I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Sunday, January 14, 2007

Πως εγιναν τα πραγματα. Μερος Πρωτο


Στις 6 παρα δεκα λεπτα, ο ξερακιανος νεος ελαφρως καμπουριασμενος μεσα στο κρυο που τον πειρουνιαζε περπατουσε μηχανικα την βασιλισης Ντορας. Φορουσε ενα παλιο μακρυ αμπεχωνο και κοιτουσε προς τα κατω. Δεν σκεφτοτανε πολλα μιας και τον εγκεφαλο του τον ειχε κατα ενα μεγαλο βαθμο καψει. Ο συνδυασμος κομμουνιστο-σταλινο-ταλιμπανο-μεσοανατολικο-αντιρρωμαικου πουρε-προπαγανδας εφερε προωρη γηρανση και σκληρυνση των νευρωνων του, εν ολιγοις ανεπανορθωτη βλαβη καθιστωντας τον πρακτικως ανεγκεφαλο.

Περνωντας την πλατεια Βαβυλλη εφτανε σιγα σιγα στον προορισμο του και σε λιγο η χορευτικη κινηση που την ειχε ζηλεψει απο ενα πιμπλικι που επαιζε εφηβος θα γινοταν πραγματικοτητα. Χαμογελασε και εμφανιστηκε η ταλαιπωρημενη οδοντοστοιχια με το μπροστινο δοντι να λειπει εντελως, θυμα απ την τελευταια συμπλοκη με την «καταραμενη εξουσια» πρo τριμηνου.

Στο υψος της Ρωμαικης πρεσβειας και περπατωντας στο απεναντι πεζοδρομιο ξαφνικα σταματαει, ξεκαμπουριαζει, περιστρεφει το σωμα του 90 μοιρες. Το ματι του λαμπει καθως βγαζει ταυτοχρονα αριστοτεχνικως σαν σε κινεζικη ταινια πολεμικων τεχνων το μπαζουκας που ειχε κρυμμενο κατω απο το αμπεχωνο, στηριζει το σωμα του στο γονατο του και φερει το ρουκετοφορο στον δεξιο του ωμο οπλιζοντας το...

Ακριβως εκεινη τη στιγμη,
Ο μεσηλικας περιπτερας που μολις ειχε ανοιξει πεντε μετρα πιο κατω κρεμουσε τις πρωινες εφημεριδες και ετρωγε μια σοκοφρετα να πανε κατω τα φαρμακια αφου το μυαλο του γυρνουσε στη χθεσινη ταπεινωτικη ηττα του Πανολυμπιαεκ με 5-0 στο τσαμπιονς λιγκ και αδυνατουσε να δεχτει οτι η πρωταθλητρια ευρωπης δεν κατατροπωνε και τους βαρβαρους στο συλλογικο επιπεδο. Ηταν σιγουρος πως επροκειται περι συνωμοσιας πιθανοτατα των Ρωμαιων απεναντι που μας μισουν γιατι ειμαστε τοσο σημαντικοι στο παγκοσμιο στερεωμα...

Ο ειδικος φρουρος μπpοστα απο την πρεσβεια, μεσα στο μικρο κουβουκλιο, εχει γυρει το σωμα του στο μικρο τραπεζακι στηριζοντας μετα δυσκολιας το κεφαλι του με την παλαμη του, σε μια κατασταση ημι-συνειδησης της υπαρξης του, ακουει megaντερτι fm στο κινητο του που ειναι και ραδιοφωνο και βλεπει τις τελευταιες γυμνες φωτογραφιες που του εστειλε ο ξαδερφος του με MMS σκεφτομενος οτι καιρο εχει να παει σε κωλαδικο...

Ο οδηγος της κλουβας της αστυνομιας στον παραδρομο εχει αποκοιμηθει πανω στο τιμονι, το μετωπο του θα εχει ενα μεγαλο βαθουλωμα οταν ξυπνησει και με το στομα ελαφρως ανοιχτο το σαλιο του κρεμεται απο την ακρη του κατω χειλους και φτανει ισα με το πενταλ του φρενου... Ονειρευεται οτι ειναι στο στρατο του Κολοκοτρωνη και φοραει κι αυτος περικεφαλαια η οποια μαλιστα ειναι πιο πλουμιστη απο του αρχηγου και τον ζηλευουν ολοι!

