I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Tuesday, December 12, 2006

Πρωτες χρονιες


Η πρωτοχρονια αποτελει αλλη μια αφορμη γιορτης. Για ποιο λογο, αληθεια, δεν ξερω. Δεν ειμαι πνευμα αντιλογιας, εχω περασει ομορφες πρωτοχρονιες, απλως θυμαμαι ελαχιστες απο αυτες. Προφανως αλλες ιδαιτερες στιγμες χωρις εκ των προτερων σχεδιο να γιορτασω αφησαν στη μνημη μου πιο εντονα σημαδια. Νομιζω παντως οτι καταφερα ως τωρα να μην περασω την αλλαγη του χρονου μεσα στο νοσοκομειο, φαντασμα στους αδειους διαδρομους, τα χερια στην ποδια και την καρδια στα ποδια.



Αλλος αγαπημενος φιλος ακολουθει παραδοξες παραδοσεις.


Σαν την μπαλιτσα του φλιππερ κι αυτος εξφενδονιζεται απο τοπο σε τοπο καθε λιγα χρονια, αλλα πιο αφοσιωμενος και συγκρατημενος, με μια προσαρμοστικοτητα που χαθηκε απο μενα καπου στο δρομο. Τιλτ.


Βεβαια ακολουθει κι αυτος τις δικες του εκκεντρικοτητες, επαναληπτικη εικονα με φοντο ουρανοξυστες και βεγγαλικα.


Σε μεγαλη παραποταμια πολη στον κρυο Βορρα, εφημερια μες στην αλλαγη του χρονου σε κεντρικο νοσοκομειο αναμεσα σε βικτωριανα κτιρια, στον δεκατο οροφο, μονος να στεκεται μπροστα σε μεγαλη τζαμαρια, με το ειδωλο του να καθρεφτιζει βλοσυρο και το ολογραμμα του Yoda να τον συντροφευει κρατωντας του το χερι. Το σφυριγμα απο τα βεγγαλικα να ακουγεται μεσα απο τα τζαμια, το σωμα του να εχει παρει ελαφρα κλιση μαλλον απο το βαρυ βιβλιο στην παραφουσκωμενη αριστερη τσεπη, το τζαμι να θολωνει βαζοντας τελος σε αλλη μια χρονια.


Σε μεγαλη πολη στο ζεστο Νοτο-ενδοχωρα-, εφημερια μες στην αλλαγη του χρονου σε κεντρικο νοσοκομειο, αναμεσα σε τεραστιους δαιδαλωδεις αυτοκινητοδρομους, στον ενδεκατο οροφο, μονος να στεκεται μπροστα σε μεγαλυτερη τζαμαρια (ολα ειναι μεγαλυτερα στο νοτο) , με το ειδωλο του να καθρεφτιζει χαμογελωντας του ειρωνικα κι ο Yoda παντα εκει παρεα να τον κοιταει συμπονετικα, ακουμπωντας τον στον ωμο. Τα φωτα απο τα βεγγαλικα γεμιζουν τον ουρανο, η κλιση στο σωμα του εχει να κανει με τη θεα που του δινουν τα θεορατα κτιρια της διασπαρτης πολης, στο βαθος φωτισμενα.


Σε μεγαλη παραθαλασσια πολη στην υγρη βορειοανατολη, εφημερια μες στην αλλαγη του χρονου σε κεντρικο νοσοκομειο, μεγαθηριο αναμεσα σε υποβαθμισμενες γειτονιες, στον δωδεκατο οροφο, μονος να στεκεται μπροστα σε διπλο τζαμι, με το ειδωλο του διπλο και μεθυσμενο να τον κοιταει μπερδεμενο, κι ο Υοda να φοραει κι αυτος λευκη ποδια για συμπαρασταση, να του γνεφει να μην ανησυχει. Η θαλασσα φαινεται στο βαθος και τα βεγγαλικα δηλωνουν παρουσια εις διπλουν με αντανακλαση θολη κι ασυμμετρη, το σωμα του στηριζεται στις μυτες των ποδιων του.


Την επομενη χρονια του υποσχομαι θα παμε πισω μαζι παρεα. Ποσο μαλλον που ο Yoda δεν χρειαζεται εισητηριο.

9 Comments:

At Dec 12, 2006, 8:52:00 PM , Anonymous Anonymous said...

κι ο yoda δεν χρειάζεται ούτε διαβατήριο με φωτογραφία nosferatu!!!!
;)

πολύ σκληρό να σου επιβάλλεται να περάσεις γιορτή μόνος με τις σκέψεις σου και την αντανάκλασή σου του είδωλού σου στο τζάμι...
τουλάχιστον ξέρεις ότι είσαι υγιής κι όχι ξάπλα σε ένα κρεββάτι νοσοκομείου.
είναι μια μικρή παρηγοριά...
καλά κουράγια γιατροί ξενιτεμένοι!

 
At Dec 12, 2006, 11:01:00 PM , Anonymous Anonymous said...

