I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Monday, December 08, 2008

Οι δυο οψεις των Ηλιθιων


Συμφωνοι, η υπο οποιεσδηποτε συνθηκες δολοφονια ενος πολιτη ειναι ασυγχωρητο εγκλημα.

Συμφωνοι, οι διεφθαρμενοι στη νεα δημοκρατια, πασοκ, συριζα,κουκουε, λαος προκαλουν κατα συρροη με τα λεγομενα τους και τις πραξεις τους, εχοντας εξευτελισει το πολιτευμα, και παραμενουν παντοτε ατιμωρητοι.


Συμφωνοι, το επιπεδο παιδειας στην ελλαδα ειναι κατωτατο, βαυκαλιζονται οι ελληνες με μυθους προιστορικους χαμενοι στη δινη μιας ολο βαθυτερης συγχησης και αγνοιας...


Συμφωνοι, περιθωριακοι τη νυχτα/καφενοβιοι-μερος-του-συστηματος-με-τα-λεφτα-του-μπαμπα τη μερα εκμεταλευονται οποιαδηποτε αφορμη να 'εξεγερθουν', υποκριτες αισχιστου ειδους, παθολογικοι ψευτες τραμπουκιζουν και πιθηκιζουν, ζωντανα παραδειγματα αμφισβητησης της θεωριας της εξελιξης...


Πως δικαιολογειται ομως τετοια παρατεταμενη βια και καταστροφη?
Γιατι εστω και τοσο μακρυα αισθανομαι απροστατευτος ως πολιτης?

Σπαρακτικη απουσια ειρηνικης αλληλεγγυης (αποδειξη οτι κανεις δεν ποναει αυτην την πολη).
Πληρης απουσια επιμονης διεκδικησης των πραγματικων αλλαγων που εχει αναγκη αυτη η πουτανα η χωρα.


Καταστρεψτε τα ολα και μην ξεχασετε να γυρισετε πλευρο...

Αν αλλαζανε ετσι τα πραγματα...

Ωπ, να αλλη μια Στρουθοκαμηλος...

26 Comments:

At Dec 8, 2008, 11:40:00 PM , Blogger taser said...

Τα κατάφεραν οι αριστεροί με τις εμμονές τους...
ξαναζούμε δεκεμβριανά,πολυτεχνεια και οτι αλλο ονειρεύονται χρονια κ χρόνια τωρα, κι'αλλοι "ήρωες" στο παλμαρέ τους, στο βωμο του λαικου αγωνα(?).
Διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία σε ένα κράτος που κατά γενική ομολογία δεν έχει αστυνομία, τουλάχιστον οχι όπως τα αγγλοσαξωνικά κρατη λογου χαρη.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιδεολογικής κυριαρχίας τους της τρομοκρατίας και της προπαγανδας που υφισταμεθα εδω και 30 χρονια.
Αλήθεια γιατι είπαμε άρχισαν ολα?

 
At Dec 9, 2008, 7:49:00 AM , Blogger Odysseas said...

Είναι ν'απορείς... πότε θα πιάσουμε πάτο???
Και μέσα σ'όλα, ο Ριζοσπάστης βγήκε σήμερα με πρωτοσέλιδο κάλεσμα σε νέα συλλαλητήρια...
Ντρέπομαι για λογαριασμό μας...

 
At Dec 9, 2008, 10:27:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Πυρπολησανε μεχρι και τη βιβλιοθηκη της νομικης οι υπανθρωποι!!!!!!!

Η εικονα απολυτου χαους φανερωνει και την πιο αδυναμη κυβερνηση της τελευταιας τριακονταετιας... Αχρηστοι

 
At Dec 9, 2008, 12:31:00 PM , Anonymous Anonymous said...

ΟΙ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"" θυμιζουν τη δημοκρατια της Βαιμαρης.Ζουμε την Νυκτα των Κρυσταλλων.Ο χιτλερ ανεβηκε με 24%.Ο Αλαβανος με 5%...
Οσο για τους κυβερνωντες υπεδειξε μου πιο αξιους και θα σε παραδεχτω...
Καραμανλης ή τανκς

ph

 
At Dec 9, 2008, 2:16:00 PM , Blogger arwen said...

"Γιατι εστω και τοσο μακρυα αισθανομαι απροστατευτος ως πολιτης?"

