I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Friday, June 13, 2008

Διαβαζει ο Σημιτης IdentityCafe?

Το γεγονος οτι το ΠΑΣΟΚ εκφραζει πλεον τις πιο παρωχημενες ιδεες, που αλλαζουν κατα το δοκουν - εκ του ασφαλους ειμαστε υπερ μεταρρυθμισεων και γενναιων αποφασεων αρκει να μην ερθει η ωρα που θα φυσηξει λιγο ο ανεμος αλλιως - η ενα ευκαιριακο κοντοφθαλμο συμφερον που να οδηγησει σε αλλαγη ροτας 180 μοιρων. Βλεπε τη σταση του Παπανδρεου για τα ιδιωτικα πανεπιστημια, το ποσο υπερ ηταν πριν απο ελαχιστα χρονια και πως συμπεριφερεται τωρα.

Ετσι και με τη Λισαβωνα!

Η εμπεριστατωμενη με επιχειρηματα αποψη οτι μια συνθηκη οπως αυτη της Λισαβωνας (ποσοι την εχουν διαβασει? εστω και στην απλοποιημενη μορφη της στο διαδικτυο?) ΔΕΝ πρεπει να τιθεται προς δημοψηφισμα ειναι για μενα θεμελιωδης λιθος κοινης λογικης και ορθολογισμου στα οποια αντιτιθεται ο λαικισμος που εκμεταλευεται την εμφυτη ανθρωπινη δυσαρεσεκεια και πασα φοβια!

Mια τετοια πολυσυνθετη συνθηκη απαραιτητως εμπεριεχει τοσες λεπτομερειες και ειδικες επιμερους διαταξεις για την ομαλη λειτουργια μιας ευρωπαικης ενωσης 27 κρατων - μια γιγαντιαια υπερπροσπαθεια εναρμονισμου - οπου καθισταται αδυνατο να φερει πολυπλευρα ενημερωμενη αποψη καθε πολιτης!

Διοτι ακριβως ενα τεραστιο μερος του πληθυσμου:

- ΔΕΝ ενδιαφερεται,

- ΔΕΝ ασχολειται να μαθει περι τινος προκειται, η παθητικοτητα της πλειοψηφιας ειναι μνημειωδης!

- Αντιδρα σπασμωδικα στα προβληματα της καθημερινοτητας του με ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ και μια εσφαλμενη αντιληψη "επαναστασης" στους πολιτικους, κυβερνωντες και τον αποδιοπομπαιο τραγο που λεγεται ΕΕ διοχετευοντας τη δυσαρεσκεια του για πραγματικα προβληματα σε εντελως λαθος καναλια εκφρασης υπονομευοντας το μελλον του (ετσι απετυχε και το Ευρωσυνταγμα! Η αγνοια του κοσμου συνδυασμενη με δυσαρεσκεια για ΑΛΛΑ προβληματα
εφερε το ΟΧΙ απαντωντας τις λαθος ερωτησεις!!!)

- υπαρχει η εμφυτη ταση του ανθρωπου να αντιδρα αρνητικα σε κατι που ΔΕΝ γνωριζει, φυσικα φοβαται κατι με το οποιο δεν εχει ασχοληθει! Τι πιο φυσικο εξαιτιας της αυτοσυντηρησης να πει οχι στην αλλαγη, να διατηρηθει το στατους κβο σε αντιδιαστολη με το φοβο του αγνωστου!

- και τελος πολλες εξειδικευμενες η αφηρημενες εννοιες εξαιτιας του οτι διεπουν λεπτες σχεσεις μεταξυ των κρατων ισως ΔΕΝ γινονται κατανοητες πχ απο τη γιαγια μου η τη θεια μου (η αγαπη μου προς αυτες δεν εχει σχεση με το γεγονος οτι μου φαινεται αδιανοητο να ψηφισει η γιαγιουλα μου για το πολυσυνθετο ευρωπαικο μελλον), δηλαδη καλως η κακως γι'αυτο υπαρχει εξειδικευση στη ζωη, μηπως να βαλουμε σε δημοψηφισμα ιατρικες αποφασεις, αρχιτεκτονικα σχεδια, οικονομικες θεωριες, κλπ κλπ κλπ? (Απο τους ειδικους, και μετα απο ερευνα και επιστημονικες μελετες, ΝΑΙ!)

