I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Wednesday, November 21, 2007

Παρισινες Προτασεις


Την παρασκευη που μας ερχεται πεταω προς Ευρωπη, για λιγες εβδομαδες στη Γερμανια, σ'ενα πανεπιστημιακο νοσοκομειο να μαθω κατι που με ενδιαφερει πολυ, και μια ευκαιρια να νιωσω παλι στο "σπιτι" μου.
Θα βρισκομαι 24 ωρες στο Παρισι απο το Σαββατο το πρωι.
Ερωτω τους φιλους εδω.
Τι θα κανατε 24 ωρες στο Παρισι?


Ευφανταστες ιδεες ευπροσδεκτες! Μια αγαπημενη γωνια, ενα μπιστρο που σας εκανε να νιωσετε καπως, μια βολτα που χαρακτηκε στο μυαλο σας , κατι που θα θελατε να κανετε πολυ και δεν κανατε!
Για να δουμε!

24 Comments:

At Nov 21, 2007, 4:22:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Χμμ.. Εμένα σαν σκηνές αξέχαστες μου έχουν μείνει το Μονπαρνάς, το νεκροταφείο με τις προσωπικότητες (δεν είμαι νεκρόφιλη) που ο μόνος τάφος με φρέσκα λουλούδια ήταν του Μόρισον, ο κόσμος του Πίτερ Παν στη Γιουροντίσνεϋ, δύο τεράστιες κατσαρίδες στα Μακντόναλντς και οι κεντρικοί δρόμοι αργά τη νύχτα.
Σε φώτισα, ε?
Τι να κάνω, έχουν περάσει και 10+ χρόνια... :-)

 
At Nov 21, 2007, 5:51:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Oi kendrikoi dromoi arga th nyxta panda mou aresoun...
Kati pio proswpiko omws, kati pou to paris sou dinei th dynatothta na kaneis diaforetika...

24 wres na anakalypseis kati... Einai poly sygekrimeno xroniko orio...

as poume, gia paradeigma skeftomai poly th diadromh pou tha me paei sth Cinematheque Francaise mias ki agapaw to cinema poly. kapws etsi htan h erwthsh...

 
At Nov 21, 2007, 6:26:00 PM , Blogger Mogwai said...

το τελευταιο τανγκο φυσικα

 
At Nov 21, 2007, 7:24:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

mogwai g**hses!!!
tha to psaxw!!!

 
At Nov 21, 2007, 10:48:00 PM , Blogger basik-ly said...

Θα (ξανα)πήγαινα οπωσδήποτε στο καφέ Deux Magots (το προτιμώ από το Cafe de Flore) όσο υπάρχει ακόμα Saint Germain de Pres!
Και αφού έπαιρνα τη δόση μου, θα μπαινόβγαινα στις γαλερί που υπάρχουν εκεί κοντά.
Σίγουρα θα έβρισκα και κάποια μεγάλη έκθεση σε ένα από τα μουσεία.
Κι αργότερα, θα έκανα ένα πέρασμα από την Coupole!

 
At Nov 21, 2007, 10:58:00 PM , Anonymous Anonymous said...

IC μου,
στο Παρίσι παει κανεις καλά όταν πάει χωρις την βοήθεια του κοινου...
οποτε περιμενουμε το αποσταγμα σε ποστ!
Φιλιά

 
At Nov 22, 2007, 4:04:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Basik!!!

Κρατω σημειωσεις, απο αυτα που μου λες, νομιζω ειμαστε στο ιδιο μηκος κυματος.
Απο Κυριακη στην "χωρα" σου...

Olyf

Μα γιατι? Οταν το κοινο δεν ειναι τυχαιο, οι προτασεις μπορει να μετατραπουν σε θαυμασιες εμπειριες.

Σιγουρα εχω φτιαξει το δικο μου δρομολογιο στο μυαλο μου, και εν γνωση μου θα αποκλινω σιγουρα στην πορεια. Παντως καποιος φιλος εδω μπορει να με διαφωτισει... off the beaten path...

 
At Nov 22, 2007, 5:25:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Oti kai na kaneis sou'xw to soundtrack, fysika by Francis Cabrel kai "Je T'Aimais, Je T'Aime, Je T'Aimerai"!

