I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Friday, October 19, 2007

John Lurie: The Erotic Poetry of Hoog

Μου αρεσει να βλεπω ανθρωπους σε διαφορες φασεις της ζωης τους να ειναι τολμηροι, και να παιρνουν ρισκα για τη νηνεμια της ψυχης τους. Εκτος απο την καταστροφικη δυναμη της συνηθειας, το να διακατεχεται κανεις απο γενικευμενη ατολμια αποτελει μια καλη συνταγη για τυψεις αυτοπροδοσιας και μετεπειτα μετανοιες.

Το να ασχολειται κανεις μ'ενα πραγμα στη ζωη του και στην πορεια να αναγνωρισει στον εαυτο του οτι ισως ειναι καλος (και) σε κατι αλλο θελει μεγαλη συγκεντρωση και προσπαθεια. Η πεπατημενη οδος εχει παντοτε καλες δικαιολογιες, το να επαναπροσδιορισεις τη θεση σου ερχεται παντοτε με τιμημα.

Παντως μονο και μονο οτι δεν προδιδει κανεις τον εαυτο του οφειλει ν' αποτελει μεγαλη ικανοποιηση κι ας υπαρχει το ρισκο της αποτυχιας. Παντοτε μου αρεσε αν ειναι να μετανιωσω για κατι, καλυτερα για κατι που εκανα παρα για κατι που δεν τολμησα να κανω.

Εξηγουμαι, διοτι το ποστ αφορα καποιον αλλο, ομως δυστυχως καθε κειμενο φιλτραρεται απο τις εμπειριες και τις σκεψεις του αρθρογραφου...

Ο John Lurie υπηρξε για χρονια απο τους ηθοποιους σημα-κατατεθεν του Τζιμ Τζαρμους. Ειδικα στην πρωτη κινηματογραφικη δεκαετια τους κανανε φοβερες ταινιες μαζι, γερους σταθμους στον ανεξαρτητο αμερικανικο κινηματογραφο. Οποιος εχει δει αυτες τις ταινιες, ξερει.
Ομως καποια στιγμη τον Lurie τον κερδισε η ζωγραφικη και σιγα σιγα τα τελευταια λιγα χρονια καταφερε να εκθεσει τις υδατογραφιες του στα μεγαλυτερα μουσεια μοντερνας τεχνης παγκοσμιως οπως το ΜΟΜΑ (μουσειο μοντερνας τεχνης της ΝΥ) διοτι ακριβως αποτυπωσε με ενα καυστικο διαπεραστικο χιουμορ την παραδοξη ανθρωπινη φυση χωρις political correctness ξεγυμνωνοντας τη μοντερνα ζωη μας με τις δυσλειτουργιες της.

Ειδα την εκθεση του προσφατως στο μουσειο καλων τεχνων του Μοντρεαλ και το καταφχαριστηθηκα! The Erotic Poetry of Hoog. Hoog στην αργκο σημαινει μεγαλο πεος.

Αυθεντικος σατυρος. Με ενα σαρκασμο στη λεζαντα και τις ψυχεδελικες εικονες του με την παιδικη ματια σου δειχνει καταμουτρα την ομορφη, αστεια σταθερη παρακμη του δυτικου πολιτισμου.

Ριξτε μια ματια στην ιστοσελιδα του, οι πιο πολλες ζωγραφιες συνδυασμενες με τη λεζαντα ειναι απλως ξεκαρδιστικες!

"I like to draw and paint. It is a river to me. I am not an Indian." - John Lurie.

An interview



"Fuck you"


Aσχετο αλλα μου εκανε εντυπωση ο συνδυασμος!



"This dog is blind, who will help?"



"Man in Park with Meter"







4 Comments:

At Oct 19, 2007, 6:07:00 PM , Blogger celsius33 said...

Οι ακουαρέλλες του είναι πολύ ιδιαίτερες και γοητευτικές. Τελικά βλέπω ότι αυτοί οι Μινεσσοτιανοί όπως και ο Andrew Bird που μας είχες συστήσει τις προάλλες, και κάνει και ωραία συνοδεία με τις ακουαρέλλες, έχουν κάτι πραγματικά εναλλακτικό , λίγο φολκ , λίγο χίπικο και πάνω απόλα η Σκανδιανβική τους απλότητα (γόνοι Σκανδιναυών δεν είναι όλοι αυτοί εκεί πάνω )
Πολύ ωραία όλα, να σαι καλά !

 
At Oct 20, 2007, 12:35:00 PM , Blogger Unknown said...

Γεια σου Θανο με την κουλτουρα σου!Σε διαβαζω συνεχεια και βλεπω οτι εχεις ανεβει επιπεδο!Εμεις στην ψωροκωστενα ασχολουμαστε μονο με blockbusters.Ποτε κατεβαινεις Αθηνα?Μετα τον φλεβαρη θα γνωρισεις και την ΚΟΡΗ μου!!!
Τακης

 
At Oct 20, 2007, 5:21:00 PM , Anonymous Anonymous said...

gmt moy ! les na eprepe na tolmiso na gino poiitria ki as ginounoyn sixtiris adi saxtouris????
den ein kakos o Lurie -ta xoyme xanapei- den komizei kai tipota to fovero apo tin alli eh? (tes pa den ta polykatexw vevea , alla den einai kai gia na lipothymiseis pia....)

 
At Oct 20, 2007, 6:33:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Celcius

Δεν το ειχα σκεφτει ετσι! Μ αρεσει!
Να εισαι καλα αγαπητε!

Τακη!

μ εσκισες τωρα! Σε σκεφτομουνα ρε φιλε αυτες τις μερες, στενοχωριομουνα παλι που χαθηκαμε! Πολυ χαιρομαι για την κορακλα! Ευγε! Να δω πως θα σε προλαβω! Αθηνα σε διμηνο :)
Πολλα φιλια και δυνατες αγκαλιες ρε φιλε!

Ολυφ!
1ον Σαφως, και ειδικα μ αυτα πυ γραφεις δεν καταλαβαινω που κολυεσαι?
2ον Ο λουρης ειναι διασκεδαστικος!
Εχει κανει κατι εξυπνο. Συνδυασμος καυστικης λεζαντας και ακουαρελας που σε παραπεμπει και σε μια πιο αθωα εποχη σε πληρη αντιδιαστολη με το κειμενο.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home