I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Thursday, March 13, 2008

Ο μουτζουρης

Διαβαζω για το συστημα τρενων υψηλων ταχυτητων στην ευρωπη. Φυσικα απο τις ελαχιστες χωρες που δεν συμμετεχουν σε μια ευρωπαικη συμπλευση (ουτε καν υπαρχει μακρυπνοο σχεδιο! Τι? Τι σημαινει μακρυπνοο σχεδιο?) ειναι η Ελλαδα, μαζι με τη Μαλτα (η συνδεση της Βαλετα με τη νησο Γκοζο ισως να συμβει υποθαλασσια νωριτερα), το Λιχτεσταιν, το Γιβραλταρ, το ομπλαστ του Καλινινγκραντ (τριζουν τα κοκαλα του Καντ), η Κυπρος και φυσικα τα υπολοιπα τριτοκοσμικα βαλκανια με τα οποια ασχολουμαστε βγαινοντας στους δρομους ωρυομενοι για την τεραστια αδικια του πλανητη εναντιον μας για τη μακεδονια που εχει αναγνωριστει ως εχει απο την πλειονοτητα των χωρων και των 5 ηπειρων (118 χωρες η λιστα εδω) εκτος απο την Κυπρο... Δεν μας αφορουν εμας αλλα 'ασημαντα' ζητηματα, οπως για παραδειγμα υποδομες οδικες η σιδηροδρομικες.

Συμφωνοι, εχουμε πλακα και ειμαστε διασκεδαστικος λαος. (Ξεφυλλιζοντας τις προαλλες ταξιδιωτικο εντυπο για την Ελλαδα διπλωσα με σπασμους οταν διαβασα οτι με την προβολη των '300' στην ελλαδα περυσι που συνεπεσε με τις ανοητες, ακαταληπτες αντιδρασεις στο 'εκπαιδευτικο', φοιτητες του πανεπιστημιου (με την ευρεια εννοια του ορου) Πατρων διαδηλωναν μπροστα στα ΜΑΤ φωναζοντας "This is... ΠΑΤΡΑΑααα!!!"). Εν τω μεταξυ καθως φοραμε την γυαλισμενη μπρουτζινη περικεφαλαια με την πλαστικη αλογοουρα, το περηφανο τσαρουχι σαμπω, και τη ζωνη με το θερμος φραπε (συγνωμη φρεντο) συνδεομενο με μακρυ ευλυγιστο καλαμακι περασμενο απο το αυτι διπλα στο bluetooth... σε καποιο αλλο σημειο της ηπειρου (ευρωπαικης εννοω, για οσους ακολουθουν τη χαρυκλυννικη μεθοδο της "μονης αφρικανικης χωρας με λευκους κατοικους"):

Το τρενο Λονδινο - Παρισι με την νεα γραμμη υψηλων ταχυτητων συνδεει τις δυο πρωτευουσες σε 2ωρες 15λεπτα...
Το Λονδινο - Βρυξελλες... σε 1 ωρα και 50 λεπτα...
Το Παρισι - Βρυξελες σε 1 ωρα και 20 λεπτα...
Το Παρισι - Στουτγκαρδη σε 3 ωρες και 30 λεπτα (Φρανκφουρτη σε 3 ω και 45 λ)...
Το Παρισι - Μασαλια σε 3 ωρες! (1060 χμ!)
Το Μαδριτη - Βαρκελωνη (660 χμ!!!) σε 2 ωρες και 35 λεπτα!!!!!!!
και παει λεγοντας με Πορτογαλια (!), Ισπανια, Ιταλια, Ολλανδια, κλπ κλπ να βρισκονται σε προχωρημενη φαση ολοκληρωσης εργων για γραμμες υψηλων ταχυτητων ενωνοντας με δικτυο τις ευρωπαικες χωρες, κανοντας διαδρομες μεχρι και 1500 χμ πληρως ανταγωνιστικες με αεροπορικες πτησεις.
Μεχρι κι Σλοβενια, η Κροατια, η Τσεχια !!! χρησιμοποιουν τρενα που πηγαινουν προς το παρον με 200χλμ/ωρα με προοπτικη αναβαθμισης του δικτυου.
Ειμαι περιεργος ποτε οι Ελληνες θ' αρχισουμε να βγαινουμε στους δρομους για οτιδηποτε αλλο εκτος απο αερα κοπανιστο και τσαμπα μαγκια.
Ποτε θα αρχισουμε να αναπτυσουμε υγιη ανταγωνισμο και μετρο συγκρισης (οχι συνδρομα κατωτεροτητας) με τις προηγμενες χωρες της ευρωπαικης ενωσης?
Γιατι η Ελλαδα μονιμως να χανει το τρενο, με τους μετριους που την κυβερνανε και τους αδιαφορους πολιτες της πλειοψηφιας (στην οποια σαφως συμπεριλαμβανονται και τα μικρα κομματα της υπερσυντηρησης απο τις δυο ακρες του φασματος)?

Ο επισημος χορηγος του κειμενου δεν ειναι ο ΟΣΕ.

39 Comments:

At Mar 13, 2008, 10:03:00 AM , Blogger gerasimos said...

Το περασμένο Σάββατο με το intercity express (το ταχύτερο αυτή τη στιγμή τρένο στην Ελλάδα) έκανα από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη (520 χλμ.) πέντε ώρες και δέκα λεπτά. Κανονικά υποτίθεται κάνει γύρω στις τέσσερις ώρες, αλλά αν αυτοί έχουν τρένα υψηλών ταχυτήτων, εμείς έχουμε υψηλών... καθυστερήσεων. Όσο για την Πορτογαλία, δεν χρειάζεται πια το θαυμαστικό, αφού δεν είναι μόνο στα τρένα που μας έχει αφήσει πίσω. Αν κάποτε νομίζαμε ότι είμαστε παρέα με τους Πορτογάλους στα τελευταία βαγόνια του τρένου που λέγεται ΕΕ, γελιόμαστε. Πλέον μείναμε μόνοι μας... δες αν θες και το τελευταίο ποστ μου.

