I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Thursday, April 19, 2007

Παραφωνιες



Τους τελευταιους μηνες εχω καθημερινα μια προαισθηση που ποτε ομως δεν βγαινει αληθινη αλλα επαναλαμβανεται ανηλεως ανεξαρτητως αλλων παραγοντων.
Καθως ξεπαρκαρω, η οταν στριβω σε διασταυρωση, η οταν ξεκιναω απο στοπ "βλεπω" σε διαστημα δευτερολεπτου αλλο αυτοκινητο να συγκρουεται με ορμη με το δικο μου και να γινεται ασχημο ατυχημα. Ακουω στο κεφαλι μου τις λαμαρινες να τριζουν καθως συνθλιβονται και βλεπω το αμαξι να γινεται φυσαρμονικα αλλα ποτε δεν φτανω στο τι γινεται μ' εμενα...
Πλεον το θεωρω ως μερος της καθημερινης μου ρουτινας και θεωρητικα εχω τρακαρει σε καθε σημειο της πολης με ολους τους δυνατους συνδυασμους.

Τον περασμενο Σεπτεμβρη στη Βουδαπεστη μετα απο φοβερο ολονυκτιο παρτυ σε παραλιμνιο μπαρ στις οχθες του Δουναβη και ιδανικη συνθεση παρεας (τεσσερις γυναικες - ενας αντρας, ποσο περισσοτερο να κακομαθει κανεις) καταληγουμε να επιστρεφουμε οδικως σπιτι τις πρωτες πρωινες ωρες στην αδεια Βουδαπεστη με τις κοπελες να τραγουδανε στη διαπασων, το αερακι να μας χτυπαει στο προσωπο κι εμενα να νιωθω αυτο το γλυκο συναισθημα της εφημερης ευτυχιας υποβοηθουμενο απο λιγο αλκοολ. Η οδηγος ευτυχως δεν ηπιε παρα τις παραφωνες κορονες της και κανενας μεθυσμενος δεν μας εκανε λιωμα οπως "παρακολουθουσα" να συμβαινει στις 4.37 το πρωι στη διασταυρωση της Ulloi Ut με την Jozsef korut , βλεποντας νοητα το ονομα μου με μικρα γραμματα στην εικοστη τριτη σελιδα της Nepszabadsag με το πολυνεκρο δυστυχημα πεντε νεων ανθρωπων (μετα θανατον θα γινω γνωστος)... Μα τι με εχει πιασει, ειπα στον εαυτο μου και πριν το καταλαβω με ειχε επισκεφτει ο Μορφεας.


Δυστυχως μετα απο τεσσερις - το πολυ- ωρες υπνου , η Ο. με ξυπναει και μου λεει οτι εχουμε προγραμμα πρωινο. Ηθελα να την κανω να φαει το μαξιλαρι και να με αφησει ησυχο. Επεμενε οτι πρεπει να φυγουμε να κανουμε δουλειες μιας και τη δευτερα επεστρεφε στο Στρασβουργο, και οφειλω (ναι, ετσι ειπε) να της κανω παρεα... Ειχε μολις αγορασει ενα διαμερισμα στη Βουδαπεστη (οριστε τα λεφτα της ΕΕ πιανουν τοπο) και επρεπε να περασει τη συνηθισμενη γραφειοκρατεια. Ηταν τοσο καλη μαζι μου ως τοτε, οποτε αποφασισα να μην κανω σκηνη, εβαλα το κεφαλι μου κατω απο τη βρυση να ξυπνησω και αρχισαμε να αλωνιζουμε σαν την αδικη καταρα πρωινιατικα.
Το να ειναι κανεις κουρασμενος (απο ξενυχτι,εστω!) και αυπνος δεν εχει μεγαλη διαφορα με το να εχει καταβασει δυο τρια ποτηρακια κρασι. Τα αντανακλαστικα και οι εγκεφαλικες λειτουργιες ειναι στο ρελαντι, περιπου οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι με τους οποιους συναναστρεφεστε καθημερινα... Φτανοντας σε μια δημοσια υπηρεσια δεν βρισκαμε παρκινγκ και λεω στην Ο. οτι θα μεινω στο αυτοκινητο και θα την περιμενω, ευκαιρια να παρω εναν υπνακο. Ελα ομως που χρειαστηκε να το μετακινησω οποτε οταν η Ο. επεστρεψε με βρηκε στη θεση του οδηγου να λαγοκοιμαμαι... Μου τραβαει το αυτι στα ορια της παρεξηγησης και μου λεει "οδηγα, συνεχιζουμε". Πηγα να αρθρωσω ενα "μα, ισως να μην ειναι καλη ιδεα" αλλα αυτο μαλλον ως μουμπλε-μουμπλε ακουστηκε, ποσο μαλλον στα ουγγρικα.