Τα είπες όλα με μια φράση. Είμαι Μόναχο, εδώ ζουν σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι, μπαίνω στο internet να δω τι γίνεται πίσω και παθαίνω σοκ...

Taser και ph, φιλιά. Τόσα χρόνια φως ψάχνουμε μαζί και φως δε βλέπουμε ...

 
At Dec 9, 2008, 3:13:00 PM , Blogger basik-ly said...

Και ο λαϊκισμός καλά κρατεί...

 
At Dec 9, 2008, 8:16:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Xwra pou na moiazei me to Iraq xwris na exei dextei thn epithesh kapoias yperdynamhs! Unbe-fucking-lievable!!!

Neurwnas

 
At Dec 10, 2008, 2:19:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Σπαρακτική απουσια κοινωνικής αλληλεγγύης (θα έλεγα) είναι αυτό που βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή την χώρα. Σπαρακτική απουσία κοινού μέλλοντος που να μας χωράει όλους. Σπαρακτική απουσία ευθύνης και ονείρων.
Η αστυνομική χυδαιότητα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η κοινωνία μας είναι καζάνι που βράζει.
Ο καταμερισμός ευθυνών ανά κομματική παράταξη είναι νομίζω πως δεν δίνει καθαρή εικόνα.

[Μετά το LA, τη Γένοβα, το Παρίσι και τα άλλα σημεία αστικών εκρήξεων το "unbe-fucking-lievable" είναι δείγμα αξιοσημείωτης αφέλειας, δεν νομίζετε;]

 
At Dec 10, 2008, 12:09:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Στην ελλαδα σχεδον τα παντα ειναι ερασιτεχνικα... Η αστυνομια φυσικα σχεδον δεν υφισταται στη χωρα αυτη, (πραγματικα η συγκριση με αγγλοσαξονικες χωρες ειναι για γελια, που κι εκει και σοβαρα λαθη γινονται και ανεγκεφαλοι plenty)οι ενιοτε καουμποιδες και αξεστοι δεν αντιπροσωπευουν εικονα ενος (ημι)κρατους με 'βαναυση' αστυνομια! Ελεος!
Η εικονα της αστυνομιας ειναι σε πληρη αντιστοιχια με την εικονα της παροχης υπηρεσιων σε ολους σχοδον τους τομεις. Ποιον κοροιδευουνε?

Οδυ, τα κομματα του περιθωριου στην ελλαδα εχουν ξεπερασει καθε οριο, αντιστοιχως επισης με την ελευθεριοτητα και το χυμαδιο (παντοτε υπο θεση ασφαλειας, χωρις επιπτωσεις!) που νιωθει κανεις στην χωρα.

Τακη
Το γεγονος οτι η κυβερνηση αυτη των σοβαροτατων σκανδαλων με το κοντραστ της σημαιας της 'Ηθικης' εχει χασει και την παραμικρη αξιοπιστια, και δειχνει πραγματικα ανικανη να κανει εργο με τρομαζει!!! Ελικρινα ειναι αστειο ποσο χειροτεροι ειναι δαυτοι απο τη δευτερη ταποτυχημενη τετραετια Σημιτη. Διαφωνεις?

φυσικα οι επιλογες δειχνουν το τεραστιο Κενο...
δεν ξερω...

Αρουεν, τα λεμε απο κοντα :)

Basik
δεν αισθανεσαι αυτην την απεραντη μοναξια κι απογοητευση??? Η στασιμοτητα της ελλαδας σε ολες τις αντιδρασεις της ειναι για επιστημονικη ερευνα...
Ειμαστε απο το the last year in Marienbad

νευρωνα σημερα θα κατεβω στο κεντρο να δω τι γινεται... οι αλητες καψανε μεχρι και το μαγαζι της μητερας του παιδιου που δολοφονηθηκε!!!
το φανταζεσαι??? τυφλοι και αχρηστοι υπανθρωποι...

Αεροσολ
Συμφωνω σαφως!
Ομως μου φαινεται ολιγον υποκριτικο να 'βραζουν' πολλοι, οι οποιοι ειναι πληρως αντιθετοι σε οποιαδηποτε ρεαλιστικη αλλαγη και ματαρρυθμιση (πως οι ωραιες λεξεις εχουν χασει το νοημα τους και περνουν μεχρι κι αρνητικο προσημο!)
στην ελλαδα...
ειναι πολυπλοκο ζητημα, εχεις δικιο , ομως η δυσαναλογη καταστροφη με εκανε να λεω επισης unbe-fucking-lievable!

