I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Wednesday, September 23, 2009

β' θεαμα

Αρκετες φορες οδηγουμενος σε μια φαεινη ιδεα, ενιωθα καποια απροσδιοριστη αντισταση καταγραφης της στο ιστολογιο. Κι ομως πολλα και διαφορα ενδιαφεροντα συμβαινουν, μαλλον η εξωτερικευση τους εχει παρει αλλα μονοπατια.

Η νομαδικη ζωη συνεχιζεται ισως με αλλους ρυθμους. Η μετακομιση στην ευρωπαικη ηπειρο εδω κι ενα χρονο υπηρξε λυτρωτικη απο διαφορες αποψεις, ταυτοχρονα μου ανοιξε τα ματια για διαφορα θεματα που τα εβλεπα απο μεγαλυτερη αποσταση με καποια εξιδανικευση.

Μου κανει μεγαλυτερη εντυπωση απο πριν η τελματωση της ελλαδας και το μεγεθος της παρακμης της κοινωνιας της.
Μοιραζοντας το χρονο μου μεταξυ Λονδινου, Βιλνιους, Βουδαπεστης και Αθηνας εχω αποκαρδιωθει πληρως απο την ελληνικη συγχυση και παρακμη, την παρανοικη συμπεριφορα με την οποια τιποτε δεν σημαινει αυτο που δηλωνεται, απροκαλυπτα καθε συμπεριφορα επιβαλεται με κριτηρια πρωτογονικα, το κοινο καλο εξοβελισμενο απο την καθημερινοτητα. Καποιος που θελει να εξετασει τον σχεδον απολυτο εμποτισμο με αμοραλισμο μιας κοινωνιας δεν εχει παρα να μελετησει την ελλαδα των τελευταιων 10 χρονων.
Και με τη δικη μου γενια που υποτιθεται οτι μεγαλωσε σε αλλο περιβαλλον να συμμετεχει στην ισοπεδωση μιας και καμια οργανωμενη κοινωνικα η πολιτικα αντιδραση δεν βλεπω που θελει να δειξει ενα αλλο προσωπο απο αυτο των ποτισμενων στην διαπλοκη νεοδημοκρατοπασοκων και μηδενιστοκαταστροφολογοψευδοαριστερων που συνδυαζομενοι εχουν γαμησει την χωρα οσο πιο ολοκληρωτικα γινεται.
Ας συνεχισουμε να σκαβουμε το λακο μας ψηφιζοντας Καραμανλη (δεν υπαρχει πιο θρασυς και προκλητικος ανθρωπος που να ζηταει ανανεωση θητειας ενος 'πασοκ' γ' διαλογης για μεταρρυθμισεις που ο ιδιος επι 5μιση χρονια δεν εκανε!), Πασοκο με κληρονομικο χαρισμα που λεει οτι δεν ανηκουμε στη Δυση (βλεπε συνεντευξη στην καθημερινη, θεε μου τον βλεπω να κανει χειραψιες με τον φιλο 'σοσιαλιστη' Τσαβες), η οποιονδηποτε απο τους υπολοιπους κομπαρσους και ανεγκεφαλους που προσβαλουν τη νοημοσυνη μας βαναυσα...
Οπως λεει και καλος φιλος, σε αυτην την χωρα Gotham, που ειναι επιτελους ο Batman?

1 Comments:

At Mar 2, 2010, 12:48:00 PM , Blogger iliana said...

Στην ερώτηση "που είναι επιτέλους ο Batman"..αν υπάρχει κάπου στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος νεαρός..λογικά θα πίνει καφέ σε κάποια παραλία με τους υπόλοιπους φανερούς και αφανείς ήρωες του κόμικ που ονομάζεται "Ελλάδα" και δεν πρόκειται να μας πουν ούτε που βρίσκονται..γιατί αυτοί εκεί που είνα σίγουρα περνούν καλύτερα και μάλλον μας αφήνουν να πιστεύουμε οτι μόνο αυτοί θα μπορούσαν να μας βγάλουν από αυτή την κατάσταση..αλλά δεν.. :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home