 
At Mar 13, 2008, 12:14:00 PM , Blogger basik-ly said...

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι "στην Ελλάδα τα τρένα δεν πάνε με την ώρα, αλλά με τους σταθμούς".

Το έχουμε ξαναπεί όμως: Η Ελλάδα απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από την ΕΕ. Έτσι κι αλλιώς πιο κοντά στον Λίβανο είναι η νοοτροπία του λαού της. Ένα απλό πέρασμα από τη μπάντα του ραδιοφώνου αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

 
At Mar 13, 2008, 12:55:00 PM , Blogger gerasimos said...

ΥΓ: Εκτός από πολύ ενδιαφέρον, βρίσκω το ποστ σου και κατά κάποιον τρόπο συμπληρωματικό με το δικό μου, γι' αυτό και το έβαλα στις 'blog προτάσεις' μου.:-)

 
At Mar 13, 2008, 1:44:00 PM , Blogger celsius33 said...

χεχε υπάρχει μια συναδελφική σύμπνοια οφείλω να ομολογήσω, διάβασε και μένα παρόμοια γράφω από τη σκοπιά της μικρής πόλης απόπου κατάγομαι. Τι να πεις, πεστα εσύ και ότι γίνει

 
At Mar 13, 2008, 2:09:00 PM , Anonymous Anonymous said...

IC τυφλοπόντικες ήμαστε. Και θα παραμείνουμε. Πλήρης αδιαφορία για την ανάπτυξη. Γραμμές που τρίζουν, τρένα που ζέχνουν. Ένα κράτος β΄ κατηγορίας... Πίκρα παντού αυτή η Ελλάδα

 
At Mar 13, 2008, 2:31:00 PM , Blogger Unknown said...

Αν οι υποδομές στο σιδηρόδρομο ήταν οι μόνες που έλειπαν στην Ελλάδα θα ήμασταν ευτυχείς, ατυχώς η λίστα είναι μεγάλη και το σχόλιο θα τρενάρει φίλε κ. identitiCafe μας.

 
At Mar 13, 2008, 4:10:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Στη θεωρια ολοι συμφωνουν.
Οταν ομως ερχεται η ωρα των αλλαγων οι θιγομενες μειοψηφιες αντιδρουν.
Για παραδειγμα εαν αναβαθμιζοταν ο ΟΣΕ θα αντιδρουσαν τα Κτελ,τα ταξι,οι μικρες κοινωνιες που θα παρεκαμπτε το γρηγορο τραινο(το Λιανοκλαδι...).Στη χωρα που γεννησε τη Δημοκρατια η Αρχη της Πλειοψηφιας αγνοειται.
Αυτη την εποχη ντρεπομαι για τους συναδελφους μου.Χτες απεργησα ενω συμφωνω με τα μετρα για το ασφαλιστικο για να μην μπλεξω με τους συνδικαλιστες.ΝΤΡΟΠΗ!!!
Αν θελουμε να αλλαξει κατι σε αυτη την χωρα ας αρχισουμε απο την δικη μας καμπουρα και οχι απο του μπροστινου μας.

pharmacist

 
At Mar 13, 2008, 6:29:00 PM , Blogger gerasimos said...

Όταν στην αρχαία Αθήνα απέκλειαν από την εκκλησία του δήμου τους κατοίκους σπιτιών κοντά στα τείχη σε περιπτώσεις που παίρνονταν αποφάσεις για τα τείχη, κάτι ήξεραν. Σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο, να παίρνονται αποφάσεις με γνώμονα τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών. Να μην στήνονται ανεμογεννήτριες γιατί τρομάζουν οι προβατίνες της περιοχής ή χαλάνε την 'αισθητική του τοπίου'. Να μην χαράζονται καινούργιοι οδικοί άξονες γιατί θα χάσουν την πελατεία τα σουβλατζίδικα και καταστήματα των περιοχών του παλιού δρόμου. Αν θέλουμε να κατηγορήσουμε κάποιον για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, ας αρχίσουμε από τους εαυτούς μας. Όπου δεν φτάνει η ανεπάρκεια του κράτους, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

 
At Mar 13, 2008, 6:29:00 PM , Blogger gerasimos said...

This comment has been removed by the author.

 
At Mar 13, 2008, 10:31:00 PM , Blogger neutrino said...

εχοντας τα τελευταια 3 χροναι φαει με το κουταλακι τη διαδρομη Αθηνα-Θεσνικη με το τρενο (ειμαι η επισημη χορηγος του ΟΣΕ), αλλα και το τελευταιο διμηνο η επισημη χορηγος του SNCF και το DB, απλα συμφωνω και επαυξανω.
και ο αιωνιος συνδικαλισμος αυτης της χωρας δεν θα αφησει ποτε τιποτα να παει μπροστα, γιατι αρεσκεται να κοιταζεται στον παραμορφωτικο καθρεφτη και να νομιζει πως ειναι καλυτερος απο ολους. γιαυτο εχουμε γινει μαι γωνια της Ευρωπης που δεν ενωνεται με τιποτα και κανεναν, νομιζοντας πως ειμαστε "αναδερφοι".
ασε με, εκνευριζομαι.

γι' αυτο αυριο θα καβαλησω ενα τρενο κι οπου με βγαλει. μαλλον θα ειναι το TGVest, 2μιση ωρες Στρασβουργο-Παρισι (αποσταση 500km, ταχυτητα 554.3 km/h). civilisation. πως ειπατε;
7 ωρες για επειγον ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη;

 
At Mar 13, 2008, 11:08:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Γερασιμε

Μου αρεσει που αλληλοσυμπληρωνομαστε χωρις προγραμμα. Διαβασα το κειμενο σου αφου ειχα ηδη ποσταρει το δικο μου και χαμογελασα.

Ειδα εχθες το πορτογαλικο Alfa Pendular train στον πανεμορφο Gare d'Oriente σταθμο της Λισαβωνας και εμεινα!

