I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Wednesday, September 05, 2007

32ο Διεθνες Φεστιβαλ Κινηματογραφου στο Τοροντο (Ι)


Αυριο, 6 Σεπτεμβριου αρχιζει το Διεθνες φεστιβαλ κινηματογραφου του Τοροντο. Tο μεγαλυτερο στη βορειο αμερικη, καθε χρονο πιο βελτιωμενο. Εκατονταδες ταινιες, ο παραδεισος του σινεφιλ.

Δεν εχει διαγωνιστικο τμημα, που προσωπικα ταιριαζει στη χαλαροτητα της καναδικης μητροπολης που εχει αυτοπεποιθηση αλλα ξερει να μην παιρνει πολυ σοβαρα τον εαυτο της. (Αλλος ενας λογος για τον οποιο θεωρω το Τοροντο αναμεσα στις καλυτερες πολεις παγκοσμιως. Εχει προσανατολισμο και χαρακτηρα, πολυπολιτισμικοτητα και ανεκτικοτητα, πρακτικοτητα και χωρο για να "παιξεις". Ποιοτητα ζωης εν ολιγοις.)

Φυσικα, ζωντας μολις 70 λεπτα απο το Τοροντο περιμενα πως και πως την εναρξη του φεστιβαλ, μερες τωρα κανω σχεδια επ χαρτου. Σημερα το πρωι, σηκωθηκα απο τα χαραματα μιας και τα εισητηρια για ολες τις ταινιες αρχισαν να διατιθενται σημερα στις 7! Ως τωρα μπρορουσε κανεις να αγορασει μονο πακετα εισητηριων. Θελοντας να παρακολουθησω υπερβολικο αριθμο ταινιων, αποφασισα να κλεισω πρωτα για τις τρεις πρωτες μερες του Φεστιβαλ και βλεπουμε.

Ευτυχως, η προνοητικοτητα μου να μπω στην ιστοσελιδα στις 7 ακριβως και να αγορασω τα εισητηρια που ειχα ηδη μετα κοπων επιλεξει ετσι ωστε να δω οσες περισσοτερες ταινιες που προτιμω γινεται, λειτουργησε!
Στις 7.30 ηδη το συστημα ειχε υπερφορτωθει, δεν μπρορουσες πλεον να αγορασεις τιποτε. Ακομη και τωρα, αρκετες ωρες μετα, το tiff07.ca ειναι υπερβολικα αργο, προφανως ειναι τοσοι σινεφιλ που ψαχνουν για εισητηρια.

Το σημαντικο ηταν που καταφερα να αποκτησω το εισητηριο του "Man from London" του Ταρρ, κανοντας με χαρουμενο για την υπολοιπη εβδομαδα.

Παντως
εξαιρετικα ακριβα εισητηρια, αγοραζοντας 4 διπλα για να παω μαζι με την Κ. μου στοιχισε 265 δολλαρια για 10 ταινιες! Πολυ πιο ακριβο απο το φεστιβαλ Βερολινου.

Αυριο αρχιζω τη φεστιβαλικη μου βολτα με το "Fados" του Καρλος Σαουρα, και το "The brave one" του Νιλ Τζορνταν. Δυο μαστερς για αρχη, ελπιζω σε κατι αξιολογο.


Σινεμα-ποστς για τις υπολοιπες λιγες μερες με μικρες παρεμβολες. (θελω πολυ να γραψω για τα ευρωπαικα τρενα υψηλων ταχυτητων και τις διεθνεις συνδεσεις τους αλλα λιγο αργοτερα).

2 Comments:

At Sep 6, 2007, 7:27:00 AM , Blogger Neko said...

Νομίζω οτι θα περάσεις zuper!Περιμένουμε εντυπώσεις...

 
At Sep 6, 2007, 4:42:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Thanx Nek!
Να ειστε καλα!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home