 
At Dec 10, 2008, 1:42:00 PM , Anonymous Anonymous said...

ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!
Τα μονα καταστηματα που δεν καηκαν ειναι οσα εβαλαν μαυρα πανια(σε ενδειξη πενθους ή υποταγης???)
Στους υπολοιπους υπαρχουν φημες οτι θα μας κρεμασουν ενα αστερι....

pharmacist

 
At Dec 10, 2008, 2:08:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

H αποτυχια κι η αδυναμια της κυβερνησης(?) να προστατευσει τη δημοκρατια και τους πολιτες της (επειδη εχει και τη φωλια της χεσμενη) δειχνει σε τι βαθμο σαπιλας εχουν φτασει τα πραγματα.

οι κουκουλοφοροι υπανθρωποι Τακη σε ενα ευνομουμενο κρατος θα ηταν ολοι φυλακη τωρα.

Σε παραπεμπω και στο αρθρο του παπαχελα σημερα...

Η κυβερνηση αυτη ειναι παντελως ανικανη να ανταπεξελθει σε βασικες ανθρωπινες αναγκες.
Να κανουν το μονο πραγμα που απομενει.
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!!!

 
At Dec 10, 2008, 3:44:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Έχεις δίκιο, φίλε, για την υποκρισία μας. Νομίζω πως είναι έλλειμα σκέψης, ωριμότητας και συνείδησης. Το ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να υλοποιήσουν κάποια αλλαγή προς το καλύτερο, όμως, δεν σημαίνει πως αποφεύγουν την απελπισία και πως είναι ευτυχείς με το πώς έχουν τα πράγματα. Αντίθετα, μην βρίσκοντας λύσεις είναι πιο επιρρεπείς σε τυφλά ξεσπάσματα. Μοιάζουν απότομα, όμως, παρακολουθώντας την ελληνική κοινωνία, βρίσκω πως ήταν θέμα χρόνου να συμβούν τα δυσάρεστα.

ΥΓ:
Ανώνυμοι που διαδίδουν ψεύδη όπως αυτό:
"Τα μονα καταστηματα που δεν καηκαν ειναι οσα εβαλαν μαυρα πανια(σε ενδειξη πενθους ή υποταγης???)"

μοιάζει να έχουν τη δική τους ατζέντα και να ανήκουν σε συγκεκριμένες ακραίες οργανώσεις. Παρά τις λέξεις-κλειδιά που χώνουν για ξεκάρφωμα.

 
At Dec 10, 2008, 6:09:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Anaferame to LA kai th Genova kai to Parisi, kai xairomai giati deixnei oti gnwrizoume tis laikes anti-exousiastikes exegerseis stis ANAPTYGMENES xwres tou planhth mas. Ex orismou ta Ellhnika gegonota den einai ths idias kathgorias!
(Think more in terms of Bagdad, Beirut, Tirana etc..and this is not a discriminative or qualitative comment, purrely for the sake of classification.)

Neurwnas

 
At Dec 10, 2008, 6:34:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν προστατεύει, δεν υπηρετεί, δεν σέβεται καν τον λαό της. Είναι κυβέρνηση για τον εαυτό της, εξ ου και ο κόσμος απαντά αναλόγως. Φοροδιαφεύγει, αρνείται να καταβάλει τις εισφορές για την περίθαλψη, μολύνει το περιβάλλον, εμπαίζει τους νόμους, δωροδοκεί, εποφθαλμιά θέσεις στο Δημόσιο, κάνει ό,τι τού αρέσει και μένει ατιμώρητος.

Η «Καθημερινή» χαρακτήρισε τις ταραχές «τις χειρότερες από την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974». Από τη διαπίστωση πηγάζει το ερώτημα αν η δημοκρατία υφίσταται πραγματικά στη χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της. Ενίοτε, στις πραγματικές δημοκρατίες ο λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.