Τι χωρα εχουμε τελος παντων? Τι σκατα δημοσιο συστημα ειναι αυτο? Και μετα μου δαιμονοποιουν τον φιλελευθερισμο τα μηδενικα που μας κυβερνανε με τους ακολυτες τους.

Γερασμιμε ειμαστε ΠΙΣΩ κι απο τις περισσοτερες κεντροευρωπαικες πρωην-κομμουνιστικες χωρες σε πολλα πλεον.

Δεν ξερω.

Βασικ

φυσικα συμφωνουμε οπως συνηθως.
Αυτο που λες για την μπαντα των ραδιοφωνων ειναι απο τα μεγαλυτερα αγκαθια στα πλευρα μου οταν βρισκομαι ελλαδα. Ειναι οταν διπιστωνω αυτο που λες, το ποσο κοντα ειναι μεγαλο μερος του πληθυσμου στο Λιβανο και την Αιγυπτο παρα σε οτιδηποτε δυτικα του ιονιου...

 
At Mar 13, 2008, 11:14:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Κελσιε

διαβασα το ποστ σου και με επιασαν τα νευρα μου!!! Οταν τελειωσα ημουν στη φαση της κοπρολαλιας απο τα σκατα που εχουν στο κεφαλι τους οι τοπικοι "αρχοντες". Φαντασου ακομα λεγονται αρχοντες! Φορ φακ σεηκ!

Δωρα

Το δυστυχημα ειναι ο ψευδο-προοδευτισμος που επανερχεται να απογοητευσει ακομα και τους πιο αισιοδοξους καθε λιγα χρονια.
Οι προσδοκιες που δεν γινονται ποτε πραγματικοτητα.
Η ενδοτικοτητα σε καθε συνδικαλιστη του μεσαιωνα.
Η απουσια οποιουδηποτε προγραμματισμου. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου, τα ιδια λεμε χρονια.

Και θα βγουν παντοτε αυτοι που θα πουν, "Ελα ,μωρε! Καλα ειμαστε!!!" Αυτους τους απεχθανομαι ισως πιο πολυ απο ολους.

 
At Mar 13, 2008, 11:22:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Ναι συμφωνοι αγαπητο φοτο αρτφις, αλλα ας αρχισουμε απο καπου και τοσοι που ειμαστε ας ασχοληθει κανεις με οσα πραγματα τον καινε και τον πονανε. Οσο πιο ευαισθητοποιημενοι πολιτες τοσο καλυτερο.
Σε πληροφορω πως σε προφατη πτηση με προβλημα της Αιτζηαν, το γεγονος οτι εγω κι αλλοι λιγοι απαιτησαμε να εφαρμοστουν τα δικαιωματα του επιβατη απο νωρις, υπηρξε μεγαλη διαφορα σε σχεση με το παρελθον...
γι αυτο αποφευγω να γραφω τετοια ποστ , καταληγει τελικα να πονει το κεφαλι μου....

Φαρμασιστ

πως θα εμπλεκες με τους συνδικαλες?
Για τις θιγομενες μειοψηφιες ποσες φορες τα εχουμε πει... δεν γινεται να κρατανε ομηρο μια χωρα ουτε να χρησιμοποιουνται ως δικαιολογια να μην γινεται τιποτε. Σε αυτα συμφωνουμε το ξερεις, ομως ειμαι περιεργος να μαθω για το φασισμο του συδικαλισμου.

 
At Mar 13, 2008, 11:29:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Νετρινο

κατσε εκει που εισαι!!!

Το Νοεμβρη που πηρα κι εγω το TGV Παρισι Καρλσρουη 500+ κμ 3 ωρες... ηθελα να ηξερα αν ποτε ο προεδρος του οσε η οποιοδηποτε μελος του υπουργειου μεταφορων το εχουν χρησιμποιησει κι αν αισθανθηκαν ντροπη.
Εχω κανει και 9 ωρες το Αθηνα Θεσσαλονικη. Με ιντερσιτυ. δεν θα το ξαναπαρω ποτε.

Γερασιμε συμφωνουμε λεξη προς λεξη

 
At Mar 14, 2008, 9:58:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Στην προηγουμενη απεργια ,που δεν συμετειχα γιατι πολυ απλα διαφωνω,το συνδικαλιστικο μας οργανο εβγαλε ανακοινωση οτι οσοι δεν συμμετειχαν ειχαν ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ και δεν θα μας βοηθουσαν σε οτιδηποτε χρειαζομασταν στο μελλον.QUOTE"OI ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ."
Μεχρι και οι φιλοι μας με κοιτουσαν περιεργα και αναρωτιοντουσαν αν θα εχω συνεπειες.Στη συζητηση ολοι συμφωνουσαν με τις αποψεις μου αλλα δεν θα σκεφτοντουσαν ποτε να πραξουν το αυτονοητο:να εναντιωθουν σε οτι δεν συμφωνουν.
Αισθανομαι σαν τον Δον Κιχωτη,αλλα ευτυχως βλεπω σε αυτο το post οτι υπαρχουν και αλλοι. Συνδικαλισμος=νεοφασισμος
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ!!!!

PHARMACIST

 
At Mar 14, 2008, 11:25:00 AM , Blogger gerasimos said...

Mακάρι οι Έλληνες να ήταν τόσο αποδοτικοί και συνεπείς στις εργασίες τους όσο αποδεικνύονται στις απεργίες τους. Και γενικά μακάρι να έβαζαν σε καλύτερη σειρά τις προεραιτότητές τους, που κάπου έχουν μπερδευτεί. Χτες παραλίγο να με χτυπήσει ένα μηχανάκι καθώς κατέβαινα στο πεδοδρόμιο από το λεωφορείο. (Πλέον κινδυνεύουμε από τα μηχανάκια ΚΑΙ στα πεζοδρόμια.) Απορημένος για την τόση βιασύνη, παρακολούθησα να δω που πήγαινε και είδα τον οδηγό να το παρκάρει έξω από ένα προπατζίδικο στο οποίο μπήκε για να παίξει κάποιο τζόκερ ή λόττο..

