I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Thursday, August 23, 2007

Μακρινο Αστερι


Όταν το ιστολογιο είναι μπροστα από την εποχη του!

Σημερα ο IC εχει διαθεση να περιαυτολογησει διοτι τελευταια μερα στην Αθηνα κανοντας μια βολτα στον Ιανο στην Σταδιου με την καλη Μ. στο μεσο μιας κουβεντας επιασε το ματι της το Μακρινο Αστερι (Distant Star/ Estrella Distante) του Ρομπερτο Μπολανιο το οποιο εκδοθηκε επιτελους στα ελληνικα από τον Καστανιωτη!!!

Η ιδια φρενιτιδα που επιασε τους αμερικανικους λογοτεχνικους κυκλους όταν εγραφα το ποστ το Μαρτιο ημουν σιγουρος ότι καποια στιγμη θα μας εκανε επισκεψη. Τι ομορφο συναισθημα όμως να το βλεπω μετα από τοσο μικρο διαστημα στα ελληνικα βιβλιοπωλεια!


Η εκδοση είναι εξαιρετικα προσεγμενη διοτι υπαρχει μια ενιασελιδη εισαγωγη από την μεταφραστρια Αγγελικη Αλεξοπουλου που συστηνει τον Μπολανιο στους ελληνες αναγνωστες, 38 υποσημειωσεις της ιδιας στις οποιες εξηγει διαφορες αναφορες του Μπολανιο σε θεματα λατινικης πεζογραφιας αγνωστα σε μας (οι υποσημειωσεις απουσιαζουν από την αμερικανικη εκδοση) και πληρης εργοβιογραφια του Μπολανιο στο τελος! Συγχαρητηρια!

Το βιβλιο είναι καταπληκτικο (το εχω διαβασει στα αγγλικα εν μεσω παραληρηματος), πολύ διαφορετικο από ότι εχετε διαβασει ως τωρα και εάν αναζητατε μια καινουρια γραφη από μια ιδιοφυια, πλεον μεταφρασμενη και στα ελληνικα περιμενει να την ανακαλυψετε!

Απ΄ ότι καταλαβα, και τα υπολοιπα βιβλια του Μπολανιο είναι σε διαδικασια μεταφρασης…


Επιστροφη στο μπλογγιν από την άλλη εβδομαδα, οι καλοκαιρινες εφοδοι και το ταξιδι συνεχιζεται…

6 Comments:

At Aug 24, 2007, 9:40:00 AM , Blogger Μαρω_Κ said...

Ωστε στην πατρίδα λοιπόν!
Ελπίζω να πήρες μυρωδιά από θάλασσα και μπάνια.
Μουτς.

ΥΣ: Τοχω πάρει ήδη.

 
At Aug 24, 2007, 5:19:00 PM , Blogger neutrino said...

:)))))))))
μολις αρχισα κι εγω να παιζω με το νεοαποκτηθεν βιβλιο μου. Θα επανελθω με γνωμη! (παντως η "τελευταια νυχτα στη Χιλη", αξιζε, that's for sure).
καλα ταξιδια πρωτοπορε των βιβλιων IC! ;)

 
At Aug 25, 2007, 12:25:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Where are thou, my child? I can almost smell your presence.

Btw, the talking shadows are in Stuttgart. Not far away from Heidelberg.

 
At Aug 25, 2007, 6:02:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Se parakalw kane mou mia xarh, mporeis na mou fereis tous adelfous karamazof (kai wraia ekdosh!) sta ellhnika! Den katebainw Greece telika...

 
At Aug 27, 2007, 7:41:00 AM , Anonymous Anonymous said...

πρωτοβουλία απο bloggers
Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

 
At Aug 29, 2007, 4:24:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Tragiko...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home