Τα επομενα 2 λεπτα ειναι απλα. Διασταυρωση. Δεξια στροφη, αλλαγη λωριδας στα αριστερα, εκκωφαντικος θορυβος, τρακα. Νεα Alfa 147 GTA κατακοκκινη και σεξυ, με γαλλικες πινακιδες, με ελληνα οδηγο παγωμενο στο τιμονι σε κατασταση δυσπιστιας για το τι μολις συνεβη, στη μεση κεντρικου δρομου της Βουδαπεστης να εχει κανει πιτα το αυτοκινητο της φιλης του. Και μετα σου λεει πως δημιουργουνται τα τραυματα...
Καλημερα σας.

24 Comments:

At Apr 19, 2007, 10:43:00 AM , Blogger Viola said...

Τουλάχιστον το ατύχημα έχει γίνει ήδη... Φαντάσου να το έβλεπες συνέχεια και να περίμενες να γίνει.

Look on the bright side of life που λενε...

 
At Apr 19, 2007, 12:31:00 PM , Blogger Μαρω_Κ said...

Kαλημέρα!
Ερώτηση πρώτη: Η φίλη σου, σου ξαναμίλησε;
Δέυτερη; Το άλλο αυτοκίνητο τι ήταν;
Μήπως να πέσεις σε διαλογισμό και βαθιά ύπνωση και ν' αρχίζεις να διαβάζεις το μέλλον;
Εχεις αρχίσει και με προβληματίζεις!

 
At Apr 19, 2007, 3:12:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Βιολα

Δεν ξερω... το εβλεπα και πριν γινει :)
Πλεον δεν με ενοχλει... το βλεπω σαν παιχνιδι... βγαινω εξω απο το γκαραζ στο σπιτι μου και φανταζομαι την τρελη τρακα να συμβαινει!
Μετα συνεχιζω ακαθεκτος...

Ε, ειμαι υποστηρικτης της bright side of life...

Μαρω
Καλημερα
Ναι! Το αντιμετωπισε πολυ ψυχραιμα, εγω ενιωθα ασχημα που της σμπαραλιασα τ αμαξι... ηταν πολυ καλη...
Ναι σε λιγο θα μου πεις να παρω και μια μεγαλη γυαλινη σφαιρα και να δεσω μαντηλι στο κεφαλι μου...:)
Το αλλο αυτοκινητο ηταν ενα μικρο, δεν θυμαμαι, κορσα?σουζουκι? Πιο ασχημα εκεινο...αλλα δεν παθαμε τπτ, εγω παλι δεν μπορουσα να βγω απο την πορτα του οδηγου:) Lol...

 
At Apr 19, 2007, 4:30:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Κι εγώ ανησυχώ IC πάντως. Μια το προηγούμενο ποστ με τους συνειρμούς από τη Σκωτία, μια οι μελλοντολογικές εικόνες καταστροφής. Πες τα όλα τώρα! Μπας και είσαι ο Πιτ Παπαδάκος;

 
At Apr 19, 2007, 5:01:00 PM , Anonymous Anonymous said...

A little disturbing to think that much of cars and accidents and death - why the mistrust in yourself? Why the blackness regarding the world? Sometimes people need to have a more upbeat personality. I mean, last you wrote (but deleted) about your many trips. Few are as lucky to be able to afford so many experiences. Why are you so negative at times?

 
At Apr 19, 2007, 5:37:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Αμάν καφέ!
Λοιπόν κάτσε και μέτρα πόσες φορές στούκαρες με το αμάξι στην ζωή σου.Αν είναι πάνω από μια φορά παράτατο και πάρε λεωφορείο,μετρό,τραμ,ταξί.
Όχι..ούτε να στο μυαλό να το βάλεις,ξέρω ο νούς πήγε σε πατίνι.Ξέχνατο ούτε αυτό κάνει.

 
At Apr 19, 2007, 6:36:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Dora!