 
At Mar 14, 2008, 12:00:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Pharmacist, hthela na pw oti to sxolio sou eixe megalo endiaferon kai s'euxaristw pou to paretheses..Auto peri "syndikalistwn" (oti kai an h lexh shmainei)to exw xanakousei..se nosokomeia, gia epimelhtes "syndikalistes", pou den blepoun astheneis alla "sundikalizoun"..nomizw to fainomeno, ths sygkekrimenhs morfhs syndikalismou, einai exairetika endiaferon. Poios exousiodotei autous tous anthrwpous me oloklhrwtismo? me to dikaiwma na apeiloun tous diafwnountes? me to na exoun ligoteres ergasiakes ypoxrewseis? Re paidia, auto thymizei kotsampashdes kai egw nomiza to kerdisame to 21'!!!

Neuronas

 
At Mar 14, 2008, 5:03:00 PM , Blogger Unknown said...

Μαζί σας είμαι, αλλά έχω κουραστεί να διεκδικώ τα αυτονόητα και πλέων η απελπισία για την κατάσταση στη χώρα μας, μου χτυπά την πόρτα.

 
At Mar 15, 2008, 9:13:00 AM , Blogger lazopolis said...

Pharmacist, χωρίς να θέλω να κάνω τον ηθικολόγο, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται στο ίδιο σχόλιο να παραπονιέσαι ταυτόχρονα για το οτι δεν γίνεται σεβαστή η αρχή της πλειοψηφίας σ'αυτή τη χώρα *και* για το γεγονός οτι αναγκάζεσαι να απεργήσεις ενώ δε συμφωνείς με την (πλειοψηφική, υποθέτω) απόφαση του συνδικάτου σου;

Εννοώ δηλαδή οτι ένα συνδικάτο έχει νόημα μόνο αν συμμετέχουν όλοι στις συνελεύσεις του και δεσμεύονται όλοι από τις αποφάσεις του - ασχέτως αν διαφωνούν.

Αλλιώς να τα καταργήσουμε τα συνδικάτα και να διαπραγματεύεται το ασφαλιστικό του ο καθένας μόνος του.

Τα λέω λάθος;

 
At Mar 15, 2008, 11:25:00 AM , Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At Mar 15, 2008, 9:23:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

apo to meatpacking district sth NY prolavainw na pw ena geia apo to Mac store, symmetoxh sta sxolia apo th deutera.

 
At Mar 17, 2008, 8:53:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Πολυ ωραια τα λες,lazopolis,αλλα εισαι τελιως λαθος.Πρωτον δεν γινεται καμια γενικη συνελευση, κανενας διαλογος για το σκοπο των κινητοποιησεων.Οι αποφασεις λαμβανονται κεκλισμενων των θυρων.Σε αυτο φταιμε και ΕΜΕΙΣ που δεν λαμβανουμε μερος.Δευτερον η απεργια ειναι μια εθελοντικη κινητοποιηση.Τα συνδικατα ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ απεργια στους εργαζομενους και αν θες κρινονται απο τη συμμετοχη του κοσμου!Αυτα σε μια ουτοπια γιατι στην Ελλαδα εχουν γινει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ και φυσικα ειναι παντα επιτυχημενες...
Αυτη η παντοδυναμια των συνδικαλιστων ειναι που εχει αφοπλισει πληρως καθε εννοια κινητοποιησης.Δεν αναρωτιεσαι γιατι σχεδον ποτε δεν ικανοποιουνται τα αιτηματα?Μαλλον θα φταιει η αναλγητη εξουσια...
Και τελος για την συγκεκριμενη κινητοποιηση θα πω οτι ειναι αστεια.Χωρις να θιγει κανενα "κεκτημενο" ,οι συνδικαλιστες φοβουνται οτι με την ενοποιηση των ταμειων μειωνονται οι καρεκλες!Στον κλαδο μας θα επρεπε να παρακαλαμε για τις αλλαγες αυτες γιατι μειωνουν την γραφειοκρατια.Αν ειχαν κοτσια επρεπε να επιβαλουν στους παλαιοτερους το ασφαλιστικο που ισχυει για εμας μετα το'93.
Για να μην το κουραζω θα πω οτι η αρχη της πλειοψηφιας ειναι υπερτερη οταν εκφραζεται μεσω των βουλευτικων εκλογων παρα μεσα σε ενα περιορισμενο και επιλεγμενο κοινο ενος συνδικατου.Και εγω αν επαιρνα τις αποφασεις μονος μου θα ειχα πλειοψηφια 100%
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ!

PHARMACIST

 
At Mar 17, 2008, 11:29:00 AM , Blogger lazopolis said...

"Οι αποφασεις λαμβανονται κεκλισμενων των θυρων."

Πάντα; Αυτοί που είναι μέσα από τις κλειστές θύρες διορίζονται από κάποιον; Δεν ψηφίζονται από την πλειοψηφία (των συμμετεχόντων) ως εκπρόσωποι των εργαζομένων;

"Σε αυτο φταιμε και ΕΜΕΙΣ που δεν λαμβανουμε μερος."

Ε, ναι, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα όμως.

"Δευτερον η απεργια ειναι μια εθελοντικη κινητοποιηση."

Δεν είπα πως είσαι υποχρεωμένος δια νόμου να απεργήσεις.

Τελικά δεν καταλαβαίνω. Καταφέρεσαι εναντίον των συγκεκριμένων συνδικαλιστών ή όλων των συνδικαλιστών; Θεωρείς οτι δεν πρέπει να υπάρχουν συνδικάτα; Αν θεωρείς οτι πρέπει να υπάρχουν αλλά τα υπάρχοντα λειτουργούν στραβά, γιατί δεν συμμετέχεις ωστε να βοηθήσιες στην καλύτερη λειτουργία τους;

Σόρυ, αλλά, όπως και με τους φοιτητές που διαφωνούν με τις καταλήψεις στα ΑΕΙ αλλά δεν πάνε στην συνέλευση να ψηφίσουν, δεν μπορώ να δω πώς μια στάση αποχής μπορεί να δικαολογήσει παράπονα.

