I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Saturday, October 13, 2007

Η εκπληξη του Οκτωβριου/The October Surprise

Τις τελευταιες μερες μου ερχεται συνεχεια στο μυαλο η σκηνη με τον Jean-Pierre Leaud μπροστα στον καθρεφτη ως Antoine Doinel να επαναλαμβανει το ονομα του ασταματητα. Με το προσωπο του να αλλαζει αμυδρα εκφρασεις και τον τονο της φωνης του να μεταβαλλει ελαφρως χροια αποτελει αγαπημενη σκηνη "ταυτοτητας" στην πενταλογια του Τρυφω.
"Αντουαν Ντουανελ - Αντουαν Ντουανελ - Αντουαν Ντουανελ - Αντουαν Ντουανελ..."

YΓ Αυριο στην Αθηνα, στο Πανοραμα Ευρωπαικου Κινηματογραφου προβαλλεται η ταινια-αριστουργημα του Zvyagintsev, " Η Εξορια" η οποια με συγκλονισε οταν την παρακολουθησα στο Τοροντο. Οσοι αγαπουν το σινεμα, θα καταλαβουν! (ελπιζω αν πατε, να εκφερετε αποψη)
------------
Εχθες συμπληρωθηκε ενας χρονος απο την τεραστια χιονοθυελλα στο Μπαφαλο και τη Δυτικη Νεα Υορκη που εφερε μια απο τις μεγαλυτερες καταστροφες στην περιοχη. Στον αγγλοφωνο καθρεφτη του ιστολογιου θα μπει αργοτερα η μικρη ιστοριουλα που εστειλα σε φιλους την επομενη της καταστροφης, ενα χρονο πριν. Η ημερα αυτη πηρε το ονομα "the October surprise" μιας κι επιασε στα πρασα 1.5 εκατομμυριο κοσμο διαλυοντας τα παντα εντελως απροβλεπτα, με τα δελτια καιρου εκτος τοπου και χρονου. Ακραια καιρικα φαινομενα, απο τις νεες εκπληξεις της κλιματολογικης αλλαγης...
---------
Οι Radiohead μετα απο τεσσερα χρονια βγαζουν καινουριο δισκο. Μην εχοντας πλεον καμια υποχρεωση σε δισκογραφικες εταιριες, εκδιδουν το νεο αλμπουμ μεσω της ιστοσελιδας τους.
Το απιστευτο ειναι οτι αφηνουν να πληρωσεις οσο εσυ νομιζεις για να κατεβασεις ολο το αλμπουμ! Επισης εκπληκτικο ειναι πως πολλοι, αναγνωριζοντας το γεγονος οτι ειναι απο τα καλυτερα συγκροτηματα παγκοσμιως, πληρωνουν σχεδον την τιμη που θα το αγοραζανε στο δισκοπωλειο. Η ιστοσελιδα τους inrainbows δεχεται εκατομμυρια χιτς καθημερινα... Θα περιμενω λιγο, μια προσπαθεια που εκανα απεβει ακαρπη...
--------
Τελειωνω, περι θεοτητων και αλλων δαιμονιων. Εβλεπα εξοργισμενος τα πρωτοσελιδα ορισμενων εφημεριδων την επομενη της αποτυχημενης επεμβασης (μα ελεος, δεν ξερω αν αντιλαμβανονται καποιοι το μεγεθος της κοροιδιας) του Χ. να ανακατεβουν θεους και αλλα δαιμονια που θα αναλαβουν τη θεραπεια την επομενη μερα... Εκτος του οτι ειναι ακρως μεσαιωνικο και υποτιμητικο για τη νοημοσυνη να διαβαζεις περι θεεικων παρεμβασεων για μεταστατικους καρκινους ειναι ταυτοχρονα τραγικο και δηλωτικο του που βρισκεται ενα μεγαλο κομματι της ελληνικης κοινωνιας (1256 μ.χ) , εφοσον τα ΜΜΕ πουλανε βαζοντας θεους στα πρωτοσελιδα... Εστελνα νευριασμενος μαιηλ σ'εφημεριδες... Παλι καλα, που μια φωνη του ορθολογισμου, ακρως προοδευτικη για την Ελλαδα, ο Πασχος Μανδραβελης, εγραψε ενα καταπληκτικο αρθρο-απαντηση στη "θεοποιηση" εναντι μιας επιστημονικης θεωρησης με τις οποιες αδυναμιες της, την επομενη μερα στην Καθημερινη (και στο μπλογκ του, στο medium.gr). Ποτε αρραγε θ'αποκοπουμε απο αυτα τα βαριδια? Μαλλον ποτε...

