I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Thursday, February 07, 2008

Φωτο-Βινιετα


Μερες τωρα αρχιζω μια παραγραφο που δεν με παει πουθενα.
Θελω να γραψω για το σινεμα του Olivier Assayas και του Wong Kar Wai, ποσο διαφορετικοι ειναι αυτοι οι δυο σκηνοθετες αλλα και πως μια εκπληκτικη γυναικα, η Maggie Cheung καταφερνει και γεφυρωνει το χασμα στον τροπο που απεικονιζουν την προσωπικη πραγματικοτητα τους. Η αντιληψη της πραγματικοτητας σαφως μεν παραδοξως(!) δε, ειναι εντελως υποκειμενικη.

Στο Μανχατταν το Anthology Film Archives διοργανωσε προσφατως εκτενες αφιερωμα στις ταινιες του Ασαγιας, ειχα την ευκαιρια να βρισκομαι στην προβολη μαζι με τον γαλλο σκηνοθετη του post-new wave γαλλικου σινεμα (o Maurice Pialat, o Jean Eustache μεταξυ αλλων ειναι εκπροσωποι της γαλλικης μετα-νεο-κυμα-τικης εποχης...) Καταχαρηκα την κουβεντα που εγινε μετα την προβολη του Irma Vep, μιας εντελως καλτ ταινιας-διαμαντι (τοσο φρεσκια, αυθορμητη, κουλ, διαχρονικη) σε μια αιθουσα γεματη οταν στη ΝΥ γινονται ταυτοχρονα εκατονταδες χωρις υπερβολη εκδηλωσεις.

Ο Ασαγιας γυρισε το Ιρμα Βεπ το '97 με την αισθησιακη Maggie Cheung εξαρχης στο μυαλο του (την γνωρισε στη Βενετια το '94 οταν αυτη προωθουσε φιλμ του Καρ Βαι) και αποτυπωσε σε μια απο τις πιο μοντερνες ταινιες που υπαρχουν τι εστι Femme Fatale...
Ο αυθορμητισμος της αποτυπωσης της Στιγμης αλλα ταυτοχρονα η μετατροπη του Χρονου σε μια εννοια ασημαντη, α-καιρη...

Το Ιρμα Βεπ ειναι ακομα πιο ενδιαφερον μιας κι ο τροπος που συνδυαζει πειραματικο κινηματογραφο με πιο κλασικες μεθοδους φαινεται ως εντελως φυσικο επακολουθο, τα τελευταια πεντε λεπτα της ταινιας επιβεβαιωνουν το σινεμα ως μια πολυδιαστατη μορφη τεχνης.


Τελος παντων, ο Ασαγιας παντρευτηκε την εκθαμβωτικη Maggie Cheung το '98 αλλα η συμμετοχη της στην 'Ερωτικη Επιθυμια'/In the mood for Love του Καρ Βαι το 2000 (ναι, ειναι η Ιερια της αφροδισιακης ταινιας του W.K.W) εφερε συννεφα στη σχεση τους αφου τα 15-μηνα γυρισματα του τελειομανη σκηνοθετη απο το Χονγκ Κονγκ επηρρεασαν αρνητικα τους ρυθμους ζωης πολλων ανθρωπων...

Μου φανηκε πολυ ενδιαφερουσα αυτη η σχεση Αssayas-Cheung-W.K.W, και πως η αιτια να γνωρισεις και να αγαπησεις καποιον μπορει ν'αποτελεσει αργοτερα και το λογο του χωρισμου...

Σταματαω εδω και παραθετω μερικες φωτο απο Νεα Υορκη (καθε φορα, η πιο ενδιαφερουσα πολη που εχω επισκεφτει ποτε μου, αν και προ-ευρωπαιος εκ πεποιθησεως).

Πρωινο στο Meatpacking District, στη little 12th str.


To Νεο Μουσειο της ΝΥ, στο lower Manhattan, στο τελος της πανεμορφης Spring Str. πως φαινεται οτι ειναι εργο Γιαπωνεζων αρχιτεκτονων...μοναδικη θεα απο τον τελευταιο οροφο.


SoHo, αυτες οι σκαλες που πανε στα ουρανια με μαγευουν...


Carpet Culture


Για καποιο λογο το lower Manhattan σε πολλα σημεια μου θυμιζει Παρισι, ως ατμοσφαιρα. Περιεργως ακους γαλλικα συνεχως γυρω απο το ΣοΧο.


Ουδεν σχολιο.


Στο ΜοΜΑ μεχρι κι οι σκαλες ειναι εργο τεχνης...


Χαρα...


Δυο πορτες εχει η ζωη... η καπως ετσι.


Ισως η καλυτερη μου φωτογραφια σε υπογειο σιδηροδρομο...