Εξαιτιας λοιπον του οτι υπαρχουν κοινοβουλια, εκλεγμενοι αντιπροσωποι και
δημοκρατικες διαδικασιες ωστε να ψηφιζονται τετοιες σημαντικες συνθηκες, ειναι τουλαχιστον γλοιωδες, υποκριτικο και ψευτικο να διαρρυγνυει ο Παπανδρεου τα ιματια του για διεκπεραιωση δημοψηφισματος για τη 'Λισαβωνα' και πολυ σωστα ο Σημιτης αντεδρασε!

Ειπε ακριβως τα αυτονοητα!

Το γεγονος οτι το αυτονοητο οδηγει σε διαγραφη, απο τον χειροτερο λαικιστη ηγετη απο την εποχη του πατερα του, του καλυτερου πρωθυπουργου της νεοτερης Ελλαδας για μια εστω τετραετια (πριν αργοτερα βρωμικοι στο κομμα του τον υπονομευσουν, τον διαβρωσουν και τον ριξουν) ειναι ενδεικτικο της κρισης και της πληρους απουσιας προσανατολισμου, ιεραρχησης των προβληματων και ΜΠΕΣΑΣ που χαρακτηριζει την Ελλαδα. Την οποια οσοι την πονανε και την αγαπανε πραγματικα οφειλουν να την ξεμπροστιασουν και να την ξεγυμνωσουν επιτελους απο τα σκατωμενα ρουχα με τα οποια εχει καλυφθει.

Αυτα.

(χαρα στα τραγουδια και τις φωτος του προηγουμενου light ποστ...σ'αφηνει ο διαολος ν'αγιασεις?)

23 Comments:

At Jun 13, 2008, 12:43:00 AM , Blogger gerasimos said...

Και τελικά η τύχη της κρίνεται από το τι θα βγάλει (αύριο) το σημερινό Ιρλανδικό δημοψήφισμα...

 
At Jun 13, 2008, 12:47:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Το βρισκω τραγικο!

 
At Jun 13, 2008, 9:02:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Μπραβο στο Σημιτη.Αν και δεν τον συμπαθω απεδειξε αλλη μια φορα οτι ειναι σοβαρος ανθρωπος.Μακαρι να κανει δικο του κομμα να τον ακολουθησουνε και μερικοι αξιολογοι απο το Πασοκ.

pharmacist

 
At Jun 13, 2008, 10:01:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Poly kala ta les. Pisteyw pws emeis oi polites den prepei na ekferoume desmeytikh apopsh gia tetoia themata

@annymous
Pragmati makari

 
At Jun 13, 2008, 12:45:00 PM , Blogger Odysseas said...

Συμφωνώ απολύτως. Μόνο που σκέφτομαι το τι μπορεί να ακούσουμε ως επιχείρημα αν γίνει ποτέ αυτό το δημοψήφισμα, τρομάζω!

Όσο για την ενέργεια του Γ.Π. να διαγράψει το Σημίτη, τι να πω...

Ioannisk καλως επέστρεψες!!!!

 
At Jun 13, 2008, 5:53:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Gia tous parapanw logous aptetyxe kai to dhmopshfisma sthn Irlandia!!!

Fovika antanaklastika, agnoia tou thematos, ekmetaleush apo laikistes! Pws proagei th dhmokratia auto???????????

 
At Jun 13, 2008, 5:58:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Pharma

To elpizw ki egw, ena pragmatika fileleuthero proodeutiko komma, ki as parei 5 %...

Giannh

Poly xarhka me to mhnyma sou, welcome back to our little blogging family!!!
H peripeteia sou den sou allaxe idees :):):):):) auto einai recovery! :)

Ody!
Eides ti egine me tous Irlandous? to perimena...
H megalyterh apeilh ths dhmokratias einai o laikismos ki agnoia... ande twra pali ap thn arxh...
Kala o papandreou tha parei 12% stis epomenes ekloges...
kai 25% o synaspismos oeoeoeoe zhtw o kenos Populism...

