I d e n t i t y C a f e

Identity Lost. 'The melancholy folklore of exile', an uncertain way to fight the arrogance of ignorance...

Saturday, November 11, 2006

Η Νυχτα

Αδυνατον να βγαλω την ταινια (La Notte) απο το μυαλο μου. Με πιανω ασυναισθητα να τη σκεφτομαι καθε τοσο. Ενταξει ειμαι κινηματογραφοπληκτος αλλα ευτυχως υπαρχουν κι αλλα ενδιαφεροντα πραγματα τριγυρω.

Eχθες αφου ξεκολησα απο το σπιτι καταφερα να παω να ακουσω ενα απο τα καλυτερα κουαρτετα παγκοσμιως, το
Vogler string
quartet
που δημιουργηθηκε το 1985 στο East Berlin και ειναι απο τα ελαχιστα κουαρτετα που εχουν ακομα την αρχικη τους συνθεση...
www.voglerquartet.com


Στο πανεπιστημιο διοργανωνεται εκτος των αλλων ετησιο Beethoven series και καταφερνουν (ποσο αποτελεσματικες ειναι οι χορηγιες στην Αμερικη) να καλουνε κορυφαια κουαρτετα απο ολο τον κοσμο.

Παραδοξως η συνεχεια της βραδιας ηταν ακομα καλυτερη αφου το αναπαντεχο και η απουσια προσδοκιων σε αφηνουν να χαρεις καλυτερα τα πραγματα γυρω σου διατηρωντας λιγοτερες προκαταλειψεις ... Μια φιλη μου που παρακολουθει ολα τα τεκτενομενα στο χωρο του Indie rock με τραβηξε σε ενα απο τα λαιβ μερη της πολης αφου μου επισημανε οτι δεν πρεπει να χασω τη συγκεκριμενη συναυλια. Βεβαια εμαθα να κρατω μικρο καλαθι λαμβανοντας υπ'οψιν την ως τωρα εκθεση μου σε μετρια συγκροτηματα οπου στο τελος της συναυλιας κουτουλαω απο τη νυστα και τη βαρεμαρα, και μαλλον κατευθυνθηκα προς το Soundlab διοτι δεν ειχα κατι καλυτερο να κανω.


Ε, λοιπον ενθουσιαστηκα απο τη μουσικη που ακουσα. Ονομαζονται
The Album Leaf
www.thealbumleaf.com
και ειλικρινα ειχα πολυ καιρο να ακουσω τοσο δεμενο συγκροτημα με τελειο ηχο electro που σε εκανε να αισθανεσαι οτι ολες οι νοτες fall in the right place. Ειναι απο το San Diego και το αλμπουμ τους ηχογραφηθηκε στην Ισλανδια (!) (εχουν καποια σχεση με τους Sigur Ros). (Ασχετα trivia που μαθαινει κανεις εχοντας φιλο απο το Reykjavik).

Να κλεισω ομως οπως αρχισα, με το La Notte. Επειδη ειναι αδυνατον να το βγαλω απο το μυαλο μου εψαχνα αρθρα σημερα στο Ιντερνετ.

Μενω ξανα εκπληκτος που βρισκω ατοφια την κριτικη της
ταινιας στους New York times απο το 1962!!! Ιδου!

2 Comments:

At Nov 13, 2006, 5:02:00 AM , Anonymous Anonymous said...

Wraia prospatheia, identity cafe, an synexiseis etsi isws spatalhsw perissotero xrono sto randomness ths grafhs sou, aneferes to "critical mass" pou xreiazomaste kai exeis dikio! Eimia mizerh h ypotagh mas se mia kathimerinothta pou stereitai poiothta..Lead the way loipon!

 
At Nov 26, 2006, 10:04:00 PM , Blogger IdentityCafe said...

thank you! perimenw na katebw athina apo amerikh gia na diabasw thn amerikanikh fougka! ti paradoxo, no?

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home