(εννοείται οτι το οποιουδήποτε είδους νταβατζιλίκι είναι καταδικασταίο και καταγγελταίο, προφανώς)

 
At Mar 17, 2008, 12:56:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Δεν θελω να γινει προσωπικη η αντιπαραθεση αλλα μαλλον δεν εχεις επαφη με την νεοελληνικη πραγματικοτητα.
Εχουμε ευθυνη ολοι εμεις που δεν συμμετεχουμε αλλα σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται με την ευθυνη των καταχρηστικων απεργιων.Εαν τα φασιστοκουμουνιστακια καψουν το πανεπιστημιο δεν φταιω εγω που δεν ψηφισα εναντιον.
Διαβασε καλυτερα τι γραφω και ας διαφωνεις.Εδω μιλαμε οτι υπαρχουν απειλες για οσους δεν συμμετεχουν στην απεργια και φανταζομαι οτι το ιδιο συμβαινει λιγο πολυ σε ολους τους κλαδους.Δεν ειμαι κατα των συνδικατων γενικα ουτε κατα της απεργιας.Δεν βλεπεις καμια παθογενεια?Στο ονομα της δημοκρατιας καταλυεται καθε εννοια της.
Ειναι και θεμα φιλοσοφιας ζωης.Εγω απο τα αιματοβαμμενα χερια του Τσε Γκεβαρα προτιμω την εμπνευση του Μαχατμα Γκαντι...

pharmacist

 
At Mar 17, 2008, 1:43:00 PM , Blogger Neko said...

Στον Pharmacist...
Μπορει πολλες φορες να διαφωνουμε με τις εκαστοτε αποφασεις του συνδικαλιστικου μας οργανου και καλα κανουμε,δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε με τα παντα,αλλες φορες βεβαια συμφωνουμε.Αν καθε φορα που συμφωνουσαμε ή διαφωνουσαμε κάναμε ή δεν καναμε απεργία τοτε οι μισοι θα δουλευανε και οι αλλοι μισοι όχι.Οποτε δεν θα υπηρχε και συνδικαλιστικο οργανο...Απεργία δεν κανουμε οποτε συμφωνουμε μονο!Anyway στο Ελλαδα βεβαια εχουμε αλλη μια παγκοσμια πρωτοτυπια,3.717 σωματεια για 500.000 εργαζομενους.Ενταξει πλεον ο συνδικαλισμος στην Ελλαδα ειναι "ανεκδοτο" ειδικα οταν ειναι αμεσα εξαρτωμενος απο τα κομματα.Ποσο μαλλον οταν πολλοι συνδικαλιστες αποδεικνυεται στην πραξη οτι δεν εξυπηρετουν τα συμφεροντα των εργαζομενων αλλα αλλων .
Το θεμα με την απεργια με εχει κουρασει απιστευτα,καλα ολα αυτα που λες και με την ουτοπια του ασφαλιστικου.Περιμενω να δω εαν θα εξαιρεθουν οι δημοσιογραφοι και θα μιλησω και εγω για ουτοποιιες και αλλα ενδιαφεροντα.
Φιλε μου identity σε φιλω και σου δηλωνω πως εισαι πολυ τυχερος που δεν ζεις σε μια πολη που βασιλευει το σκουπιδι και το μαυρο σκοταδι...
Εχω ζαλιστει μπερδευτει και πραγματικα δεν ξερω τι θα βελτιωσει και εαν θα βελτιωσει κατι το νεο ασφαλιστικο.Το σιγουρο ειναι πως τα κοροιδα μετα το '93 θα σηκωσουν το βαρος των παλαιωτερων.

 
At Mar 17, 2008, 1:47:00 PM , Blogger gerasimos said...

Aν στην Έλλάδα οι άνθρωποι εργάζονταν με όση ζέση απεργούν, θα τους έβγαζα το καπέλο.

 
At Mar 17, 2008, 2:24:00 PM , Anonymous Anonymous said...

gerasimos τα ειπες ολα με δυο λεξεις...

neko διαφωνω.Η απεργια εχει νοημα μονο οταν γινεται εθελοντικα και καταγραφεται το ποσοστο επιτυχιας της.Αν απεργησουν οι μισοι κατι παει στραβα με τα κινητρα και βγαινει μηνυμα.Οταν ειναι αργια δεν ασχολειται κανεις.Μονο τα καναλια.Η απεργια ειναι μια μορφη δημοψηφισματος (οχι στην Ελλαδα).Πειτε μου ενα ποσοστο συμμετοχης σε μια κινητοποιηση,οποιαδηποτε...

pharmacist

 
At Mar 17, 2008, 2:36:00 PM , Anonymous Anonymous said...

βρε IC μου γιατί ώρες ώρες έχω μια αίσθηση (εκει που λες για τους συνδικάλες σου ) ότι ακούω την marrieta-funny πάλι;

 
At Mar 17, 2008, 10:40:00 PM , Blogger lazopolis said...

@pharmacist

Διαβάζω όσο καλύτερα μπορώ. Λες και ξαναλές και ξαναλές οτι δε φταίς εσύ όσο φταίνε οι άλλοι οι κακοί οι συνδικαλιστές. Δεν είπα οτι φταίς όσο εκείνοι. Το ζήτημα δεν είναι ποιός φταίει, σε τελική ανάλυση, το ζήτημα είναι πώς θα βελτιωθεί το συνδικαλιστικό σου όργανο ωστε να λειτουργεί σωστά και την επόμενη φορά που θα τεθεί θέμα ασφαλιστικού να αντιδράσει υγειώς.