 
At Jun 15, 2008, 2:47:00 PM , Blogger basik-ly said...

"ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ!"
Η πολιτική των κομμάτων έχει γίνει προ πολλού καρικατούρα. Η ανωριμότητα καλά κρατεί.

 
At Jun 15, 2008, 4:36:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Όχι δεν έχω αλλάξει ιδέες αλλά η μνήμη μου δεν έχει επανέλθει πλήρως ακόμα...

@basik
Δεν είναι ανωριμότητα (αυτό είμαστε μάλλον εμείς οι ψηφοφόροι :P) αλλά ηλιθιότητα

 
At Jun 15, 2008, 4:38:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Για να απαντήσω και στην ερώτηση που θέτεις στο post: Πολύ φοβάμαι πως όχι...

 
At Jun 16, 2008, 10:56:00 AM , Blogger Fegia said...

Καλή εβδομάδα φίλε.

 
At Jun 17, 2008, 9:07:00 AM , Blogger Neko said...

Φίλε Pharmacist δεν έχεις άδικο αν και κάτι τέτοιο θα βόλευε απίστευτα την ΝΔ ,δεδομένου ότι στις προσεχείς εκλογές με τα τωρινά δεδομένα δεν πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση μόνη της.Η μόνη λύση είναι ο Γιωργάκης να πάρει τον αγύριστο!!!Να πάρει τον αγύριστο διότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει δορυφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γνωστό κόμμα τσάτσων και καλα(ντε μεκ όπως θα λέγαμε στη Θεσ/κη) αριστερών οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαδηλώνουν υπέρ των σκοπίων και υποστηρίζουν με θέρμη οτιδήποτε ανθελληνικό.Θα τολμίσω να πω,αν και ορισμένοι θα διαφωνίσουν, ότι πίσω απο τους κουκουλοφόρους που συχνά προκαλούν βιαιότητες βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον αυτός έχει την ηθική ευθύνη.Κάποτε το ΠΑΣΟΚ αντιπροσώπευε το κέντρο ,σήμερα κυνηγάει απο πίσω την αριστερά και μάλιστα την χειρότερη μορφή της.
Κρίμα γιατί υπάρχουν αξιόλογα άτομα μέσα στο ΠΑΣΟΚ τα οποία θα μπορούσαν να το στηρίξουν, με επάρκεια, σαν αξιωματική αντιπολίτευση και σαν μελλοντική κυβέρνηση.
Φίλε IC συμφωνώ σε όλα αυτά που λες πλην όμως ,θα ήθελα να προσθέσω οτι θα έπρεπε να υπάρχει μια ενημερωτική καμπάνια για την "Συνθήκη της Λισσαβόνας" για να καταλάβει ο απλός πολίτης(τουλάχιστον αυτός που ενδιαφέρεται έστω και λίγο)περι τίνος πρόκειται.Φυσικά και πρέπει να επικυρωθεί μέσα στο κοινοβούλιο.Ειδικά στην Ελλάδα που όλα τα ζητήματα λύνονται μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων και εκπομπών τύπου "Αυτιά".
Κρίμα γιατί χάθηκε άλλη μια ευκαιρία απο τους "απίστευτους" Ιρλανδούς που ψήφισαν ΟΧΙ το 53 % του 40% των ατόμων που πήγαν να ψηφίσουν του 1% του πληθυσμού της ΕΕ.Έλεος...!!!

 
At Jun 17, 2008, 10:01:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Ενδιαφέρον issue, όχι τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο για το ερώτημα που εγείρεται: πρέπει ο λαός να έχει άποψη σε «περίπλοκα» θέματα; Ή θα ήταν καλύτερα να κυβερνάται από μια «φωτισμένη δικτατορία»;

Νομίζω πως δημοκρατία σημαίνει να έχει ο λαός την δυνατότητα και την ευθύνη να παίρνει αποφάσεις για όλα θα θέματα. Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι ένα «πρακτικό» deviation και καθόλου δεν είναι το τέλειο σύστημα διακυβέρνησης και ελπίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να το καταργήσει η τεχνολογία. Προφανώς ένα δημοψήφισμα (θα έπρεπε να) έχει μεγαλύτερη ισχύ από οποιαδήποτε ψηφίσματα μιας Βουλής. Αλλιώς θεωρούμε πως ο λαός δεν είναι ώριμος να αποφασίσει για τον εαυτό του. Και καταλήγουμε σε πατερναλιστικά κείμενα όπως αυτό του (αρκετά συμπαθή σε μένα) Σημίτη.