 
At Nov 22, 2007, 9:36:00 AM , Blogger basik-ly said...

IC,
θα βρίσκεσαι κοντά στην πρωτεύουσα; Αν σκοπεύεις να μας επισκεφτείς, ειδοποίησε.

 
At Nov 22, 2007, 11:35:00 AM , Blogger celsius33 said...

εγώ θα κανα βόλτες στο marais, θα πήγαινα δίπλα στο μουσείο μοντέρνας τέχνης, ή σε μια καλή έκεθεση από αυτές που μας λείπουν στην ελλάδα , και θα έτρωγα στην εβραϊκή γειτονιά, φάλαφελ και ωραίες λιχουδιές, παραπάνω από το μαραί, εκεί με τα μαγαζάκια και soak in the atmosphere . Κάτι άλλο δε μου ρχεται.σε βοήθησε ? :) περιμένουμε από γερμανία νέα σου και από αυτό το 24ωρο βέβαια

 
At Nov 22, 2007, 3:51:00 PM , Blogger mamapatrida said...

24ωρο στο Παρίσι???
Περιττό να πω ότι ζηλεύω!
Ξύνεις πληγές τώρα!

Η αγαπημένη μου βόλτα είναι στη Champs Elysee, πολύ τυπική, αλλά σου δίνει τον κοσμοπολίτικο αέρα του Παρισιού.

Επίσης βόλτα στη rue Mouffetard, και καφέ στην Place Contrescarpe. (τουριστικό άλλα πάντοτε ωραίο)

Μια που ο basik σε στέλνει στο St Germain de Pres, προτείνω βραδινό φαγητό στη rue des Canettes ή στη rue Guisarde. Βρίσκονται μεταξύ St Germain de Pres και St Sulpice. Το αγαπημένο μου (σπάω το κεφάλι μου και δε θυμάμαι το όνομα) βρίσκεται στη Guisarde, ένα μικρό, χωράει 20-30 άτομα, με κουζίνα από την περιοχή της Lyon, θα το αναγνωρίσεις από το μέγεθος, τα κρασιά στον ένα τοίχο, και τις τοιχογραφίες στον άλλο!

Εναλλακτικά φαγητό στο Bistrot Vivienne, γωνία rue des petits Champs kai Galerie Vivienne. Μοναδικό μειονέκτημα είναι πως αν είναι γεμάτο δε θα βρεις κάτι άλλο σε εκείνη τη γειτονιά.

Για βράδυ δεν προτείνω τίποτα. Κάτι θα βρεις. Το αγαπημένο μου μπαράκι δυστυχώς έκλεισε πέρυσι τέτοιο καιρό.
http://www.laboratoiredelacreation.org/prog.html

Και μία βραδινή βόλτα με το μετρό: Γραμμή 6 με αφετηρία την αψίδα του θριάμβου. Είναι η μοναδική υπέργεια γραμμή στο Παρίσι. Λίγο αργότερα, μεταξύ των στάσεων Passy και Bir Hakeim περνάει σε γέφυρα πάνω από το ποτάμι και από τη μία πλευρά έχεις μία καταπληκτική θέα προς τον φωτισμένο πύργο του Αιφφελ!

Καλά να περάσεις και περιμένουμε νέα!

 
At Nov 22, 2007, 7:04:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Ody/C.
Eisai fantastikos!!! Shmeiwnw!

Pragmatika sou bgazw to kapelo, se endeixh anagnwrishs tou cosmopolitismou sou :)
Filia, elpizw na eisai kala!
Tha epikoinwnhsoume!
Th.

 
At Nov 22, 2007, 7:20:00 PM , Blogger mamapatrida said...

Θα μπορούσα να σου γράψω πολλά ακόμη!

Ένα μόνο: πιες έναν καφέ στο Georges, στον τελευταίο όροφο του Pompidou. Έχεις στα πόδια σου όλο το Παρίσι. Και το μέρος αξίζει μόνο και μόνο για το μοντέρνο design του.

Γερμανία πού πας? Ισως έχω προτάσεις καα για εκεί!