Elate vre paidia...
Ti katastrofh? Mia gerh traka thn hmera "vlepw" o anthrwpos... :):)
Kala eimai! Euxaristw gia to endiaferon pandws :) LoooooooL

ekaterina!
hm... I probably made you understand something different...
If you d know me, you would see that my self-confidence and the trust in me is sometimes too much, and i m quite a jolly fellow :)

Dont take everything written here as a reflection of me! Obviously some are, some aren't!

I deleted the poor post about the shootings because it sucked!

And i always say that i'm not negative, i m just a realist :)
(certainly i m not a pessimist!, my best friends can attest, but blind optimism disturbs me as well :):))...

I m sorry you felt this way!
Ciao!


Sykalaki

Htan h prwth fora auth sth Budapest.
Den exw fovies me to toutou...
To checkara to blog ths Slovakas filhs pou mou eipes. Thanks.Cheers!

 
At Apr 19, 2007, 6:40:00 PM , Blogger gerasimos said...

IdentityCafe δε βαριέσαι...εμείς να μαστε καλά. Την τελευταία φορά που βρέθηκα στη Βουδαπέστη πάντως (το περασμένο φθινόπωρο), στη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς την πόλη, φοβήθηκα πως θα ήταν όντως η τελευταία φορά, έτσι όπως οδηγούσε ο ταξιτζής.

 
At Apr 19, 2007, 7:43:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Kala Gerasime, thn exw thn skhnh brosta mou!
xaxaxaxaxxa
Pragmatika odhgoune san treloi...
Pou na deis se eparxiakous dromous me mia lwrida...Na deis to xristo tsolia, oxi fandaro...Kamia aisthish kindynou... ti na peis...
Elpizw na perases kala toulaxiston!

 
At Apr 19, 2007, 7:51:00 PM , Blogger gerasimos said...

Μια χαρά πέρασα, αν και μου φάνηκε αδικαιολόγητα ακριβή, ιδίως για το μέσο Ούγγρο. Και μια φορά με χάλασε το ότι, βγαίνοντας από το μετρό και μη γνωρίζοντας ότι δεν έπρεπε να πετάξω το εισιτήριο πριν βγω στο δρόμο, με περίμεναν στην κορυφή της κυλιόμενης σκάλας δύο εισπράκτορες και πλήρωσα το πρόστιμο (κάπου είκοσι ευρώ) παρά τις σχετικές εξηγήσεις που έδωσα.

 
At Apr 19, 2007, 9:26:00 PM , Anonymous Anonymous said...

...kairos gia kana zyprexaki...

 
At Apr 19, 2007, 10:16:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Ωχ, Γερασιμε!
Ναι, ειναι οι ελεγκτες αυτοι εφιαλτες! Φαντασου υπαρχει και αναλογο μυθιστορημα καθως και καταπληκτικη ταινια που λεγεται KONTROLL. Βρεστην, δεστην! Θα σου αρεσει σιιγουρα!

Παντως η περιοχη της Βουδαπεστης σε GDP ειναι υψηλοτερα απο το μεσο ορο της Ελλαδας, προσφατως το ειδα...και συμφωνω ειναι ακριβη! Καθε φορα που παω ολο και πιο ακριβη!

Νεκο

Το blog μια χαρα αντικαθιστα το zyprexa.:) Εαν παλι υπαρχει σε rectal suppository, παρτο και πες μου.

 
At Apr 19, 2007, 10:32:00 PM , Anonymous Anonymous said...

file mou ID_Cafe me xara na to dokimasoume oloi mazi !!!Anyway stelno xairetismata apo tin patrida,ean katalabes poios eimai.Na prosexeis otan odigas,giati tpt den sygkrinete me to kseneroma meta to trako......O 6 ores megalyteros sou!

 
At Apr 19, 2007, 11:37:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Ωχ, καλά που δεν πάθατε τίποτα.
Πάντως το έγραψες πολύ ωραία.

 
At Apr 20, 2007, 1:43:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Neko

Το τελευαιο ηταν κατατοπιστικο!!!
τωρα εκανα και τη συνδεση με τα ζαιπρεξα και το νικ!!! χαχαχαχαχ
Ωραιος!
Ναι, ενιοτε βγαινει ψυχωσικο το ποστακι αλλα τι να κανουμε!!!
Σας φιλω σταυρωτα, να ειστε καλα, πολυ πολυ χαρηκα που επικοινωνησες εστω και με φαρμακολογια :)
Ciao!!!