Άλλο οι αποφάσεις του όπου-φυσάει-ο-άνεμος Παπανδρέου, οι οποίες συμφωνώ δεν έχουν κανένα ειρμό, και άλλο το αν πρέπει να αποφασίζουν οι πολίτες με δημοψηφίσματα κρίσιμα θέματα. Νομίζω πως το δεύτερο πρέπει να επιδιώκετε. Αν ο λαός ψηφίζει «λάθος» ας πρόσεχε – αυτό δεν είναι δημοκρατία στο κάτω-κάτω;

 
At Jun 17, 2008, 4:17:00 PM , Blogger christoforos said...

IC πολύ ωραία και λογικά τα όσα λες αλλά εντελώς εκτός θέματος. Ο Σημίτης διαγράφηκε για τους σωστούς λόγους - έστω κι αν το δημοψήφισμα δεν συμβάλει στον εκσυγχρονισμό ή όπως αλλιώς θες πες το, της δημοκρατίας μας, το οποίο είναι ένα ανοιχτό προς συζήτηση θέμα παγκοσμίως. Για μπες στη θέση του Τζωρτζ και μετά τα λέμε.

 
At Jun 17, 2008, 6:37:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Basik

ακριβως... καρρικατουρα και ανωριμοτητα...
οι πιο πολλοι απο δαυτους συμπεριφερονται τοσο συμπλεγματικα που δεν ξερω αν με θυμωνει η αν με διασκεδαζει τελικα...

Γιαννη

με κανεις και σκεφτομαι για τη μνημη παλι...ποσο σχετικα ειναι ολα εε? οτι εχουμε ξεχασει, υπηρξε? εφοσον τελικα μονο μεσω ημων καθισταται κατι συνειδητο... χμμμ
Δεν ξερω αν σου ευχομαι να θυμηθεις τα παντα απο πριν!!!!!!!

Φιλια!

Καλη εβδομαδα φεγγια

Νεκ
φιλε μου καλε, περιμενω συζητησεις απο κοντα περι τοσων και τοσων...
Πλεον τα κομματα ειναι πληρως αναξιοπιστα...Βλεπε ποσο τραγελαφος εγινε ο εκσυγχρονισμος και ποσο ολες οι προσδοκιες που δημιουργηθηκαν και καλα με Καραμανλη το 04 ναυαγησαν με σπανια σβελταδα... ειναι απλως κατωτεροι των περιστασεων.

Για τις καμπανιες να μην αρχισω...
Πιστευω οποιος θελει ενημερωνεται. Το προβλημα αγαπητε ειναι οτι στην εποχη μας με τη μεγαλυτερη δυνατοτητα απο ποτε αλλοτε να συλλλεξει κανεις τεραστιο αριθμο πληροφοριων απο πολλες πηγες συνεχιζει να υπαρχει παρομοια αγνοια για τοσα θεματα απο το μεγιστο μερος του πληθυσμου... Τι παραδοξο!

Σπιρετο
Γιατι φωτισμενη δικτατορια? Νομιζω τα επιχειρηματα που θετω λενε ακριβως οτι για ορισμενα εξειδικευμενα θεματα δεν μπορει να ζητειται η γνωμη ολων!!!!

Η αγνοια νομιζω απειλει και καταστρατηγει τη δημοκρατια...
Η ψηφος ειναι ιερη υποχρεωση, ομως μου φαινεται οτι ελαχιστη την παιρνουν στα σοβαρα, ειδικα σε θεματα οπως οι ευρωπαικες συνθηκες!
Διαφωνω εντελως σε δημοψηφισματα ειναι απλως προφασεις εν αμαρτια.
Νομιζω τα επιχειρηματα εναντιον δημοψηφισματος ειναι πολυ ισχυρα...