ΥΓ: Επέστρεψα επιτέλους Αθήνα. Θα κλείσω σύντομα τη mamapatrida και θα επιστρέψω στον Οδυσσέα. Θέλω να γράψω για τα καλά που μου συνέβησαν το τελευταίο εξάμηνο, όπως πχ ο γύρος της Χίου και της Λέσβου, η κοπέλα που συνάντησα και έκανε μόνη της το γύρο της Ευρώπης, κλπ.

 
At Nov 22, 2007, 7:45:00 PM , Blogger neutrino said...

αχ ααχ! τι ομορφο 24ωρο. Αρχικα Τροκαντερο, με ανοιχτο στομα μπροστα στην πιο ομορφη θεα του κοσμου. Οπως κοιτας τον Πυργο στο αριστερο σου χερι εχει κι ενα μουσειο κινηματογραφου/ταινιοθηκη. Μετα κατεβα και προχωρα προς τον Πυργο.. Οταν τον φτασεις πηγαινε προς Σηκουανα και περπατα παραλληλα.. Και πηγαινε κι απο το υπεροχο νησακι, το μικρο -το st louis?- με τον ενα δρομακο και τα μαγαζακια.. Μετα επιβαλλεται place des vosges με τις γκαλερι και το σπιτι του Ουγκω. Επισης, για καφε πανω ψηλα στο muse d'orsay, πινεις τον καφε σου πισω απο το τεραστιο ρολοι και η θεα ειναι εκπληκτικη αν βγεις στην ταρατσα. Και αν δε σ'αρεσει ο καφες, πιες ζεστη σοκολατα στην angelina, γαμωτο δε θυμαμαι το δρομο.. Και το βραδυ, πριν κανεις οτιδηποτε αλλο, βγες στην place d'etoile και κατεβα τη φωτισμενη champs elysees ακουγοντας το ομωνυμο τραγουδακι του Joe Dassin. Τουλαχιστον αυτα θα εκανα εγω...

Σε ζηλευω τωρα, φανηκε;

 
At Nov 23, 2007, 12:10:00 AM , Blogger Ace Ventura said...

24ωρη πρόταση για Παρίσι.
Πρωινό καφέ Place des Vosges και βόλτα για 30΄ στις galleries που είναι επί της πλατείας (πριν 2-3 χρόνια πέτυχα έκθεση ζωγραφικής της Φιλλιποπούλου με κολυμβητές και όταν ήρθε στην Αθήνα ένιωσα , καθότι ψιλοάσχετος με τα εικαστικά, λίγο κοσμοπολίτης, πώς να το πω, λίγο σαν identity :)).
Συνέχεια πας με metro ή λεωφορείο ή velib’ (δημοτικά ποδήλατα, σχετικά φρέσκια υπηρεσία) στην Arc de Triomphe και περπατάς προς τα πίσω μέσω Champs-Elysees, μέσα από Jardin des Tuileries, μπροστά από το Λούβρο με τελικό προορισμό το George Pompidou. Αν δεν αντέχεις τόσο περπάτημα εναλλακτικά ξεκίνα από Concorde, αλλά έτσι θα χάσεις την τουριστικοκοσμοπολιτικοχλιδή της Champs-Elysees. Αν αντέχεις (προπονήσου, έρχονται μαραθώνιοι) κι έχεις χρόνο τότε ξεκίνα την βόλτα από Sacre-Coeur κατέβα από Montmarte προς Pigalle και μετά με κάποιο διαθέσιμο μέσο (metro ή λεωφορείο ή velib’) πήγαινε Arc de Triomphe.Όταν φτάσεις Pompidou.Δες πια έκθεση ή ταινία σε ενδιαφέρει και εστίασε μόνο σε αυτή για 2 ώρες max. Εν συνεχεία άλλο ένα καφέ στην ταράτσα του.
Από εκεί περπατάς μέσω Hotel de Ville, Ile de la Cite και φτάνεις Ile St-Luis. Βρίσκεις την Rue saint Luis en L’Isle (όπως προτείνει και το neutrino) την περπατάς πάνω-κάτω σε 15΄-20΄ κι εντοπίζεις (στο δεξί σου χέρι με κατεύθυνη προς Notre-Dame) την creperie Au Lys D’ Argent και μπαίνεις. Τρως οπωσδήποτε για 45’-60΄ περίπου και φεύγεις.
Λογικά έχουν περάσει περίπου 8 ώρες, αν χρησιμοποιήσεις ποδήλατο ίσως και λιγότερο.
Περνάς από την Νότια πλευρά του Σηκουάνα, μέσω Ile de la Cite προς St-Germain des-Pres. Περιπλανιέσαι κι να δεν μπλέξεις σε καφέ-ποτό-galleries-γνωριμίες τότε δοκίμασε μια βόλτα μέσα στο Jardin du Luxembourg ή αν δεν βαριέσαι την μετακίνηση πήγαινε στην βιβλιοθήκη Francois Mitterand να δεις τι σημαίνει βιβλιοθήκη και λειτουργική αρχιτεκτονική (αυστηρά όμως αν έχεις χρόνο διότι όπως θα δεις δεν είναι πολύ κοντά και μπορείς να μπεις μόνο στο φουαγιέ και ίσως σε ένα τμήμα στο ισόγειο αν δεν προμηθευτείς κάρτα).
Για δείπνο (περίπου 20:00) ώστε να δεις πιο Παριζιάνικο κοινό και αντίστοιχη κουζίνα, προτείνω να πας με την παρέα που σίγουρα θα έχεις γνωρίσει (αν αυτή δεν σου αντιπροτείνει άλλο μέρος), στο Café d’ enfer στη 22 rue Daguerre η οποία βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Denfert Rochereau πίσω από το κοιμητήριο (sic) Montparnasse.
Τέλος για βραδινό ποτό περιπλανήσου στο Marais από την Boulevard Henri IV και δυτικότερα (αριστερά). Δεν θα πρότεινα Bastille στη rue de Lappe (είναι πιο τουριστική νομίζω).