8 Comments:

At Oct 14, 2007, 1:03:00 AM , Blogger basik-ly said...

Δυστυχώς, αγαπητέ, υπάρχει μια πλήρης απαξίωση της γνώσης. Ο άλλος (Ψωμιάδης) βγαίνει και δηλώνει αμόρφωτος και ο λαός τον κάνει κατ' επανάληψη νομάρχη.

Για το επόμενο βήμα είχα γράψει εδώ: http://vassilisk.blogspot.com/2007/09/black-female-or-gay.html

Το αφελές ποίμνιο είναι ικανό να πιστέψει ότι ο Χριστόδουλος κόλλησε ηπατίτιδα μυρίζοντας τον κρίνο.

 
At Oct 14, 2007, 7:23:00 PM , Blogger celsius33 said...

Τι μου κάνεις ρε φίλε? Είναι Κυριακή οχτώμιση το βράδυ , γύρισα σπίτι και μου λες ότι έχει ένα αριστούργημ,α στις δέκα και τέταρτο στο κέντρο που κρατάει 3 ώρες. Είμαι σε μεγάλο δίλημμα και φταίει η κριτική σου :)
ϊσως (ξανα)κατέβω κέντρο , ίσως όχι ελπίζοντας ότι θα έρθει απτον καινούργιο χρόνο στις αίθουσες..για την ισραηλίτικη που γράφω την έχεις δει? Σαν να βλέπεις Καουρισμάκι ήτανε. Χαιρετισμούς και συμφωνώ με όσα λες. Εδώ κατέβασα τζάμπα τους underworld που είναι μαγεία σκέτη πριν ακόμα κυκλοφορήσουνε , και λέω να πάω να το αγοράσω κανονικά, τόσο χαλάλι μουσική.

 
At Oct 15, 2007, 4:59:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Basik!

Ακριβως οπως τα λες!
Πολυ στεναχωρα πραγματα...

Κελσιε!

χαχαχα! Αν πηγες εισαι πολυ θηριο!!! Ειναι 11 το βραδυ, κι αυριο δινω πνευμονολογια ειδικοτητα! Θα κανω κατς-απ απο αυριο τ απογευμα και θα επανελθω με σχολια σ αυτα που λες!
φιλια

 
At Oct 15, 2007, 3:52:00 PM , Blogger mamapatrida said...

Άκουσε κανείς τι δήλωσε ο Ρώσος που είχε την τύχη να πάρει το μόσχευμα που προοριζόταν για τον Χ?
"Αν θέλεις κάτι πολύ και πιστεύεις στο Θεό, η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί".
Προφανώς ο άνθρωπος τα είπε αυτά μέσα στη χαρά του χωρίς να θέλει να αφήσει υπονοούμενο. Για σκεφτείτε όμως τι σημαίνει αυτό που είπε! :)

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

 
At Oct 16, 2007, 3:16:00 PM , Blogger Olyf said...

πώς τά πήγες;

 
At Oct 16, 2007, 9:47:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Celcius s'euxarsitw gia tis idees file!

Kai thn tainia tha dw, kai tous underworld tha katevasw :) xa!

Ody!
Efygaaaaaaa m auto pou egrapses!
Auto einai re sy! Ta kalytera anekdota bgainoun mesa apo th zwh, pou telika den pairnei tipote sta sovara!
pwpw... pou to piases auto re thirio!

Olyf
:) ektimw to endiaferon!
H exetash einai timwria, krataei 10 wres kai sou bgainei h panagia, alla ti na kaneis!
Nomizw phga ok, meta apo tetoious marathwnious thymasai mono autes tis erwthseis pou se provlhmatisan... apotelesmata se dimhno...
wow... paei ki h 2h eidikothta...ma egw niwthw akoma paidi.

 
At Oct 17, 2007, 6:16:00 PM , Blogger Christos said...

You will burn in hell for your sacrilege little man of little faith. The question you should be answering is why God gave him cancer in the first place…

 
At Oct 18, 2007, 9:12:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Asxeto me auto pou les alla
Christo eisai o "pateras" mou...
ande na mhn prodwsw thn hlikia sou, o megalos mou aderfos kalutera.
Oi symboules mou pandote mou thymizoun poso mou leipei h parea sou damn it!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home