Ο ξενυχτης εν κινησει που ακομη ενα βραδυ εχει πιει τον απατο και παρ ολ αυτα οδηγει, βαζει τριτη ταχητητα και κατευθυνεται μετα δυσκολιας σπιτι του μετα απο ενα ακομα ανουσιο βραδυ εξω εχοντας καταφερει μονο να καπνισει ενα πακετο τσιγαρα και να πει τρεις μαλακιες με τους ιδιους ανθρωπους ξανα και ξανα . Εχει ταχυτητα αντανακλαστικων οσο και η αρχαια χελωνα που αυτη τη στιγμη ειναι η μονη που ακολουθει τη φυση της κοιμωμενη στο διπλανο παρκο και τα βλεφαρα του ειναι στη θεση που καλυπτουν τα τρια τεταρτα της ορασης του δημιουργωντας ενα ιατρικο παραδοξο εφοσον παραμενει στη λωριδα του.

Σε διαστημα μιλισεκοντ, ο «επαναστατης» σημαδευει το εμβλημα της πρεσβειας αλλα ο περιπτερας διπλα που τον βλεπει να ειναι γονατιστος χανει απο το οπτικο του πεδιο εντελως το μπαζουκας και νομιζει οτι ο νεος τα εχει χασει και προσευχεται. Και αλοιμονο, που? Στους Ρωμαιους! Λεει φωναχτα. «Αιντε, σε λιγο θα κανεις και ευχελαιο στον Καισαρα».

Η λεξη αυτη σαν να πειραξε ακομα ενα νευρο στον ημικαταταστραμμενο εγκεφαλο του νεαρου και αποσυντονιστηκε στο πιο κρισιμο δευτερολεπτο. Ετσι οταν πατησε το fire η ρουκετα που εκτοξευτηκε με εκκωφαντικο θορυβο που τον κουφανε στο δεξι αυτι αφου ειχε ξεχασει τις ωτοασπιδες σπιτι (οι οποιες θα τον εσωζαν κι απο τον περιπτερα) αντι να καρφωθει στο τεραστιο εμβλημα οπως υπολογιζε, περασε συριζα διπλα διαπερνωντας το παραθυρο του τριτου οροφου και ανατιναχτηκε στον καμπινε στο βαθος του διαδρομου με μια μικρη φλογα να φαινεται απο απεναντι.
Δεν το πιστευε! «Γαμω την Πα*#@ια μου γαμω! Μου@#*ναααααα» Ουρλιαξε με ολη του τη δυναμη πετωντας το μπαζουκας με δυναμη στο οδοστρωμα που τον τσακισε κι ολας στο μεγαλο του δαχτυλο και αρχισε να κλαιει σαν παιδι που του χαλασαν το παιχνιδι του!


(Συνεχεια στο επομενο)

12 Comments:

At Jan 14, 2007, 8:55:00 PM , Blogger Christos said...

Oti eivai tpelloi autoi oi Pwmaioi, eivai; alla opws eipav kai oi Katsoimixaioi sunkatoikoi eimaste oloi stin tpella!

 
At Jan 14, 2007, 9:14:00 PM , Blogger Poison_Ivy said...

Πολύ καρτουνίστικη η αναπαράστασή σου και πολύ ωραία!
Αναμένω τη συνέχεια!

 
At Jan 15, 2007, 12:09:00 AM , Blogger Barbara said...

Belisiri, um kerravelha krimenti cada... Inseis volo, il, raplicil. Jorescorry montesolou la gratem, est algunquinesa. Handonaqui julosa tentezan ceremprese que.

 
At Jan 15, 2007, 11:15:00 AM , Blogger οι σκιές μιλάν said...

Play season 2, Sam!

 
At Jan 15, 2007, 6:05:00 PM , Anonymous Anonymous said...