Εναλλακτικά για μεσημέρι κι απόγευμα αν ακολουθήσεις άλλο πρόγραμμα ή pattern αυθεντικά παριζιάνικα καφέ και bistrot (πιο φοιτητικά στέκια) έχει στο Canal Saint Martin στην Quai de Valmy ακριβώς επάνω στην όχθη και προς την μεριά της Republique. Έχω ακούσει και για βράδυ αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. Ωραία βόλτα επίσης για περπάτημα από Musee d' Orsey προς Ile St-Luis (νότια όχθη Σηκουάνα)

Tips:
1. Αν δεν έχουν απεργίες (οπότε χρησιμοποίησε πόδια) κι ο χρόνος στο επιτρέπει προτίμησε λεωφορείο αντί μετρό για να χαζεύεις (έχει και night bus-στο κέντρο από Chatelet)
2. Πάρε από αεροδρόμιο χάρτες μετρό, λεωφορείο, night-bus και velib’.
3. Γνώρισε κάποιον-α (προτείνω το –α) που μένει εκεί για να σου προτείνει ή να σε ξεναγήσει.
4. Σε συνδυασμό με 3 αν έχεις την ευκαιρία να βρεθείς σε πάρτυ παριζιάνικο μην το χάσεις.
6. Δες site www.paris.fr (δημοτικό), www.centrepompidou.fr, www.cafedenfer.com
7. Τηλ Au Lys D’ Argent 01 46335613, Café D’ Enfer 01 43222375

Ουφ, κουράστηκα ήδη αλλά χαίρομαι σαν να είμαστε παρέα.

Obsess much?

 
At Nov 23, 2007, 2:36:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Ήμουν στο Παρίσι για 48 ωρες το περασμενο ΣΚ.
Είναι βέβαιο ότι οι πρσωπικές διαδρομές είναι οι ωραιότερες.
Έτσι το μόνο που σου συστήνω ανεπιφύλακτα είναι το velib'. Θα μειώσεις τον χρόνο και την κούραση, αλλά θα ευχαριστηθείς και περισσότερο, ειδικά να σε ενδιαφέρει μια μυρωδιά διαφορετική από τη μούχλα του metro. Να εύχεσαι μόνο να μην βρέχει. Ποδήλατά θα βρείς παντού, αλλά να κι ένας χάρτης για παν ενδεχόμενο: http://www.en.velib.paris.fr/les_stations/trouver_une_station
Επίσης η κρεπερί που προτείνει ο ace ventura (φιλάκια) είναι κλειστή λόγω διακοπών.
Να περάσεις όμορφα!!