The Guardian

 
At Dec 11, 2008, 10:50:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Λεγομαι Λειβαδας Παναγης και εχω φαρμακειο.Δεν ανηκω σε καμια "περιεργη" οργανωση αλλα εχω πολιτικη αποψη.Ειναι πολυ ευκολο να αποριπτετε οτι δεν συμφωνειτε (aerosol) καθισμενοι στην ασφαλεια του σπιτιου σας αλλα εμενα το μαγαζι του διπλανου το σπασανε (αυτο που δεν ειχε μαυρα πανια) ενω το υποταγμενο εμεινε αθικτο.Βαυκαλιζεστε αν πιστευετε οτι ειναι προβλημα διακυβερνησης.
Η κυβερνηση θα αλλαξει και την επομενη φορα τα επισοδια θα ειναι ακομα χειροτερα και παει λεγοντας...Και ολα αυτα γιατι στην Ελλαδα τα προβληματα τα αντιμετωπιζουμε οπαδικα(ακομα και εγω).Οπως λενε ομως και οι εβραιοι(τους θαυμαζω) οταν καει και το δικο σας σπιτι μην ψαξετε για βοηθεια γιατι θα δειτε οτι ολων τα σπιτια ειναι καμενα απλα δεν το ειχατε καταλαβει...
Σε οποιον δεν αρεσουν αυτα που λεω δεν ειναι αναγκη να μου αποδιδει χαρακτηρισμους.Μπορει απλα να λεει τη δικη του αποψη.Η δημοκρατια ξεκιναει απο τον καθρεπτη μας...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ pharmacist

 
At Dec 11, 2008, 4:43:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Κύριε Λειβαδά, σας θυμίζω πως δεν γνωρίζετε αν βρίσκομαι στην ασφάλεια του σπιτιού μου, ούτε το τι ακριβώς έχω χάσει κατά την διάρκεια αυτών των ημερών ή των ετών που οδήγησαν στα πρόσφατα γεγονότα. Οφείλω, όμως, να σας ζητήσω συγνώμη εφόσον θιχτήκατε από την υποψία μου πως ανήκετε σε ακραία οργάνωση, εφόσον το διαψεύδετε.

Ο λόγος που σκέφτηκα έτσι είναι ο εξής: συλλέγοντας αυτές τις μέρες (αλλά και παλαιότερα) πληροφορίες από πληθώρα πηγών αλλά και από την προσωπική μου εμπειρία στους δρόμους της Αθήνας, δεν βρήκα οποιαδήποτε νύξη πως αυτό που αναφέρετε αποτελεί τακτική ή είναι κάτι που συνηθίζεται ευρύτερα. Αν κάποιος σκέφτηκε τέτοιο εύρημα για να προστατευτεί και υπήρξε τυχερός δεν σημαίνει πως είναι αποτελεσματική και πάγια μέθοδος, ούτε πως οι ταραξίες κάνουν "χάρες στους προσκυνημένους".

Συνεπώς το:
"Τα μονα καταστηματα που δεν καηκαν ειναι οσα εβαλαν μαυρα πανια"
ούτε αληθεύει, ούτε δίνει σωστή εικόνα των όσων συνέβησαν στην πόλη. Είναι, μάλιστα, μια αρκετά επικίνδυνη ερμηνεία. Γενικεύει μια προσωπική σας εκτίμηση –από κάποιο ατεκμηρίωτο γεγονός - και βγάζει συνολικά πολιτικά συμπεράσματα απ'αυτήν. Αν η λύση ήταν τόσο απλή (και μάλιστα διαδεδομένη), οι ιδιοκτήτες πολύπαθων και χιλιοκατεστραμμένων καταστημάτων του κέντρου δεν θα έκλαιγαν για πολλοστή φορά τα μαγαζιά τους, και θα είχε πέσει στην αντίληψη πολλών άλλων ακόμα. Η σιγουριά σας με κάνει και απορώ: το κατάστημά σας κάηκε (ελπίζω πως όχι) ή βάλατε μαύρα πανιά;

Επίσης, αν το σχόλιο με υπογραφή ph είναι δικό σας όπως υπέθεσα, παρατηρώ πως βρίσκει πολύ εύκολα ενόχους στους «Δημοκράτες» (δεν ξέρω τι σημαίνει για εσάς αυτό: για εμένα σημαίνει το 98% του ελληνικού λαού) και στον… Αλαβάνο προσωπικά. Αναρωτιέμαι για την σιγουριά τέτοιων δηλώσεων που ίσως εμπίπτουν στην κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Συνοδευόμενο και από τη δήλωση «Καραμανλής ή Τανκς», όπου τανκς=στρατιωτική δικτατορία, καταλαβαίνετε πως δυσάρεστες σκέψεις μπορεί να γεννηθούν και στον πιο καλόπιστο αναγνώστη.
Φυσικά, αν δεν είστε ο ph, κακώς σας συνέδεσα με αυτό το σχόλιο και άδικα έκανα τέτοιες σκέψεις.

[Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου από τον ευγενή οικοδεσπότη μας]

 
At Dec 11, 2008, 9:42:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Φιλε Aerosol

σχολιαζω μονο διοτι γνωριζω προσωπικα τον φαρμασιστ, που ειναι ορθολογιστης ανθρωπος με λιγοτερα παθη απο τον ΙΚαφε...
Αυτο που αναφερει για τα μαυρα πανια στα μαγαζια, το διαβασα στο ΒΗΜΑ !!! εαν ισχυει, η οχι οτι τα καψανε επηρεαζομενοι κι απο αυτο δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα οπως θα λεγανε κι οι αμερικανοι he didn't pull it out of his ass...

Δυστυχως ( :) ) ο Pharma δυσκολευεται να αποδεχτει ποσο αποτυχημενος (εκ του αποτελεσματος) ειναι ο Καραμανλης κι η κυβερνηση του με ολα τα συνδρομα της... Το οτι βγηκαν με glorious 47% πριν τεσσερα χρονια θα επρεπε να σεβοντουσαν τουλαχιστον αυτο το τεραστιο ποσοστο που τους ψηφισε για ... αλλαγη!!!

Οσο για το Συριζα, καπηλευευται τοσο εξοφθαλμα διαφορες καταστασεις, ακρως προκλητικα φερεται, νομιζω στα ορια που δοκιμαζουν τη δημοκρατια ως πολιτευμα...

Ποιος θα το φανταζοταν... Ενας Γιωργακης με το ιδιο ΠΑΣΟΚ που φαγαμε στη μαπα τοσα χρονια να ειναι πλεον πρωτος επιλαχων πρωθυπουργος, και με το καλυτερο... ισως το 3-6% Συριζα συγκυβερνητη...

Δεν υπαρχει πατος.

 
At Dec 12, 2008, 12:44:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Μετά από αυτά, έχω έναν ακόμη λόγο να ζητήσω συγνώμη και από αυτόν και από εσένα για τις υποψίες μου. Η προσωπική μου οπτική καπέλωσε την αντικειμενικότητά μου.
[Τουλάχιστον, βρέθηκα με κάτι ακόμα προς διερεύνηση...]

Δεν θα ήθελα να το κομματικοποιήσω, αλλά συμφωνώ πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει λαβές για κριτική. Κριτική που ξέρουμε πως τα κόμματα ασκούν και για μικροκομματικούς λόγους και μπορεί να είναι εξίσου αμφιλεγόμενη. Να θυμίσω πως κάποτε προβαλόταν από τον δεξιό χώρο το ΠΑΣΟΚ ως ο ιθύνων νους πίσω από την 17Ν... Από τις κομματικές μπηχτές έως την απόδοση ευθυνών σε σημείο εξίσωσης Αλαβάνου-Χίτλερ, πιστεύω πως ξεπερνάμε τα όρια.

Πράγματι δεν υπάρχει πάτος. Φοβάμαι πως δεν θα υπάρξει αν δεν δημιουργηθεί ξανά πολιτική συνείδηση σ' εμάς, τους πολίτες. Χωρίς αυτό δεν θα προκύψει πολιτικός φορέας να μας εκφράσει και να κάνει κάτι καινούριο.

 
At Dec 12, 2008, 1:43:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Αεροσολ μακαρι να υπηρχε αυτη η δυνατοτητα πολιτικης εκφρασης απο σκεπτομενους ανθρωπους!
Θελω να ουρλιαξω απο το αδιεξοδο που πρεσβευουν τα σημερινα κομματα και ο μιντιακος οχετος ολογυρα...

Αυτες οι εξισωσεις οπως αναφερεις πανω ειναι παντοτε γελοιες (δειγμα λαικισμου και εντυπωσιασμου μονο), σε παραπεμπω και σε δηλωσεις αλαβανου (ειναι καλα ο ανθρωπος? μ'αυτα που λεει μια ψυχιατρικη εξεταση ενδεικνυται μονο και μονο απ επιστημονικης αποψεως!) οταν εξισωνει το καημενο το παιδι που τον σκοτωσε ο βλακας με τον Παπαφλεσσα!!!

Εχει χαθει η μπαλα απο καθε αποψη!

