I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Wednesday, December 31, 2008

Το Μελλον

"Οι ανθρωποι φωναζουν πως θελουν να δημιουργησουν ενα καλυτερο μελλον, αλλα αυτο δεν ειναι αληθεια. Το μελλον ειναι ενα αδιαφορο κενο που δεν ενδιαφερει κανεναν, ενω το παρελθον σφυζει απο ζωη και η οψη του μας διεγειρει, μας ζεσταινει, μας προσβαλλει, ετσι που θελουμε να το καταστρεψουμε η να το βελτιωσουμε. Οι ανθρωποι θελουν να γινουν κυριαρχοι του μελλοντος μονο και μονο για να μπορουν να αλλαζουν το παρελθον. Αγωνιζονται να μπουν στο εργαστηρι οπου εκει ρετουσαρουν τις φωτογραφιες και πλαστογραφουν βιογραφιες και ιστορια."

(Μιλαν Κουντερα, Το βιβλιο του γελιου και της ληθης.)



Προχθες μια αλλη σημαντικη επετειος, την οποια κανεις δεν σημειωσε. Ο ουμανιστης, ευρωπαιστης, τσεχος συγγραφεας Βατσλαβ Χαβελ, επι κομμουνισμου διαφωνων του απολυταρχικου καθεστωτος με συγγραφη πολλων θεατρικων εργων, επιστολων και ειρηνικης διαμαρτυριας που τον εστειλε επανειλημενως φυλακη για πολλα χρονια, γινεται στις 29 δεκεμβριου του 1989, ο πρωτος Δημοκρατικος προεδρος μετα τη βελουδινη επανασταση της Πραγας.

(Διαβαστε, "Εν αρχη ην ο λογος", επιστολες του στα χρονια της κομμουνιστικης δικτατοριας. Μια απο τις σημαντικοτερες λογοτεχνικες και πολιτικες μορφες της Ευρωπης του 20ου αιωνα...και φυσικα στην Ελλαδα του Φωτος στα περισσοτερα βιβλιοπωλεια(!), πολλοι υπαλληλοι να μην αναγνωριζουν καν το ονομα, ζητωντας μαλιστα να το συλλαβισω!)

Δωρο πρωτοχρονιας η επαφη με εναν απο τους πιο ταλαντουχους Ουγγρους μουσικους, τον Lajko Felix...
A jövő (το μελλον)

Καλη χρονια, κι εμπρος για καινουριες πλαστογραφησεις του παρελθοντως!

2 Comments:

At Jan 1, 2009, 9:00:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Opws synhthws, diaperastiko to blema tou Milan, opws o idios leei "torn the curtain of pre-interpretation"..

Kalh xronia filaraki!

Neurwnas

 
At Jan 3, 2009, 12:38:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Epishs brother!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home