 
At Nov 23, 2007, 5:26:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Basik!

Ean einai na erthw apo ekei, sigoura tha eidopoihsw! Na eisai kala!

Ody!
:):) I know i can count on your travel experience!
Tha eimai Heidelberg gia ena mhna, SK sth Budapest...
Na vrethoume athina otan katevw gia liges meres!

Netrina!
Egw shmeiwnw!!! Mou fainetai me oles tis omorfes protaseis edw tha thelw mia bdomada ekei :) Den peirazei tha parw pali to TGV apo germania :)
Mou aresei pou evales kai thn tainiothikh mesa :):):P
Tiramolas tha ginw!

Ace!

Ena tha sou pw! POLY kalyteros apo Lonely Planet! Eisai apisteytos!!!

Anonyme !
S euxaristw poly! pou sybiptoun ki oi apopseis me ton ace!!!

Filoi mou sas euxaristw therma, se lige s wres petaw pao Toronto!

H selida me ta sxolia sas exei ginei print-out kai thn exw mazi mou!
Na eiste oloi kala! Euxaristw

 
At Nov 23, 2007, 5:52:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Mes sth viasynh mou perasa kata lathos panw apo sxolia :)


Neurona,
O Cabrel einai sto MP3 :)
Apo tis kyriakatikes voltes mas sthn Balt...

Celcius
Ti tha prwtoprolavw! :) Falafel time... :)
Tha kanw post apo Germania...

 
At Nov 24, 2007, 2:07:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Ax auth h texnologia!!!

Eftasa sto hotel, free wireless internet na kanw check ta mail, h apergia stamathse, hlios me dontia, kai katevainw na parw to podhlato/velib na paw volta :)

Wraia einai re gamwto!

 
At Nov 26, 2007, 6:54:00 AM , Blogger Christos said...

Vre gaidare, sto Parisi eisai? Giauto de mou gurnas tilephona! Kai anusixisa...

 
At Nov 26, 2007, 9:49:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Αν και σε συμπαθώ, κάτι τέτοιες μέρες σε μισώ. Μουσείο Ροντέν, Μαραί για τα μαζαγιά του, πλας ντε Βοζ γι απικ νικ και το Ρεστοράν των δύο θεάτρων (εξαιρετικό). Καλά να περνάς. :)

 
At Nov 26, 2007, 10:50:00 AM , Anonymous Anonymous said...

IC =Ο ψυχοπαθής τής οδου Challiot !
Mάς μπέρδεψες με τα Σάββατα πια!
Νομίζεις πως θα το γλυτώσεις το ποστ για το Μπερσι;
να περνας καλα!

 
At Nov 26, 2007, 5:59:00 PM , Blogger mamapatrida said...

Heidelberg ε? Εκεί ήθελα να σου προτείνω να πας!
Αφού είσαι εκεί τέτοια εποχή πήγαινε καμιά βόλτα Νυρεμβέργη που είναι καταπληκτική τα Χριστούγεννα!

Let me know πότε έρχεσαι Ελλάδα, να τα πούμε οπωσδήποτε!

Περιμένουμε report από Παρίσι! :)

 
At Nov 26, 2007, 10:47:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Christaki :):) Sto swsto parisi! Oxia ayta ths apotyxias :):):)

Dora
Sto Parisi den xanapaw gia diasthma ligotero tou enos mhna...
thelw na to anakalypsw prosektika...
an ki eida fovera pragmata...:)

Olyf
giati psyxopathis?
den katalabainei...
mia xara einai h psyxosynthesh mou teleytaiws!!! :)

Ody!
aaax, an sou pw gia nuremberg kai kataramenh Air berlin!
nai, thelw na dw polla, xrono pou tha vrw...
Athina na ta poume opwsdhpote! plaka plaka exei perasei 1 xronos apo en delfois!!! xronos-timwros!!!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home