Σε ξαναρωτάω λοιπόν, έχοντας διαβάσει προσεκτικά τα παραπάνω σχόλια:

"Αν θεωρείς οτι πρέπει να υπάρχουν αλλά τα υπάρχοντα λειτουργούν στραβά, γιατί δεν συμμετέχεις ωστε να βοηθήσεις στην καλύτερη λειτουργία τους;"

Η επαφή μου με την ελληνική πραγματικότητα μου λέει οτι στη χώρα υπάρχουν δυο πλειοψηφικές κατηγορίες ανθρώπων: τα λαμόγια και οι ιδιώτες.Οι πρώτοι είναι απλώς λαμόγια - δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτούς. Οι τελευταίοι ιδιωτεύουν είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί δεν είναι ξεβολεμένοι αρκετά, ή για ένα κάρο άλλους λόγους. Μη συμμετέχοντας εκχωρούν την εξουσία στα λαμόγια να κάνουν όπως τους βολεύει.



* εαν οι "κομμουνιστοσυμορίτες" έκαψαν το πανεπιστήμιό *ΣΟΥ* και εσύ δεν πήγες στη συνέλευση γιατί προτίμησες να πας για καφέ, φταίνε αυτοί (που είναι ιδεολογικά συνεπείς btw ακόμα κι αν ήταν όντως φασίστες) ή εσύ που τους εκχώρησες το δικαίωμα να καταλάβουν τη σχολή (και) εξ'ονόματός σου;

* ελπίζω οτι δε σου ζήτησαν από το συνδικάτο να βουτήξεις τα χέρια σου στο αίμα, σαν τον Τσε (ο οποίος οργάνωσε και το σύστημα υγείας στην Κούβα με άψογα αιμοσταγές στυλ, πάντως).

 
At Mar 17, 2008, 10:44:00 PM , Blogger lazopolis said...

"Η απεργια εχει νοημα μονο οταν γινεται εθελοντικα και καταγραφεται το ποσοστο επιτυχιας της."

και επι τη ευκαιρία, ένας από τους βασικούς κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας είναι οτι οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά αλλά δεσμεύουν τους πάντες. Αλλιώς, πρέπει κάθε φορά που η κυβέρνηση αποφασίζει αύξηση των φόρων, να πληρώνουν μόνο όσοι συμφωνούν.

 
At Mar 18, 2008, 12:34:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Θα ήμουν λάθος αν υπέθετα ότι πλην lazopolis, οι λοιποί δε θα χαλιούνταν με μία δικτατορία "στο Ελλάντα";

 
At Mar 18, 2008, 12:37:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Περι συνδικαλισμου η κουβεντα λοιπον.

Ειμαι πολλα χρονια εκτος της ελληνικης πραγματικοτητας για να εκφρασω το θεατρο του παραλογου του κομματικου συνδικαλισμου, βρισκομαι ευτυχως οσο μακρυτερα γινεται απο κομματοσκυλα.

Φαρμασιστ
συνεχιζω να μην καταλαβαινω ποιες ειναι οι κυρωσεις εαν δεν συμμετεχεις σε μια απεργια. Κι αν γνωριζεις ποιος ειναι αυτος που σε "σημειωνει", πως ειναι δυνατον να μην μπορεις αυτο να το καταγγειλεις.
τωρα βεβαια σκεφτομαι την αξια της καταγγελιας στην ελλαδα για την προστασια των ατομικων δικαιωματων και με πιανουν τα γελια.

Λαζοπολις

καταλαβαινω πολλες απο τις ερωτησεις σου. Πρακτικα ηθελα να ηξερα εαν μπορεις ως πολιτης να εκφραστεις αλλα και να προστατευτεις απο τους οποιουςσδηποτε καφρους-φασιστες.

Π.Χ εαν πας στη συνελευση των φοιτητων και διαπιστωνεις οτι συγκεκριμενη ομαδα καφρων εκφραζεται βιαια κλπ, τι κανεις? Φυσικα εαν εισαι σωφρων , πας σπιτι σου και αδιαφορεις στο εξης. Ετσι γινονται οι πολιτες ανενεργοι διοτι δεν υπαρχουν μηχανισμοι προστασιας πρωτων και καλυτερων των ΑΤΟΜΙΚΩΝ δικαιωματων. Στην απουσια παιδειας υπαρχει αντιδοτο?

Επισης γιατι η κυβερνηση να ψηφιζει αυξηση φορων? Στο 2008 ειμαστε! χαχαχα Μειωση να ψηφιζει!

ολυφ δεν καταλαβαινω το σχολιο σου.

 
At Mar 18, 2008, 12:43:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

εξαιλντ ρε συ το σχολιο σου ειναι απαραδεκτο!

Ξερω οτι διαφωνουμε πολιτικα εκατο τις εκατο, αλλα μου κανει τεραστια εκπληξη που ζεις και εξωτερικο τοσα χρονια και δεν διαπιστωνεις ποιες ιδεες και δυναμεις κρατανε πισω την ελλαδα στο 1960 - απο ολο το φασμα των πολιτικαντηδων. Απο τους ανικανους, τους αιθεροβαμονες, τους διαπλεκομενους και τους ιδεολογικα σκληρωτικους απο αλλους πλανητες.

Η δικτατορια των κομματικων συνδικαλισμων ειναι αυτη που ειναι επικινδυνη.

 
At Mar 18, 2008, 2:23:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Δηλαδή όσοι δεν ανήκουν σε κομματικούς συνδικαλισμούς, δεν έχουν δύναμη; Είναι σε κατάσταση όπως ο άστεγος που φέρνεις ως παράγειγμα στο προηγούμενό σου ποστ; Όποιος θέλει το δίκιο του (το όποιο και όπως ο καθείς το αντιλαμβάνεται), το κυνηγάει, ακόμα και με νύχια και με δόντια. Και παλεύει με όσους έχουν αντίθετη άποψη. Το ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το μοναδικό τους όπλο, δηλαδή την απεργία, για να επιτύχουν τις στοχεύσεις τους, είναι όχι λογικό, αλλά αυτονόητο. Τώρα, με το να τους αρνείσαι αυτό το δικαίωμα, τους εξαφανίζεις πολιτικά. Άρα, δεν τους αναγνωρίζεις την ύπαρξή τους ως πολιτική παράμετρο. Που είναι λοιπόν η διαφορά μιας τέτοιας άποψης από την άποψη που θα είχε ένα τέτοιο καθεστώς αν είχε την εξουσία; Εκφράσθηκαν πολύ επικίνδυνες απόψεις εδώ, γι' αυτό και με προβοκατόρικο τρόπο προσπάθησα να δείξω τη σημασία του δικαιώματος στην απεργία.