Κρις

Γιατι εκτος θεματος?
Ο παπανδρεου ειναι αποτυχημενος λαικιστης. το να εγειρει θεμα δημοψηφισματος ειναι εντελως εκτος θεματος!!! Απορω πως δεν αντεδρασαν κι αλλοι!!! Προφανως δειχνει και το ποσο χαμηλα εχει πεσει το πασοκ.
Δεν βρισκω κανενα σωστο λογο διαγραφης. Ειπε τα αυτονοητα.
:) χαιρετω!

 
At Jun 19, 2008, 12:32:00 AM , Blogger καλημέρα said...

Απλώς συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις και χαίρομαι που τα διάβασα έστω και με καθυστέρηση λίγων ημερών.
Μα, τόσες μέρες να μην βρίσκω έναν άνθρωπο να συμφωνεί στα αυτονόητα!

 
At Jun 19, 2008, 8:37:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Η περιθωριοποιηση της κοινης λογικης ειναι γεγονος Αναστασια...

 
At Jun 20, 2008, 5:01:00 PM , Blogger christoforos said...

IC απλή ερώτηση; Γιατί οι Ιρλανδοί έκαναν δημοψήφισμα; Δύσκολη ερώτηση: Γιατί οι Ιρλανδοί καταψήφισαν τη Λισσαβώνα;

Ας διαχωρίσουμε για μια στιγμή τη καθημερινή κουβέντα και ας δούμε πιο ψύχραιμα τα πράγματα.

Αλλά βλέπω έχεις αναρτήσει καινούριο ποστ, οπότε...

Αβε/.

 
At Jun 20, 2008, 9:59:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Chris σε παραπεμπω στο σημερινο αρθρο της καθημερινης:
Φοβος και αγνοια τα αιτια του Ιρλανδικου οχι

Παρομοιος συλλογισμος που υπαρχει και στο ποστ... και το μεγαλυτερο δυστυχημα ο αρνητισμος ως αντανακλαστικο στους νεους! Δηλαδη εαν τους λεγανε απο την ΕΕ: Ψηφιστε οχι στη Συνθηκη. Αυτοι απο αντιδραση θα ψηφιζανε Ναι και θα αισθανονταν και πολυ επαναστατες κι ολας! Ειναι απλως γελοιο, και δηλωτικο της αγνοιας του μεγαλυτερου μερους του πληθυσμου. Αντιλεγεις?

 
At Jun 27, 2008, 3:47:00 AM , Blogger christoforos said...

IC διαβάσαμε διαφορετικά άρθρα;

Για να μην μακρυγορούμε στέκομαι στο λόγο του 22%, που λέει ότι δεν γνώριζαν αρκετά για τη συνθήκη. Δεν βρίσκω κάτι αρνητικό σε αυτό.

Μήπως η δημοκρατικότητα της ΕΕ (λέγε με ενημέρωση, αντιπροσωπευτικότητα κ.λπ.) πρέπει να θεωρείται αυτονόητη;

Ο όρος δημοκρατικό έλλειμα όσον αφορά την ΕΕ ακούγεται για πρώτη φορά;


:)

 
At Jul 3, 2008, 9:57:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Chris μεγαλη κουβεντα, ισως καλυτερα να συζητωνται τα θεματα αυτα απο κοντα...

Τοσο το Ευρωσυνταγμα οσο κι η Λισαβωνα αυτον τον σκοπο εχουν...
Να περιορισουν το δημοκρατικο ελλειμα της ΕΕ...το οποιο αναπαντεχα υοαρχει εξαιτιας ενος οργανισμου που ξεκινησε με 6 μελη πριν 51 χρονια και τωρα εχει 27!

cheers!

 
At Jul 3, 2008, 9:59:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Chris σ'ευχαριστω και για το σχολιο σου στο δικο σου μπλογκ!:):)

 
At Jul 10, 2008, 3:16:00 PM , Blogger christoforos said...

IC καλή επιστροφή!
To λινκ δες το σαν δώρο, εδώ.
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το έχει διαβάσει και ο Σημίτης.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home