Ζωη
Ναι, μεσα σε ενα χρονο εκανα τρακα με το αμαξι και με πατησε αλλο ως πεζος... Ιδου η αποδειξη της διαταραγμενης εγκεφαλικης λειτουργιας.
Σ ευχαριστω. Να εισαι καλα!

 
At Apr 20, 2007, 11:37:00 AM , Blogger Astero said...

Μα τι σύμπτωσις! Κι εγώ τράκαρα χθες. Ευτυχώς, όχι σοβαρά. Ήταν μία κακή κατάληξη μιας εξίσου κακής μέρας. Αχ, αυτή η πανσέληνος... (Τι? Δεν έχει πανσέληνο? Ε, κάτι άλλο θα έχει, κανέναν πλανήτη ανάποδο, δεν εξηγείται διαφορετικά...)

Αντί για τρακαρίσματα, δεν προσπαθείς να οραματιστείς κάτι πιο χρήσιμο -τους αριθμούς του Τζόκερ, ας πούμε??
;))

 
At Apr 20, 2007, 9:19:00 PM , Blogger missmurple said...

πφφφ.τι να λεμε τώρα.

η διαφορά μας είναι οτι οδηγώ παπί και οτι το τράκο δεν έχει συμβεί ακόμα.απλα ελπίζω, οταν με το καλό συμβεί, να βρω ακαριαίο θάνατο. αλλιώς να μη συμβεί ποτέ γμτχμ!

ή απο τροχαίο θα πάω ή απο κανα 45άρι γυρω στα 40 (βία 45) μου...ακου που σου λέω.

 
At Apr 21, 2007, 4:11:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Αστερω!
Ω, ελπιζω να εισαι καλα και μην εγινε μεγαλη ζημια.
Συμβαινουν αυτα!
τι να το κανουμε το τζοκερ...την υγεια μας να χουμε, ειναι αρκετο!
Φιλιαα

MurpleJ@ne

Σε ζηλευω παρ ολα αυτα. Θελω να αγορασω μια βεσπα εδω (εχει κατι πανεμορφες που τις διαφημιζουν), αλλα αφου χιονιζει 4 μηνες το χρονο δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω να υποστω τις συνεπειες...
Παντως παπι Αθηνα ειναι ακρως επικινδυνο με ολους τους τσοπανοκαουμποιδες!
Τουλαχιστον να αφησεις εργο πριν σε πατησει κανενας Λοοοοοοοολ!
Ενταξει, για το οπλο δεν καταλαβα! Να ζουσες στο Μπρονξ, οκ, αλλα στην ευρωπη...χλωμο!
Εκτος αν εισαι φαμ φαταλ, και σε δολοφονησει κανενας μνηστηρας, αν αυτο εννοεις!
:))

 
At Apr 22, 2007, 10:56:00 AM , Blogger basik-ly said...

Προτείνω το Always Crashing in the Same Car από το αριστουργηματικό Low του David Bowie.

 
At Apr 22, 2007, 11:37:00 AM , Blogger Caesar said...

Yπενθυμίζω κάτι σχετικό από την φιλμογραφία. Ότι πρέπει για τα τρακαρίσματα...

[ CRASH !! ]

Σκηνοθεσία: David Cronenberg
Σενάριο: David Cronenberg βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του J.G. Ballard

Crash: σύγκρουση, πάταγος, συντριβή. Δυστύχημα. Διείσδυση, εμβολισμός, σεξουαλική πράξη. Διέγερση. Aπόλυτη υπέρβαση των ορίων κάθε γνωστής φαντασίωσης. Διαστροφή. Σε μια ταινία απίστευτη, ωμά ρεαλιστική, και μ' έναν παράξενο τρόπο: προφητική, γοητευτική, απελευθερωτική. Eπικίνδυνη δηλαδή. Σαν ένα είδος crash-test για τα όρια αντοχής του θεατή. Mια ταινία που αφηγείται την ιστορία των πιο φανατικών ηδονιστών των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων. Eκεί όπου το υπερανεπτυγμένο τεχνολογικά ανθρώπινο είδος ξανασυναντά την πιο βαθιά ουσία της πρωτόγονης φύσης του: την πιο ακραία αυτοκαταστροφική του τάση που του προσφέρει την υπέρτατη ηδονή. Σαν την πιο τρελή του και ανομολόγητη φαντασίωση, που γίνεται πραγματικότητα κινηματογραφική. Mια πραγματικότητα εκστατική, τρομακτική, οργασμική. Όπου "καθίσταται σαφές ότι η αυτοκινητική σύγκρουση γίνεται αντιληπτή ως μία μάλλον γόνιμη, παρά καταστροφική εμπειρία, μια απελευθέρωση της σεξουαλικής και μηχανικής λιβιδούς, η οποία διαμεσολαβεί τη σεξουαλικότητα αυτών που έχουν πεθάνει, με μια ερωτική σφοδρότητα που δεν θα ήταν εφικτή με άλλη μορφή" λέει ο Tζέιμς Γκ. Mπάλλαρντ.