"Προφανως αλλες ιδαιτερες στιγμες χωρις εκ των προτερων σχεδιο να γιορτασω αφησαν στη μνημη μου πιο εντονα σημαδια."

Μα οι πιθανότητες είναι συντριπτικά εναντίον της Πρωτοχρονιάς: 1/365!!! (1/364 για να είμαστε ακριβείς, εκτός και αν μιλάμε για δίσεκτο :-)
Τουλάχιστο εγώ έχω να θυμάμαι φοβερές πρωτοχρονιές με εκπληκτικά πάρτυ μέχρι το πρωί! Ειδικά τις πρωτοχρονιές 2000 και 2001 θα τις θυμάμαι για πάντα.

ΥΓ: Πολύ ωραία φωτογραφία. Μου αρέσουν πολύ τα φώτα της πόλης από ψηλά -με κάνουν και ονειρεύομαι-.

 
At Dec 12, 2006, 11:09:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Feline Immunodeficiency Virus (FIV),ίσως να έκανε λάθος ο γιατρος αυτό θέλω να πστέψω ,ο γάτος μου θα πεθάνει από έναν ηλίθιο lentivirus.Η μπιζέλω σωστά μιλάει..καλύτερα μπροστά στην τζαμαρία παρά ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι.

 
At Dec 13, 2006, 3:35:00 AM , Anonymous Anonymous said...

...thelw na prosthesw oti o Joda, htan kai einai panta ekei, autos kai egw, pisw apo to parathyro, siwphla, ena melagxoliko blema, ena neuma misoxamogelo, san na theleis na dwseis storgh alla xwris na to xalaseis me logia...

 
At Dec 13, 2006, 2:24:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Κύριε Γιατρέ καλά κατάλαβα ποιος είσαι.

Πώς πάει στο ΝΥ;

Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

Αν κατέβεις Αθήνα (τρέχοντας σε βλέπω) θα τα πούμε.

Χαιρετίσματα από το πνεύμα αντιλογίας.

 
At Dec 13, 2006, 6:07:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

@ mpizelw
Kamia fora aytes tis monaxikes stigmes tis skeftesai me poly megalyterh tryferothta ek twn ysterwn...
ennoeitai pws orthios einai kalytera apo tavla :):)ektos an kaneis alla pragmata...

Zoro!
Etsi einai, kapws to aprosmeno to epexergazetai entelws diaforetika o egkefalos...
egw thymamai thn pwrwtoxronia tou 2000 na eimai se panemorfo xwrio ths dytikh ouggarias mesa sta xionia kai na tragoudame meta apo palinka(san to diko mas raki) ton ymno toh oyggarias sthn allagh tou xronou...latrevw tis stigmes sourealismou sth zwh mas!

Sykalaki, lypamai!
tha to psaxw to virus... exei endiaferon

Neurona den xreiazetai na kanw kanena cross-comment. Oi stigmes aytes einai poly glykopikres...

Stefane entypwsiaka mikros o planhths me to Net! Tha ta poume apo konda!

 
At Dec 13, 2006, 9:45:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Εξαιρετικό το κείμενο.
Τουλάχιστον εμείς οι μηχανικοί δεν έχουμε εφημερίες αν και πάντα περνάμε από το γραφείο μετά το πρωτοχρονιάτικο πάρτυ, να κάνουμε ένα σχετικό ντάματζ κοντρόλ μετά την 5ωρη ο μον ντιέ απουσία μας.

Καλή χρονιά και καλά Χριστούγεννα στην πατρίδα.

 
At Dec 17, 2006, 4:51:00 PM , Blogger Odysseas said...

Τα τελευταία 6-7 χρόνια, με μία μόνο εξαίρεση, έχω κάνει καταπληκτικές πρωτοχρονιές, με πάρτυ μέχρι το πρωί. Μία από τις αξέχαστες (όσο θυμάμαι δηλαδή! ;)) ήταν η περσινή που είχα πτήση στις 7 το πρωί και με πήγαν κατευθείαν στο αεροδρόμιο. Τώρα το πως βρήκα το σωστό gate στο αεροδρόμιο είναι ένα μυστήριο, μάλλον έβαλε το χεράκι του ο Άγιος Βασίλης!

Για φέτος δεν υπάρχει σχέδιο ακόμα, αλλά λόγω παρέας πιστεύω πως θα είναι και πάλι καλή. Τελικά η παρέα είναι το πιο σημαντικό.

ΥΓ: Στέφανε, στείλε ένα email αν θέλεις, ο κόσμος είναι πολύ μικρός!

ΥΓ2: Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους!!!

 
At Dec 18, 2006, 6:35:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Ανωνυμε, μετα απο πρωτοχρονιατικο παρτυ στο γραφειο? χμ αρκετα μαζοχιστικο το βρισκω!
Καλες γιορτες και σε σενα!

Οδυσσεα, σταματαω στο γεγονως οτι ξερεις τον ΣΝ! Τι εγινε? θα βγουμε ολοι γνωστοι? λολ

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home