda, omologw oti se polla eimai symfwnos kai den tha shkwna antirrhsh.
O pollaplasiasmos twn thetikwn einai stoxos kai eilikrina xairomai mesa apo thn kardia mou otan akouw h diavazw kati kalo sto tomea ths texnhs h ths episthmhs gia thn ellada, omws kati prepei na ginei kai me to skoupidi pou yparxei gyrw mas...To na to vazoume katw apo to xali den lynei to provlhma.
Eilikrina , ayth einai syzhthsh na ginei me krasi kai filous... ti boroume na kanoume ki emeis gi ayto...
Tous filikous xairetismous ek makrothen.

 
At Mar 23, 2007, 5:23:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Perimenw pws kai pws teleutaia ena mini-series documentary sto discovery channel:
"Planet-Earth"

Exei akrws porwtiko clip, deste to:

www.planet-earth.com

 
At Mar 23, 2007, 6:17:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Νομίζω ότι αν χόρευαν η Μόνικα με την Αντζελίνα, τώρα θα διαβάζαμε ένα εντελώς διαφορετικό ποστ. Ξέρεις, για την άνοιξη, τον έρωτα κ κ την αγαπημένη σου ανατολίτικη φιλοσοφία που αρχίζει από το κάμα σούτρα:)))

 
At Mar 23, 2007, 7:11:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Zoi!

Poia einai h Monika? Poia h Angelina? Xereis kati pou den xerw ? LOL

Pithanotata ean htan kanena manouli (pou leei ki o Antvol, ma ti lexh ki auth!) tha eixa kleisei tous koxlies mou kai tha eixa diplasiasei se diametro tis kores twn matiwn mou, h apolaush den gnwrizei synora :).
Xwris plaka omws twra, einai me tis protimhseis tous oi anthrwpoi...Kai manouli na xoreve, sto katw ths grafhs pali tha mou thn edine meta tous forous timhs sthn omorfia.
Ma den nomizw xreiasthke kaneis to kama soutra euaggelio gia na paei brosta! Opoios exei fantasia kai efesh sta akrovatika mia xara ta paei xwris teuteri! (exallou toses tsondes exoume dei pia! den exoun afhsei kai tpt exw!)
Kalhmera sou, skeftomai na sxoliasw to post sou h na grapsw apandhsh edw :):):):)

 
At Mar 23, 2007, 8:27:00 PM , Blogger antvol said...

This comment has been removed by the author.

 
At Mar 23, 2007, 8:31:00 PM , Blogger antvol said...

IdentityCafe said ...
Poia einai h Monika? Poia h Angelina? ...
Pithanotata ean htan kanena manouli (pou leei ki o Antvol, ma ti lexh ki auth!) ... tha eixa diplasiasei se diametro tis kores twn matiwn mou, h apolaush den gnwrizei synora :).
---

α. Are you talking to me? Τι σε πείραξε το νικ μου, βγαλμένο απ' την πιο βαθιά και τρυφερή λογοτεχνία; Άκου τι λέξη ...

β. Αν σου χόρευαν οι Μόνικα και η Αντζελίνα (φίλες μου βέβαια), δεν νομίζω ότι το βασικό σου πρόβλημα θα ήταν ότι θα είχες διπλασιάσει (μόνο) τις κόρες των ματιών σου ...

 
At Mar 23, 2007, 8:45:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Antvol!

:) den hmoun safhs mou fainetai!
Anaferomoun sth lexh: Manouli!

LOL

 
At Mar 25, 2007, 12:44:00 PM , Blogger οι σκιές μιλάν said...

Θέλω να παραστήσω τον δικηγόρο του Διαβόλου και να κάνω ένα σωρό ερωτήσεις περί "πολιτισμένης Δύσης" που πιάνουν από πολιτική κι οικονομία ως τη κοινωνική θεμελίωση - αλλά φαντάζομαι οι φίλοι σχολιαστές τις έχουν ήδη απευθύνει στα 30 τόσα σχόλια τους.
(Δεν έχω χρόνο να τα διαβάσω τώρα - επιφυλάσσομαι)

Να θυμίσω μόνο τον "διάλογο" Δύσης-Ανατολής και την εξαγωγή Δυτικού "πολιτισμού" κατά την εποχή της αποικιοκρατίας.

Συμφωνώ μαζί σου: η ανατολική μουσική είναι βιασμός της αισθητικής μου.

 
At Mar 25, 2007, 12:55:00 PM , Blogger Eleni63 said...

καλή σας μέρα παιδιά!! Ωραία κυριακή΄σήμερα. Θυμήθηκα τη Μελίνα που πήγε στην παρέλαση.Πού να σας πάω τώρα τάχα.

 
At Mar 25, 2007, 2:04:00 PM , Blogger david santos said...

Thank,s for you work and have a good weekend

 
At Mar 26, 2007, 7:59:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Αγαπητε Στρατη ειναι αλλο να ειναι κανεις δυτικος με συνειδηση (παντα πρεπει να υπαρχουν checks and balances) και αλλο η ανατολιζουσα συμπεριφορα λες και προσγειωθηκες στο Αμμαν σημαντικου κομματι του πληθυσμου της χωρας...
Καλημερα αγαπητε!


Ελενη
που να μας πας?
Και ποια Μελινα?
σ εχασα...


Καλα ο Σαντος ειναι ανεκδοτο απο τα λιγα!
Πρεπει να βρει καποιος τι συμβαινει με δαυτον!

 
At Mar 27, 2007, 9:53:00 AM , Blogger Olyf said...

ΙC ευχαριστω για τα καλά λόγια [με (υπερ)τιμάς ]αλλά κυρίως για την φιλική διάθεση,όντως αυτές οι συζητήσεις είναι γιά να γίνονται με τόν τρόπο που λές. Τους φιλικούς μου χαιρετισμούς επίσης.

 
At Mar 29, 2007, 1:51:00 AM , Blogger missmurple said...

ορίστε μας.σε όλους έχει εμφανισθεί ο δαυίδ εκτός απο εμάς. μάλλον του πέφτουμε λίγοι.

 
At Mar 29, 2007, 6:41:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Ολυφ!

Ακριβως!
Ελπιζω να μας δωθει η ευκαιρια και απο κοντα!

ΜurpleJ@ne!

Μην παραπονιεστε! Οπου να ναι θα σας κανει επισκεψη!
Ειμαι σιγουρος οτι βγαζει λεφτα απο τα χιτς στο μπλογκ του ο καρμιρης...

 
At Mar 14, 2008, 1:32:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής,
θρησκειών, μυθολογιών,....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home