 
At Apr 22, 2007, 7:39:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Κι εγώ οραματίζομαι ότι τρακάρω (με βλέπω μέχρι και στο νοσοκομείο) και πιστεύω πως εκείνη τη στιγμή το εύχομαι να συμβεί για να γλυτώσω με μια πολύ καλή δικαιολογία όλα αυτά που πρέπει αλλά δεν θέλω να κάνω...
Αρρωστημένο, ε?
Το ξέρω!

 
At Apr 22, 2007, 11:12:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Βασικ!!

Λοιπον θα το κανω νταουνλοουντ διοτι σε τρεις βδομαδες παω και στη ΝΥ σε ενα πολυ ενδιαφερον φεστιβαλ ποθ διοργανωνει ο Μπαουι! Σ ευχαριστω!!!

Καισαρα!!

Σε χασαμε τελευταιως φιλε, χαιρομαι που επεστρεψες, επηρρεαζομενος και απο το ποστ σου για την αισιοδοξια γραφω πλεον πιο αισιοδοξα κειμενα...

Για τον κρονεμπεργκ δεν εχω αποφασισει! Ειναι μερικες ταινιες του που... ασε καλυτερα!!!

Το Κρασ το ειχα δει οταν ημουν φοιτητης στο Πετς, τοτε δεν μου αρεσε καθολου. Ισως να του δωσω αλλη μια ευκαιρια...


Πεηπερφλαουερς!!
Καλως ηλθες και στα σχολια.
Σε παρακολουθουμε :)
Μα θελεις να τρακαρεις για να βρεις δικαιολογια? Δεν χρειαζεσαι προφαση! Απλως πες στον εαυτο σου οτι δεν ΘΕΛΕΙς να κανεις το α-β, προς τι η καταπιεση και το αυτοκινητιστικο? :) Φιλια

 
At Apr 23, 2007, 7:26:00 PM , Blogger missmurple said...

"Κι εγώ οραματίζομαι ότι τρακάρω (με βλέπω μέχρι και στο νοσοκομείο) και πιστεύω πως εκείνη τη στιγμή το εύχομαι να συμβεί για να γλυτώσω με μια πολύ καλή δικαιολογία όλα αυτά που πρέπει αλλά δεν θέλω να κάνω...
Αρρωστημένο, ε?
Το ξέρω! "

στα λόγια μου ερχεσαι χαρτολουλουδο.
επειδη ομως ειμαι πολύ καλή οδηγός και προσέχω όλους τους μαλάκες που πετάγονται απο τα πιο απίθανα σημεία (μεχρι τωρα δηλαδη τα εχω καταφέρει πολύ καλά), η μόνη λύση είναι το 45αρί.

χαιρετώ και παω να βρω το αγόρι μου που γιορταζει...

φιλια

φαμ φαταουλα

 
At Apr 27, 2007, 6:12:00 PM , Blogger Θοδωρής Δασκαλόπουλος said...

σχόλιο επί σχολίου:

... Μήπως να πέσεις σε διαλογισμό και βαθιά ύπνωση και ν' αρχίζεις να διαβάζεις το μέλλον; ...

Για να μπει μια τάξη στο θέμα της ύπνωσης, άρχισα να συγκεντρώνω υλικό από την εμπειρία μου, και τις διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές, στη χρήση της κλινικής ύπνωσης στην Ψυχιατρική. (Ορισμοί, μύθοι και αλήθειες για την ύπνωση κλπ.)

Θα το βρείτε στο site:

http://psi-gr.tripod.com

http://psi-gr.tripod.com

Θοδωρής Π. Δασκαλόπουλος, Ψυχίατρος

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home