I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Friday, November 24, 2006

Σχολια σε σχολια

Μια παρατηρηση για ενα μεγαλο προβλημα καθε ανθρωπου νομιζω που ζει και εργαζεται σε ενα συγκεκριμενο τοπο ολη του τη ζωη.

Οι γνωμες δεν διαμορφωνονται απο το μηδεν.
Δηλαδη καποιος αποκτα αποψη πχ για το μεσανατολικο (που εν τελη ειναι θεμα που ΔΕΝ μας αφορα αμεσα, επομενως η αναγκη μας να αφιερωσουμε χρονο και να συλλεξουμε οσο το δυνατον ακριβεστερες πληροφοριες ειναι περιορισμενη) απο τις τραγελαφικες ειδησεις στις εφημεριδες, τηλεοραση και το ραδιοφωνο και απο τους γυρω του που ακουνε και διαβαζουνε τα ΙΔΙΑ και λενε ολοι τα ιδια, χαρουμενοι που συμφωνουνε!

Οταν λοιπον παιρνει τις αποψεις του κανεις απο λαικιστικες και σοβαροφανεις ελληνικες εφημεριδες (ας μην σχολιασει κανεις την τηλεοραση), που γραφουν (για να πουλησουν κι ολας) τα ιδια και τα ιδια εδω και 20+ χρονια που τις διαβαζω ειναι αναποφευκτο ο ελληνας να σχηματιζει γνωμη που ειναι εντελως προκατειλημενη!!!
(και γενικα καθε νεο αρθρο απλως ενισχυει μια ηδη διαμορφωμενη γνωμη σε διαστημα πολλων ετων, και επισης αξιζει κανεις να διαβασει και ξενα εντυπα για να διαπιστωσει ποσο χαλια ειναι η ελληνικη δημοσιογραφια)


Εαν ομως βγει κανεις εξω απο το μικροκοσμο του και το καβουκι του (ελα ομως που δεν θελει! διοτι αποψεις πανω στις οποιες στηριζει μερος της κοσμοθεωριας του μπορει να καταριφθουν εν ριπη οφθαλμου εαν ακουσει η διαβασει η εκτεθει σε αλλο τροπο σκεψης)θα δει οτι τα επιχειρηματα για τη μεν η τη δε αποψη ειναι παμπολλα και οτι γενικα ειναι πολυ δυσκολο να διακρινεις το δικαιο απο το αδικο το σωστο απο το λαθος κλπ για παραδειγμα.

Το ιδιο συμβαινει πχ και στην Αμερικη οπου οι περισσοτεροι ανθρωποι που δεν εχουν εγκαταλειψει ποτε τη χωρα τους εχουν εντελως διαστρεβλωμενη αποψη για το ρολο της αμερικης η για τον υπολοιπο κοσμο.

Εαν καποιος λοιπον ανοιξει τα ματια του και εκτεθει και σε αλλες αποψεις μονο κερδισμενος μπορει να ειναι...
Αυτο που ειναι στεναχωρο ειναι οτι μορφωμενοι ελληνες (και αυτοαπακαλουμενοι προοδευτικοι(!), αλλη μεγαλη κουβεντα) συμπεριφερονται απολυτως ομοια με ενα πχ αμερικανακι(που το κοροιδευουν ανοητα, χωρις να καταλαβαινουν οι ιδιοι ποσο "αμερικανακια" ειναι)
που χωριζει τους ανθρωπους σε καλους η κακους {οι κακοι αμερικανοι, οι κακοι ισραηλινοι, οι καλοι καθε ειδους "επαναστατες" κλπ κλπ)...

Καλο ειναι να φευγουν λιγο οι ανθρωποι απο την πατριδα τους, ευτυχως ετσι εγκαταλειπουν και πολλα απο τα στερεοτυπα που σερνουν μια ζωη.

11 Comments:

At Nov 25, 2006, 9:40:00 AM , Blogger Odysseas said...

Πες τα χρυσόστομε!
Πολύ χαίρομαι να βρίσκω ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει και ζήσει αλλού και έχουν την ικανότητα να δούνε τα πράγματα από περισσότερες από μία οπτικές γωνίες.

Λίγο άσχετο αλλά ίσως σε ενδιαφέρει: έκανα ένα post για ταξίδια πριν περίπου ένα μήνα, μπορείς να το βρεις στο blog μου.

Καλή αρχή στο blog σου!

 
At Nov 25, 2006, 5:15:00 PM , Blogger arwen said...

Ναι, να ταξιδεύουν, αλλά με ανοιχτά μάτια, αυτιά και, κυρίως με ανοιχτό μυαλό! Ακόμα και αυτό είναι δύσκολο για τους περισσότερους...