Μα την πιστη μου, εαν η πολιτικη συνειδηση που λες που παρεμποδιζεται απο τον τεχνητο καπνο μπορεσει και εκφραστει, τοτε να βγουμε στους δρομους ως πολιτες...ποσο το περιμενω αυτο...
(φρουδες ελπιδες)

 
At Dec 13, 2008, 12:26:00 PM , Blogger theachilles said...

ic,
το πρόβλημα είναι ότι νιώθαμε απροστάτευτοι από τότε που γεννηθήκαμε. Όχι από τον κίνδυνο της σωματικής βίας μόνο, αλλά από κάθε είδους εκμετάλλευση. Βιώνουμε ένα οικονομικοπολιτικό σύστημα που αρχίζει να καταρρέει και που δημιούργησε έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες. Εκμεταλλευόμαστε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ολόκληρου του πλανήτη για να τις απολαμβάνουμε εμείς οι δυτικοί, μια ασήμαντη μειοψηφία του όλου πληθυσμού. Οι ανισότητες όμως εισβάλλουν και σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Είναι εύκολο να κρίνουμε και να λέμε, μωρέ κωλόπαιδα είναι και μάλιστα υποκινούμενα. Το ερώτημα όμως που φοβόμαστε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι γιατί υπάρχουν τόσα άτομα έτοιμα να υποκινηθούν, έτοιμα να ξεσπάσουν μια βίαια οργή. Τι το προκαλεί;
Κατανοώ απόλυτα τον πόνο του καταστηματάρχη, αλλά το δυστύχημα είναι ότι αυτός ακόμα δεν καταλαβαίνει ότι τόσο καιρό ήταν και πάλι θύμα βίας - αυτή που ο καπιταλισμός την αποκαλεί "νόμιμη" και εμείς σκύβουμε το κεφάλι. Ο εχθρός είναι κοινός και για τις απόλυτα καταδικαστέες ακρότητες θα πρέπει, ειδικά όσοι βρίσκονται σε κάποια απόσταση, να αναλογιστούν τι αιτίες που τις προκαλούν. Αλλά ποιος είναι διατεθειμένος να ξεπεράσει την μεγαλο- ή μικροαστική του σκέψη και να το κάνει; Ως γνωστόν μας αρκεί να βολευτούμε προσωπικά (ακόμα και αν ξεφτιλιστούμε σε πολιτικά γραφεία για δουλειές) και για τους άλλους...αρκούμαστε στην μοιρολατρεία "είναι σκατά όλα, αλλά εγώ δεν μπορώ να τα φτιάξω μόνος μου".
Α, πρόσεξε κανείς την αντίδραση των δημοσιογράφων όταν στις φασαρίες ενεπλάκησαν μετανάστες; Το πρόβλημα λύθηκε για αυτούς τότε, ο εχθρός προσδιορίστηκε. Η συντηρητική σκέψη στην Ελλάδα κυριαρχεί...

 
At Dec 13, 2008, 5:23:00 PM , Blogger Μεγαλοκοπέλα said...

Ο δολοφόνος που έξυνε τ' αρχίδια του, και τ' αρχίδια που αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν την καταστροφή.

 
At Dec 13, 2008, 9:20:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

This comment has been removed by the author.

 
At Dec 14, 2008, 12:44:00 AM , Blogger theachilles said...

"Ειναι ομως αναφερετο δικαιωμα το δικαιωμα της ιδιοκτησιας."

Φίλε μου, η ρίζα του κακού βρίσκεται στο ότι αυτό το δικαίωμα το έχουμε αναγάγει σε ανάγκη πιο σημαντική από την ανθρώπινη ζωή. Και δεν μιλάω για τους καταστηματάρχες και το μικρό παιδί. Ας κοιτάξουμε λίγο δίπλα μας επιτέλους. Τι πάει να πει την περιουσία του άλλου... Αν είναι δυνατόν.

 
At Dec 14, 2008, 12:06:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Απο τη στιγμη που αρχιζουμε τις εκπτωσεις σε ανθρωπινα δικαιωματα δεν υπαρχει πατος.

Οσο ιερο ειναι το ενα δικαιωμα ειναι και το αλλο, και πολλα μαζι ακομα που μιας δεν ειναι σχετικα δεν τα αναφερουμε...

Το να κοιτας διπλα σου δεν σου δινει κανενα δικαιωμα να διαλυεις κατα βουληση.

