I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Friday, November 24, 2006

Πληροφοριες για ερωτησεις που δεν θα δειτε ποτε στο Trivial Pursuit

Αλκυωνιδες μερες τελη Νοεμβριου, πεμπτη, γιορτη, ολα ομως τοσο νωχελικα νιωθεις πως ειναι κυριακη. Εκατομμυρια γαλοπουλες ξεροψηνονται και παιρνουν σειρα σε γεματα στοματα.
Τωρα που το γραφω δεν ξερω γιατι μιλαμε για αλκυονιδες μερες συγκεκριμενα το Γεναρη...
Ο Κηυξ πνιγεται σε ναυαγιο κι η Αλκυονη δεν αντεχει το χαμο και ριχνεται στη θαλασσα. Οι Θεοι (ποσο πιο ενδιαφεροντες και απροβλεπτοι ειναι οι θεοι της μυθολογιας απο την ακατασχετη ηθικολογια και ψυχαναγκασμο των χριστιανων/μουσουλμανων κλπκλπκλπ) τους λυπουνται και τους μεταμορφωνουν και τους δυο σε πουλια. Για να μπορεσει η Αλκυονη να φτιαξει τη φωλια της προστατευμενη απο καταιγιδες και να γεννησει τα αυγα της στην παραλια, ο Αιολος συγκρατει για επτα ημερες τους ανεμους και τα κυματα.
Νομιζω ο Γεναρης αποτελει αυθαιρεσια...

Πριν κι εγω λοιπον μεταλαβω γαλοπουλα και αλλες λιχουδιες στο μεξικανο φιλο αργοτερα, περναω το απογευμα μου ξαπλα στον ωραιο καναπε διαβαζοντας το βιβλιο που προσφατως μου τραβηξε την προσοχη:
Last cosmonaut, observations of an anti-tourist του σκωτσεζου Daniel Kalder. Μην παει ο νους σε καποιο λογοτεχνικο κατορθωμα, η λογοτεχνικη αξια του ειναι μαλλον αμφιβολη. Το ενδιαφερον του βιβλιου εγκειται στην πρωτοτυπη ταξιδιωτικη ματια του, στο γεγονος οτι αναφερει περιοχες και "δημοκρατιες" στην τεραστια πολυπολιτισμικη Ρωσια που δεν εχουμε ακουσει ποτε, και πραγματικα γραφει τις εμπειριες του σαν ενας κοσμοναυτης που προσγειωνεται σε αλλο πλανητη...

{Παρενθεση: Μου φανηκε αστειο πως καθε χωρα που εχει και διαστημικο προγραμμα εφηυρε δικη της λεξη για τους "ναυτες" που στελνει στο διαστημα!!!
Οι αμερικανοι/αγγλοι και λοιποι αγγλοφονοι/αγγλοφιλοι τους λενε φυσικα Αστροναυτες, οι Ρωσοι: Κοσμοναυτες, οι Γαλλοι για να την σπασουν προφανως στους αμερικανους (διακατεχονται απο το συνδρομο του Ιζνογκουντ, θελουν παντοτε να γινουν χαλιφης στη θεση του χαλιφη, αλλα περασανε οι εποχες) Διαστημοναυτες (spationauts)!!! Και οι Κινεζοι Ταικοναυτες (taikonauts: taikong--> great emptiness!)}





O Kalder περιγραφει τις εμπειριες του συν τοις αλλοις, απο τη δημοκρατια της Καλμυκιας που τεχνικως βρισκεται σε ευρωπαικο εδαφος, και αποτελει αυτονομη επαρχια της Ρωσικης Κοινοπολιτειας.

Ειναι η τριτη φορα σε διαστημα 3 μηνων που ακουω η διαβαζω κατι για την Καλμυκια, περισσοτερο σας πληροφορω απο τις ειδησεις που διαβασα για την Ελλαδα σε ξενα εντυπα στο εξωτερικο!
(Ναι !!! εμεις ειμαστε το κεντρο του κοσμου οπως σωστα μας εμαθαν στο σχολειο, το ανθρωπινο ειδος χωριζεται σε ανθελληνες και φιλελληνες, μιλαμε για ψυχωσικη διδασκαλια σε μικρα παιδια που μεγαλωνουμε με απιστευτη διαστρεβλωση της πραγματικοτητας.)

Ειναι η μονη περιοχη στην ηπειρο που αποτελειται σχεδον εξ ολοκληρου απο βουδιστες! (απογονοι Μογγολων) και συν τοις αλλοις στην πρωτευουσα Ελιστα (καλα τωρα, μιλαμε για πολη στη στεππα, στη μεση του πουθενα, 70 χιλ κατοικων) εγινε μολις πριν ενα μηνα ο (επεισοδιακος) τελικος σκακιου της FIDE για τον τιτλο του παγκοσμιου πρωταθλητη. Ο προεδρος(δικτατορισκος) της Καλμυκιας (Kirsan Ilumzhinov) εκφραζει ακριβως το ιδεωδες της διαφθορας και ειναι και κατα τυχη ο προεδρος της παγκοσμιας ομοσπονδιας σκακιου!(Επισης, ο μεγαλομανης εχτισε την Πολη του Σκακιου εξω απο την Ελιστα δαπανωντας εκατομμυρια δολαρια, οταν οι πολιτες του ειναι σε εξαθλιωμενη κατασταση). Πριν απο 2-3 μηνες διαβασα ενα καταπληκτικο αναλυτικο αρθρο για τον τυπο αυτο και τη "δημοκρατια" του στον New Yorker ολοκληρωνοντας την εκπαιδευση μου και κανοντας με ειδικο πλεον στους Καλμυκιους και στην στεππα της Ελιστα.
Για να σας δωσω και το Greek Connection, το δεξι χερι του Ιlumzhinov στη FIDE ειναι ελληνας (το βρισκεις ευκολα στο νετ)!!! Γιατι δεν με εκπληττει καθολου? χα!

Αρκετα. Παω για γαλοπουλα και κρασακι σαν παιδι κι εγω.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home