 
At Nov 25, 2006, 6:20:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

Θενκ γιου Οδυσσεα!
Παντως ομολογω οτι εκτος απο την αναμενομενη "think inside the box" αντιληψη και νοοτροπια το blogarisma μου εδειξε οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι ανθρωποι που σκεφτονται διαφορετικα, και αυτο ειναι πολυ σημαντικο να το βλεπεις οταν πολλα γυρω απο τη χωρα σου βρωμανε ναφθαλινη...
Σε εκανα bookmark και θα σε μελετησω!
Φιλικα
IC

@αρουεν
Ετσι οπως τα λες...Αντε ποτε θα οργανωσουμε κανενα καλο ταξιδι?

 
At Nov 25, 2006, 11:31:00 PM , Blogger anthos said...

symfwnw apolyta fıle identity.
prepeı o kathenas na bgeı lıgo paraeksw ap to xwrıo tou gıa na antılıftheı otı antıtheta me ta osa emathe tosa xronıa apo tous sygxwrıanous tou, to gıaourtı den eınaı pagkosmıws apokleıstıka topıko proıon tou.
Kaı sto dıpla xwrıo ftıaxnoun oxı mono gıaourtı alla kaı tyrı!

 
At Nov 26, 2006, 2:35:00 AM , Blogger arwen said...

@IC
το 2007 ειναι καλη χρονια για μακρινα ταξιδια νομιζω...:-)

 
At Nov 26, 2006, 10:04:00 AM , Blogger Odysseas said...

Εγώ πάντως δεν ξέρω καμία χρονιά που να μην είναι καλή για ταξίδια! ;)

 
At Nov 26, 2006, 9:29:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

@random: γουελκαμ, mou arese o galaktokomikos parallhlismos sou :)

@arwen: akou ton odyssea ti kala ta leei... by the way odyssea bravo exeis grapsei poly mili sto konter! thirio!

 
At Nov 30, 2006, 9:51:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες..
Ο ελλην αγαπητέ καφεδάκια κουβαλάει την μιζέρια του μαζί του στην αρχή(είμαι παθών και ξέρω τι λέω)Στην Ρώμη τον καιρό της μεγάλης ανατριχίλας μύριζε βαρβατήλα και Καζαντζίδη τα πρώτα χρόνια ,έως ότου σιγά σιγά ξεθαρέψαμε και αρχιζαμε να κοιτάμε απο διάφορες οπτικές γωνίες που λένε και οι φίλοι σου εδω.

 
At Dec 1, 2006, 12:35:00 AM , Blogger anonymos said...

Eίπε ο IdentityCafe:το blogarisma μου εδειξε οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι ανθρωποι που σκεφτονται διαφορετικα

Αυτό, φίλε μου, μπορεί να στο δείξει και μια απλή δια ζώσης συζήτηση με άτομα του καθημερινού σου περιβάλλοντος.
Μάθε να σκύβεις χαμηλά.

 
At Dec 1, 2006, 1:23:00 AM , Blogger IdentityCafe said...

Ετσι ειναι wrinkled fig...

Νομιζεις αγαπητε μου anwnyme!
Ειμαι καποια χιλιαδες μιλια μακρυα δυστυχως... και θελω να εχω μια επαφη με την πατριδα μου εκτος της κλασικης εφημεριδοαναγνωσης η ανταλλαγης εμαιλ με ανθρωπους πολυ αξιολογους μεν, αλλα που τους γνωριζω καλα δε οποτε ξερουμε τι πιστευει ο αλλος. Για μενα το μπλογκιν ειναι η επικοινωνια που δεν μπορω να εχω λογω αποστασης...

 
At Dec 1, 2006, 5:15:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Θα ήθελα να απαντήσω στον anonymos,βρίσκομαι στην μαμά πατρίδα εδω και ένα χρόνο συγκεκριμένα σε ένα χωριό.Αγαπητέ ανώνυμε είναι απίθανο έως αδύνατο να βρώ κάποιον για να μιλήσω η έστω να συνενοηθώ.
Και όταν σκύβω απλά και ταπεινά,όπως λες ,ειπράτω κακοήθεια,μιζέρια,και αυθαιρεσία.Και όλα αθτά στο περιβάλον που ζω....και από τους κοντινούς μου ανθρώπους.Με αυτ΄΄ο δεν ισχυρίζομαι οτι όλα είναι έτσι,απλα διαφοροποιούμε καταστάσεις,συνθήκες,χαρακτήρες,παιδεά και πάει λέγοντας η βαλίτσα.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home