Καβαλα. Οχι η πολη.

11 Comments:

At Feb 7, 2008, 1:09:00 PM , Blogger gerasimos said...

Ωραίες φωτογραφίες! Βρέθηκε άραγε ο τρόπος να διακτινίζομαι στις φωτογραφίες σου ή ακόμη; Καλά δε θάταν να έβαζες ένα λινκ το οποίο να πατούσαμε και να βρισκόμασταν μέσα στη φωτογραφία; Τις καλημέρες μου.

 
At Feb 7, 2008, 3:13:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Γεια σου Γερασιμε!

Ο διακτινισμος ηταν παντα στα ενδιαφεροντα μου απο παιδι :):)

Να εισαι καλα! Σε χαιρετω!

 
At Feb 7, 2008, 4:56:00 PM , Blogger theachilles said...

Φίλε μου σ'ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Ονειρεύομαι καιρό τώρα την ΝΥ, άντε να έρθει και η σειρά μου να την επισκεφτώ.

Όσο για τον Ασσάγιας, αν σου πω ότι ο συσχετισμός που έκανες με αυτό το παράδοξα ελκυστικό τρίγωνο είναι ο μοναδικός λόγος για να αναζητήσω το Ίρμα, θα με πιστέψεις; Τα Demonlover και Clean δεν με έπεισαν καθόλου, και ας βούτηξε για το τελευταίο η Maggie το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες.

 
At Feb 7, 2008, 8:23:00 PM , Anonymous Anonymous said...

beem me up Scot!

 
At Feb 8, 2008, 1:21:00 AM , Anonymous Anonymous said...

exw Magg wthei me tis foto kai xamogelaw me to klassiko ilitheio yfos toy diaktinismenoy mimniskodos
mais oui ... c est vrais!

 
At Feb 8, 2008, 6:10:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Achilles

χμ, το ντιμονλαβερ μου αρεσε -πολυ- μπορω να σου πω.
Το Ιρμα Βεπ κουλ-του-δε-μποουν.
Το Τελη αυγουστου, αρχες σεπτεμβρη επισης πολυ καλο.
Το κλιν το βλεπω αυριο...

Η ΝΥ αγρια ελκυστικη...


Φαρμασιστ

Τι διακτινισμος, εδω υπαρχει η θεεικη ολυμπιακη...

Ολυφ
που να ησουν και στο καφε Gitane στην Μοττ στρητ, μον ντιε, πιτα στις γαλλιδες :):):) ααχ, τα ευρουλακια σε πανε μακρυα...

 
At Feb 8, 2008, 10:34:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Bon photos.Je préfaire cette dans le métro.

 
At Feb 8, 2008, 12:03:00 PM , Blogger celsius33 said...

Ωραίες φωτο. Δεν έχω πάει ποτέ Αμερική, πιθανότατα αν και όταν πάω θα κολλήσω τρελλά με τη Nouvelle York.Greetings@!@!@

 
At Feb 9, 2008, 3:07:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Αρτφις
Ναι, κι εμενα αυτη μ αρεσει πιο πολυ.

Κελσιε
θενκς
ναι, ειναι πολυ ξεχωριστος κοσμος.
θα σου αρεσει σιγουρα.
τα λεμε!

 
At Feb 9, 2008, 6:51:00 PM , Blogger mamapatrida said...

Εγώ πάλι πρέπει να σου πω ότι το blog σου βλάπτει σοβαρά την ψυχική μου υγεία τώρα που είμαι φαντάρος και δε μπορώ να ακολουθήσω προγράμμα σαν το δικό σου!

Πάντως εγκρίθηκε η άδειά μου για ΗΠΑ τον Απρίλιο!
"Κατά το χρονικό διάστημα παραμονής του στο εξωτερικό, να φέρει πολιτική περιβολή και να δηλώσει τη διεύθυνσή του, στη πλησιέστερη Ελληνική Αρχή"
Λες και θα πήγαινα με τη στολή παραλλαγής!

Πάντως ΝΥ δεν προλαβαίνω να πάω φέτος. Κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου!

Καλά ταξίδια φίλε μου!

 
At Dec 9, 2012, 9:19:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Even minor bacterial infections can lead to redness, soreness, and in some cases, a discharge that may exude a foul odor.Fungal Infections- The rash and irritation about the common fungal infection known as jock itch is familiar to most men. Like bacteria, the fungus that causes jock itch is known to proliferate in such a warm, moist region within the sizegenetics, and without proper sizegenetics care, severe itching, redness and irritation can result.Heat Rash- Warm weather, in combination with restrictive clothing, can cause sweating and chafing, leading to condition known as heat rash.
http://sizegenetics-reviewx.tumblr.com/

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home