δύσκολα τα πράγματα...

 
At Jan 15, 2007, 10:21:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Christos

Alo!
συγκατοικοι δεν λες τιποτε!

poison_ivy

Μα ειμαστε χωρα καρτουν!

barbara δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι λες! Μαλλον λαθος γραμμη εχεις καλεσει!

Οι σκιες μιλαν
ο σαμ το ετοιμαζει...

Αλεξανδρα

:) ευκολα ειναι ρε γαμωτο μου, εμεις τα κανουμε δυσκολα...

 
At Jan 15, 2007, 11:57:00 PM , Blogger antvol said...

Identity,

Σε παρακαλώ πάρε το πρώτο αεροπλάνο (έστω κι όρθιος, αν δεν έχει θέση) κι έλα στη ΓΑΔΑ να καταθέσεις, είσαι ο ΜΟΝΟΣ που έχεις καταλάβει πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα!

Και μη φοβάσαι για την ασφάλειά σου, θα σε βάλουμε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, που σημαίνει, στην νεοελληνική πραγματικότητα, ότι όταν τα κανάλια θα δίνουν κάθε βράδυ τα στοιχεία σου, θα φροντίσουμε το μικρό σου όνομα να είναι διαφορετικό από το κανονικό.

Θα μου επιτρέψεις, μόνο, στο εξαιρετικό σου κείμενο, να διαφωνήσω σε ένα σημείο και να επισημάνω ένα άλλο:

α. Ο δικός μας δεν σημάδεψε τον θυρεό και, προφανώς, δεν αστόχησε. Εδώ, συγγνώμη, αλλά έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης.

Την τουαλέτα σημάδεψε, και την πέτυχε.

Η οποία, εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη (γεγονός που επίτηδες αποκρύπτεται).

Και το μήνυμα που πέρασε ήταν σαφές: %$#@κάνοι, αν μπορούμε να σας ρουκετιάζουμε εκεί που χέζ$%#τε, μπορούμε παντού !!!

β. Οι Αμερικανοί πρέπει πια σοβαρά να ανησυχούν για την οικονομία τους. Και να επιδιώξουν, πάση θυσία, την αποδέσμευση του τρισκατάρατου γουάν από το δολάριο.

Γιατί, οι Κινέζοι, δεν φτάνει που γέμισαν τον κόσμο φτηνά προϊόντα, τώρα τον γεμίζουν και φτηνά όπλα.

Κι αν στα ηλεκτρικά σίδερα είναι πρόβλημα το ότι μετά από λίγο σκάνε, στις ρουκέτες αυτό είναι μάλλον πλεονέκτημα.

 
At Jan 16, 2007, 2:20:00 PM , Blogger hotel iris said...

η πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση ever των τελευταίων γεγονότων. γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν πρέπει να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα;

 
At Jan 16, 2007, 9:48:00 PM , Anonymous Anonymous said...

πάντα έτσι δεν γίνεται;

 
At Jan 16, 2007, 10:05:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Antvol

:) :)
exairetikos opws panda


tifoeus

xeex, e ma, afou thn vlepoume thn skhnh brosta mas!
kai na fantasteis oti th rouketa ston kampine tyxaia thn egrapsa , den hksera oti etsi egine!

Alexandra
ola phgazoun apo thn eleipsh epikoinwnias... edw den ta vriskoume me ton eauto mas, tha ta vroume me thn/ton allo?
vlammena onda pou eimaste...

 
At Jan 16, 2007, 11:38:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Τελικά τι εθνικότητας ήταν η μις ρουκέτα?
Ανατολικογερμανική,Ρωσική,ΓΕΩΡΓΙΑΝΉ,Κινεζική?
Είχε διαβατήριο μαζί της?Βίζα?Ήταν καλή η φότο της?Ήταν ωραία γκόμενα?
Κάτι τελος πάντων να ξέρουμε γι'αυτήν

 
At Jan 17, 2007, 5:01:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

και η ρουκετα κριση ταυτοτητας!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home