Εξαλλου δεν μπορω να παρακολουθησω το συλλογισμο, "aυτο το δικαιωμα το εχουμε αναγαγει σε αναγκη πιο σημαντικη απο την ανθρωπινη ζωη"...
πως το συμπεραινεις αυτο?
ποιος το λεει αυτο? Γιατι μονιμως πρεπει να υπαρχει η συγκριση της σημαντικοτητας?Για να καταστρατηγεις τα αλλα κατα βουληση?

Δεν μπορω να αντιληφθω την εννοια: αυτο το βασικο δικαιωμα ειναι πιο βασικο απο το αλλο, στο μυαλο μου ειναι αλληλενδετα και η προσπαθεια να διεκδικησει κανεις αυτα τα βασικα δικαιωματα ειναι ακομη εν ετη 2009 επιστημονικη φαντασια σε πολλα μερη του κοσμου. Ε, νομιζω στην Ευρωπη πρεπει επιτελους να τα διαφυλαξουμε...

Ο υπερρεαλισμος ειναι παντα παρον

 
At Dec 14, 2008, 12:41:00 PM , Blogger theachilles said...

Συγνώμη αλλά αυτή τη θεοποίηση της ιδιοκτησίας την απεχθάνομαι. Αυτή είναι η πηγή όλων των κακών. Ανθρώπινη ζωή χωρίς αυτή μπορεί να υπάρξει. Το αντίστροφο όχι. Μάλλον δε θα μας ένοιαζε η περιουσία μας αν είχε τύχει να είχαμε γεννηθεί σε άλλη γωνιά του πλανήτη...

 
At Jan 16, 2009, 3:39:00 AM , Anonymous Anonymous said...

αλήθεια αισθανεσαι απροστάτευτος σ αυτη τη χώρα? χαιρομαι ομως που ακουω εναν συμπολιτη μου να το λέει αυτό τώρα για πρώτη φορα,κ μάλιστα εξ αποστάσεως....

δυστυχως ομως για μενα αλλα και για αλλους συμπολιτες μου αισθανθηκα απροστάτευτη σ αυτη τη χώρα πολλες φορες. να απαριθμησω μερικες? οταν δέχτηκα έλεγχο απο την εφορια, οταν μου χρωστουσε χρήματα ο ενοικιαστης ενος ετους κ ολοι οι νομοι μου εκλειναν τον δρομο στο να διεκδικησω τα χρηματα μου, οταν διοριστηκα στο περιφημο ελληνικο δημοσιο με σύμβαση κ πρώτη μερα μου ζήτησαν να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση οτι παραιτουμαι καθε δικαιωματος ασφαλισης.όταν ειδα στο μεταπτυχιακο μου να μου διδάσκει πρώην συμφοιτητης απο Αγγλια, οπου βρεθηκε φυτευτος λογω του οτι ήταν γιος καθηγητη Πανεπιστημιου... Οταν βρηκα δουλεια και υποχρεωθηκα να ασφαλιστω στο ΤΕΒΕ και ας ημουν μισθωτος...

Κ τέλος σε οτι αφορα την ελληνικη αστυνομια, αυτος ο κυριος αποτελει μια ακομα εξαιρεση, δεν ειναι δειγμα μιας βαναυσης αστυνομίας? Συμφωνοι....ο αστυνομικος που μου μιλάει χυδαια στην Πανεπιστημιου, οταν περπατάω ανυποψιαστη τί δειγμα ειναι? Ο αστυνομικος που βαράει για πλάκα με γκλομπ τους περαστικους κ οχι τους συμμετεχοντες μιας πορειας τί δειγμα ειναι? Οι αστυνομικοι της τροχαιας που σταματανε για έλεγχο ΙΧ που τυχαινει οδηγος να ναι γυναικα, ρωτα πώς αντιμετωπιζεται....και πες μου σε παρακαλώ κ πάλι τί δείγμα ειναι?

Οταν μια χωρα σου καλλιεργει απο μικρο την αδικια, την σκληροτητα κ σε χλευάζει, σε απαξιώνει με ολους τους παραπανω τροπους αλλα κ πολυ χειροτερους δεν σε βοηθα να δρασεις πολιτισμενα, ουτε να θυμωσεις πολιτισμενα...Τίποτα δεν ειναι τυχαιο.

Σοφία Ελ.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home