Ανέφερες την παραμονή μου στο εξωτερικό. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν απεργία τα μέσα μαζικής μεταφοράς εδώ. Ζητούσαν αύξηση 8%. Η πόλη παρέλυσε. Just for the record.

Επίσης, πολύ έξυπνα μεταθέτεις το παιχνίδι στο κομματικό πεδίο, επειδή ξέρεις πως θα συμφωνήσω μαζί σου, ως αντικομματικός, if I may declare myself as such an one. Αλλά δεν με προκαταβάλλει αυτό το γεγονός ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ. Όσο για τον σιδηρόδρομο, εκτιμώ πως δεν θα είναι τόσο τα συνδικαλιστικά συμφέροντα (που δεν αντιλέγω ότι και ισχυρά είναι και θα αντιδράσουν), όσο οι εταιρίες εκμετάλλευσης των αυτοκινητόδρομων και οι πετρελαϊκές εταιρίες για τα διαφυγόντα κέρδη τους. Κάτι μου λέει ότι και περισσότερη δύναμη αυτές έχουν από τα συνδικάτα και μεγαλύτερο είναι το ποσό που αυτές θα χάσουν από μία τέτοια εξέλιξη. Είναι λογικό να εκνευριζόμαστε οι υπέρμαχοι των σταθερής τροχιάς μέσων, αλλά ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Πρέπει όμως να πιέζουμε όλοι ως προς αυτόν τον σκοπό. Τι λες, ξεκινάμε μια καμπάνια για την επέκταση και καλυτέρευση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας;

Όσο για την ιδεολογική σκλήρυνση, υπάρχει παντού και ονομάζεται πολιτική ταυτότητα, θέση. Δες και το προηγούμενο κείμενό σου, όπου παραθέτεις μια σειρά από αντιπαραδείγματα, προκειμένου να δηλώσεις τι δεν είσαι. Έτσι φτιάχνεται η ταυτότητα, μέσω αποκλεισμών. Και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο πιο αδιάλλακτη είναι. Μετά μπαίνει το απιχνίδι των συσχετισμών δύναμης and the rest is history. Δεν είναι ζήτημα lifestyle η πολιτική, για να βάλεις κι ένα τζην με το σακάκι και να σπάσει η σοβαρότητα του look. Αυτόν τον ρόλο τον αναλαμβάνουν οι διαβουλεύσεις, όχι οι αρχικές θέσεις. Και εδώ τέτοιες εκφράζουμε. Τουλάχιστον τέτοιες εξέλαβα από το αρχικό κείμενο και σε αυτές απάντησα.

ΥΓ: Η φωτό του προφίλ σου είναι φοβερή!
ΥΓ2: Νυστάζω και ελπίζω να βγαίνει νόημα από αυτά που έγραψα. Ουφ! Καληνύχτα από το Βερολίνο των 0 βαθμών και του χιονιού (ψευτοχιόνισε λίγο, έτσι γι' αλλαγή).

 
At Mar 18, 2008, 6:10:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Επειδη ξερω οτι εισαι καλος ανθρωπος δεν θα ερθω σ αντιπαραθεση μαζι σου :):).

Νομιζω το να συγκρινεις τη γερμανικη κοινωνια και την απεργιακη κινητοποιηση εκει με την ελλαδα ειναι τουλαχιστον αστειο , ενταξει συμφωνουμε σ αυτο φανταζομαι :):)

Η απεργια ομως γινεται οταν εχουν εξαντληθει ολες οι αλλες επιλογες, πραγμα που στην ελλαδα δεν συμβαινει, δεν χρειαζεται να ζεις εκει για να παρεις τις πληροφοριες αυτες.

Οπως εχουμε συζητησει κι απο κοντα το προβλημα με την αριστερη ιδεολογια ειναι ο ουτοπισμος της κοινωνιας που περιγραφει. Ενταξει, οταν εισαι 16 ειναι ωραια ολ αυτα, αλλα οταν μεγαλωνεις και βλεπεις πραγματα γυρω σου οξυνεται λιγο η κριτικη ικανοτητα σου, κι η δυνατοτητα να διακρινεις το ρεαλιστικο απο τις θεωριες αερος-αερος.

Ρεαλισμος-πραγματισμος δεν σου απαγορευει να ονειρευεσαι ενα καλυτερο κοσμο αλλα φορ γκαντ σεικ, οφειλεις να αντιλαμβανεσαι τι απο αυτα τα ροδινα που σκεφτεσαι εχουν οποιαδηποτε πιθανοτητα να εφαρμοστουν και ισως το πιο σημαντικο να αναγνωρισεις τη δυναμη του συμβιβασμου. Καθε βημα προς τα εμπρος δεν γινεται πισω απο χαρακωματα αλλα με συμβιβαστικες κινησεις. Η αριστερα (που αντιπροσωπευει ενα χ μερος του πλθηυσμου και συμπεριφερεται ως 5χ) λογω ιδεολογιας και ουτοπισμου αγνοει την δυναμη του COMPROMISE.

Γι'αυτο κι εσυ απο κεκτημενη ταχυτητα και un-compromising κυρηξες το μπλογκ δικτατορικο :) διοτι απεχθανονται μερικοι (κι εγω) τους συνδικαλες.

ειπα δεν θα ανοιξω κουβεντα αλλα δεν γινεται :)

Παντως εισαι πολυ καταρτισμενος -φυσικα! ως αριστερος, κατεχεις θεωρια :) Loool- αλλα βλεπουμε τον κοσμο απο πολυ διαφορετικη οπτικη γωνια, και δεν βλεπω τιποτε ασχημο σ'αυτο!

Διαβασε και το τελευταιο ποστ του Γερασιμου - περι ψευδοαριστερας...
ο Γερασιμος ως κοινωνιολογος σιγουρα ειναι πολυ δυνατοτερος θεωρητικα απο εμενα, και ισως να εχεις καλυτερο διαλογο μαζι του!

Παντως χαιρομαι που ' σ'ακουω' κι ας μου σηκωνονται οι τριχες με τ'αριστερα σου :)
Φιλια πολλα στο Μπερλιν, κι εδω ακριβως 0 εχει. Ελπιζω συντομα να τα πουμε κι απο κοντα, τουλαχιστον στα κινηματογραφικα ειμαστε αγαπημενοι!

 
At Mar 18, 2008, 7:47:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

και κοιτα αν θελεις και το καλο μπλογκ της
γενιας των 700 ευρω
περι μεταρρυθμισεων...(ποιος αντιτιθεται σε βασικες μεταρρυθμισεις? εκτος φυσικα απο την ατολμια και την ανικανοτητα των κυβερνωντων)

 
At Mar 18, 2008, 7:51:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

το ριπορτ της ευρωπαικης ενωσης:

«Οι Έλληνες αδυνατούν περισσότερο από κάθε άλλον να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες, και η βραχυκυκλωμένη τους εκπαίδευση δείχνει πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γρήγορα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι από τις πιο απρόθυμες που είχε ποτέ η ΕΕ στο να απελευθερώσουν τις αγορές προϊόντων, ενώ η χώρα έχει από τα χειρότερα περιβάλλοντα στην ΕΕ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας»

τι λεμε τωρα. κοιτα και τα χαλια των αντιπολιτευομενων "αριστερων" προτασεων. Λες και ζουνε σε αλλο πλανητη.

 
At Mar 18, 2008, 5:52:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Συγνωμη φιλε μου IC που μετετρεψα το cafe σου σε καφενε του'80.Εγω ηθελα απλα να εκτονωσω την αγανακτηση μου και βρηκα μπροστα μου το δαιμονα μου.Ευχαριστω για την φιλοξενια σου και στο εξης θα κρατω τα πολιτικα σχολια μου για τις κατ'ιδιαν συναντησεις μας.Α bientot

pharmacist

 
At Mar 18, 2008, 8:52:00 PM , Blogger lazopolis said...

"Π.Χ εαν πας στη συνελευση των φοιτητων και διαπιστωνεις οτι συγκεκριμενη ομαδα καφρων εκφραζεται βιαια κλπ, τι κανεις? Φυσικα εαν εισαι σωφρων , πας σπιτι σου και αδιαφορεις στο εξης. Ετσι γινονται οι πολιτες ανενεργοι διοτι δεν υπαρχουν μηχανισμοι προστασιας πρωτων και καλυτερων των ΑΤΟΜΙΚΩΝ δικαιωματων."

Το ξέρω οτι έτσι γίνονται οι πολίτες ανενεργοί. Όμως πάντα και παντού, σε κάθε φόρουμ και κάθε αγορά (και φυσικά πολύ περισσότερο στην "ελεύθερη") υπάρχει ένα μίνιμουμ "ατομικών δικαιωμάτων" που γίνεται σεβαστό και από κεί και μετά υπάρχει η ζούγκλα που διαμορφώνεται από τους εκάστοτε ισχυρούς. π.χ. στις συνελεύσεις θεωρείται σεβαστό το δικαίωμά σου να μην τρώς ξύλο και το δικαίωμά σου να πάρεις το λόγο. Δυστυχώς όχι και το δικαίωμά σου να μιλήσεις χωρίς γιουχαρίσματα, δυστυχώς όχι το δικαίωμα στον νηφάλιο διάλογο. Εκείνοι που αισθάνονται ισχυροί ασκούν αφόρητη πίεση σε εκείνους που αισθάνονται ανίσχυροι. Όπως λέει και το ανέκδοτο, σ'αυτό το σημείο είναι που πρέπει να φανείς άντρας :)

(ελπίζω να μην παρεξηγηθεί το παραπάνω, το εννοώ μόνο σαν παραίνεση να ξεπεράσει κανείς την εξωτερική πίσεη και να πεί ευθαρσώς τη γνώμη του)

Τέλος, σ'αυτές τις συνελεύσεις (που διαφέρουν βέβαια από τις αντίστοιχες των συνδικάτων) δε χρειάζεται σώνει και καλά να πείς τη γνώμη σου. Χρειάζεται απλώς να ψηφίσεις. Τί σε εμποδίζει να το κάνεις αυτό;

btw δεν νομίζω οτι η πολιτική αυθαιρεσία και η παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων ή η αντίδραση στην πρόοδο είναι προνόμια των αριστερών πολιτικών δυνάμεων. Δες τί γινόταν ας πούμε στην Λατινική Αμερική τον τελευταίο αιώνα.


Kai uber finally, τα χάλια της ελληνικής οικονομίας είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης κεντροδεξιών κομμάτων που δώσαν προτεραιότητα στα μακρο-οικονομικά μεγέθη, υποτίθεται, τα τελευταία 20 χρόνια (ελπίζω οτι δεν θεωρείς το ΠΑΣΟΚ μετά το '85 αριστερό κόμμα), οπόταν θα δυσκολευτείς να με πείσεις οτι φταίνε οι αντιπολιτευόμενοι αριστεροί.

Η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες, δε, προωθείται από την νυν κεντροδεξιά κυβέρνηση με την συμφωνία του τεχνοκράτη Αλογοσκούφη με τη microsoft, φορ γκαντς σέικ.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home